POČETNAArhiva
NASTAVLJA SE KONTROLA VIDA
EDUKACIJA O VOLONTIRANJU I ODRŽIVOM RAZVOJU
PONOVO KONTROLA VIDA
KONTROLA VIDA
EUROPSKO OBRAZOVANJE UČITELJA

Županijski zavod za javno zdravstvo

NASTAVLJA SE KONTROLA VIDA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. veljače 2020.

GOSPIĆ - Zbog velikog interesa građana Županijski zavod za javno zdravstvo nastavlja s besplatnim kontrolama vida u Senju i Novalji.

U Senju će akcija biti 13. veljače (četvrtak) od 9 do 15 sati u prostorijama Zavoda u Domu zdravlja Senj, Stara cesta 43.

U Novalji će akcija biti 14. veljače (petak) od 10 do 15 sati u prostorijama Zavoda u Domu zdravlja Novalja, Špital 1.

Obzirom na vremenski ograničeni broj pregleda potrebno je rezervirat svoj na telefonski broj (053) 574-452. (LPS)

Aktivnosti Društva Naša djeca Gospić

EDUKACIJA O VOLONTIRANJU I ODRŽIVOM RAZVOJU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. SIJEČNJA 2020. U 13.45 SATI

GOSPIĆ - U Zaboku je održana trodnevna edukacija nastavnika, volontera i stručnih suradnika u sklopu projekta "Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama" u okviru švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Edukacija je počela predstavljanjem projekta i primjerima dobre prakse osnovnih škola i DND-ova, partnera na projektu.

Dvanaest sudionica iz Gospića, Slatine i Zaboka su kroz radionice i edukaciju dva dana prošle teme dječjih prava i participacije, održivog razvoja i odgoja za volontiranje. Edukaciju na temu dječje participacije provela je Sanja Škorić, DND-a Opatija, temu održivog razvoja Ana Rosandić, Udruga Priroda za sve, te Jasenka Borovčak, DND-a Zabok na temu odgoja za volontiranje. Popratni sadržaj edukacije omogućila je udruga "Gokul" koja je za sudionike pripremila film "Na rubu izumiranja".

Kako se ovaj projekt provodi u partnerstvu s osnovnim školama dr. Jure Turića iz Gospića i Eugen Kumičića iz Slatine, Društvom Naša djeca Zabok, te u suradnji s društvima Naša djeca iz Gospića i Slatine, u ovim će se sredinama u narednom razdoblju provoditi radionice i volonterske akcije s djecom. Radionice koje će se provoditi su na teme pohađane edukacije, a namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta.

ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO GOSPIĆ

PONOVO KONTROLA VIDA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. SIJEČNJA 2020. U 13.30 SATI

GOSPIĆ
- Zbog velikog interesa građana Županijski zavod za javno zdravstvo ponovo organizira akciju besplatne kontrole. Ova javno zdravstvena akcija ponavlja je u Gospiću 4. veljače od 9 do 15 sati u prostorijama Zavoda u Parku Kolakovac i u Otočcu 6. veljače od 9 do 15 sati u prostorijama Zavoda u Ulici kralja Zvonimira 17.

Akcija u Brinju će biti 7. veljače od 9.30 do 15 sati u prostorijama Kulturnog centra, Brinje, Frankopanska 33.

Zavod najavljuje akciju i u družim naseljima Ličko-senjske županije.

Obzirom na vremenski ograničeni broj pregleda, molimo da rezervirate svoj termin na telefonski broj (053) 574-452. (LPS)

ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO GOSPIĆ

KONTROLA VIDA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. SIJEČNJA 2020. U 17.45 SATI

GOSPIĆ - Županijski zavod za javno zdravstvo organizira besplatnu kontrolu vida koja će se održati u Gospiću 21. siječnja (utorak) od 9 do 16 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Ulica Senjskih žrtava 2 i u Otočcu 22. siječnja (srijeda) od 10 do 16 sati u prostorijama ispostave Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Ulica kralja Zvonimira 17.
Obzirom na vremenski ograničeni broj pregleda, molimo da rezervirate svoj termin na telefon broj (053) 574-452. (LPS)

Inicijative izvan Like za Liku

EUROPSKO OBRAZOVANJE UČITELJA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. siječnja 2020. u 17 sati

GOSPIĆ - U ponedjeljak 13. siječnja s početkom u 17 sati Osnovna škola dr. Jure Turića biti će domaćin radionice i tribine namijenjene učiteljima i nastavnicima s temom terenske nastave kao jednog od najučinkovitijih oblika nastave u suvremenom obrazovanju.

Poseban naglasak će biti na znanstvenom obrazovanju koje je u fokusu najboljih obrazovnih sustava u Europskoj uniji. Edukaciju će provesti stručnjaci okupljeni oko projekta "STEaM Lika - obrazovanjem do održivog razvoja" kojim se nastavnike i djecu u Lici želi upoznati sa suvremenim nastavnim metodama koje omogućavaju aktivno, istraživačko i iskustveno učenje uz poticanje kritičkog razmišljanja.

Cilj je zainteresirati djecu od rane dobi za teme iz područja prirodoslovlja i suvremenih tehnologija čime bi ih se usmjerilo prema novim zanimanjima 21. stoljeća. Razvoj obrazovnih programa u okviru ovog projekta će se direktno povezati s brojnim specifičnostima Like uz jačanje svijesti o održivom razvoju.

Projekt izvode stručnjaci okupljeni oko Udruge Zajednica i razvoj, a financiran je u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje preko Ureda za udruge vlade RH u trajanju 18 mjeseci. Partneri na projektu su uz Školu, Speleološko društvo Velebit i Centar za civilne inicijative. (LPS)