POČETNAARHIVA
VEĆE POTPORA ZA BEBE
ZAHVALNOST BIRAČIMA
ZAHVALA BIRAČIMA
ZAHVALA BIRAČIMA
BOLJI IZLAZAK OD PRVOG KRUGA

OPĆINA LOVINAC

VEĆE POTPORA ZA BEBE

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. siječnja 2020. u 21 sat

LOVINAC - Slijedom poticajnih demografskih mjera koje Općina Lovinac provodi, općinski načelnik Ivan Miletić donio je odluku o povećanju naknade za novorođenče s dosadašnjih 3000 kuna na 10.000 kuna.

Prva beba koja je dobila povećanu naknadu je Bruno Rosandić, sin Gorana i Janje. Načelnik Miletić primio je obitelj Rosandić te im uz čestitke na prinovi uručio ček od 10.000 kuna. Miletić se nada da će ova mjera, uz otvorenje vrtića te otvorenje jaslica koje se trenutno planira, biti poticaj za planiranje obitelji. Nije isključeno da se naknada za novorođenče u Općini Lovinac, u budućnosti neće još povećavati, u smislu da svako iduće dijete u obitelji ostvaruje veću novčanu naknadu. (AM)

Priopćenje Županijskog HDZ-a

ZAHVALNOST BIRAČIMA

 
 


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. siječnja 2020. u 20 sati

GOSPIĆ - Danas je u Županijskom odboru HDZ-a održan sastanak predsjednika Marijana Kustića I Izbornog stožera s lokalnim predsjednicima HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, i večeras smo dobili priopćenje što je privo njihovo očitovanjhe nakon izbor:

- Istaknuto je da su na izborima za predsjednika Republike Hrvatske ostvaren najbolji rezultat u Republici Hrvatskoj od 63,81 posto glasova za Kolindu Grabar Kitarović, a za Zorana Milanovića glasalo je 36 posto birača uz ukupnu izlaznost od 52,45 posto. Predsjednik Kustić zahvalio je svim organizacijama koje djeluju u županiji na uloženom trudu u organizaciji i rezultatima izbora te posebno svim članovima HDZ-a i svim stanovnicima Ličko-senjske županije koji su svoj glas dali kandidatkinji HDZ-a. (LPS)

Priopćenje HDZ-a GOSPIĆ

ZAHVALA BIRAČIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. SIJEČNJA 2020. U 21.30 SATI

GOSPIĆ - Od Povjerenstva GO HDZ-a koje potpisuje povjerenik Ivica Radošević, dobili smo večeras priopćenje:

-Povjerenstvo GO HDZ-a zahvaljuje svima koji su izvršili građansku dužnost i dali svoj glas za predsjednika/cu Republike Hrvatske. Posebno nas raduje činjenica što su stanovnici grada Gospića u velikom broju, točnije sa 4236 glasa podržali kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović. Time smo ponovno ostvarili izvrstan rezultat po kojem smo županijsko središte koje je Hrvatskoj demokratskoj zajednici u postotnom udjelu dalo najviše glasova na području Republike Hrvatske. Ponosni smo na ovaj rezultat koji nas obvezuje da nastavimo još snažnije zastupati interese našeg grada i budemo ustrajni na putu za ostvarivanjem dobrobiti svih građanki i građana našeg grada. Još jednom od srca hvala članovima i simpatizerima Hrvatske demokratske zajednice te svim Gospićankama i Gospićanima.

Priopćenje Županijskog SDP-a

ZAHVALA BIRAČIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. siječnja 2020. u 9.15 sati

GOSPIĆ - Nakon sinoćnje izborne pobjede Zorana Milanovića dobili smo priopćenje Tomislava Zrinskog, koordinatora Izbornog stožera Županijskog SDP-a:

- Iza nas su izbori za predsjednika Republike Hrvatske u kojima predsjednički kandidat SDP-a i partnerskih stranaka uvjerljivo pobijedio i tako postao peti predsjednik Republike Hrvatske od njezine neovisnosti. Naši građani izlaskom na izbore poslali su poruku u kojem pravcu želi da se Republika Hrvatska u budućnosti razvija kao neovisna, suverena država, članica Europske unije. Zahvaljujemo svim građanima koji su se odazvali našem pozivu i izašli na izbore u značajnom broju i podrškom predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću omogućili pobjedu i prepoznali snagu, volju, autoritet i karakter čovjeka koji će u sljedećih pet godina braniti interese Republike Hrvatske i zagovarati prava čovjeka kao na unutarnjem tako i na vanjskom političkom planu. (LPS)

FINALE IZBORA ŠEFA HRVATSKE

BOLJI IZLAZAK OD PRVOG KRUGA

Lijepo vrijeme povećalo je izlazak Ličana na birališta.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. siječnja 2020. u 15 sati, dopuna u 20.40 sati

GOSPIĆ - Lijepo vrijeme doprinijelo je danas većem izlasku birača nego u prv om krugu kada je odziv bio 15,27 posto, a danas u drugom, finalnom, krugu do 11.30 je bio 19,46 posto. U odnosu na zadnje predsjedničke izbore Ličani su podbacili jer su 2014. je na birališta izašlo 21,63 posto birača.

Na listi su samo dva kandidata Zoran Milanović, SDP i Kolinda Grabar-Kitarović, HDZ.

Za ove izbore na listama se nalazi 42.860 imena birača za koje je organizirano 115 biračkih mjesta.

Prema podacima Državnog izbornog izvještaja do 20.30 sati obrađeno je 87,13 posto listića. Zoran Milanović je dobio 852.241 glas, a Kolinda Grabar-Kitarović 755.568. (LPS)