POČETNA
SAMO PET ZARAZA
PONOVO SEDAM ZARAZA
Sedam zaraza
SEDAM ZARAZA
12 NOVIH ZARAZA
13 NOVIH ZARAZA
OSAM ZARAZA
SAMO PET ZARAZA
OSAM ZARAZA
11 ZARAZA
SAMO OSAM ZARAZA
Potrošeno 11000 doza cjepiva
11 ZARAZA
ZARAZA SE ŠIRI
PONOVO PORAST ZARAZA
SAMO JEDNA ZARAZA
20 novih zaraza
16 zaraza
15 novih zaraza
26 novih zaraza
DESET NOVIH ZARAZA
SAMO PET ZARAZA
21 ZARAZA
22 ZARAZE
22 ZARAZE
23 ZARAZE
34 ZARAZE
17 zaraza
ZARAZE OPADAJU
UMRLE TRI OSOBE
46 osoba izliječeno
I DALJE SE UMIRE U LICI
Korona i dalje hara
40 PACIJENATA NA ZARAZNOM ODJELU
UMIRANJE NIJE STALO
Šest zaraza
29 ZARAZA

SAMO PET ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. svibnja 2021. u 12.40 sati

GOSPIĆ - Županijski stožer CZ danas javlja da je jučer bilo samo petero zaraženih i da je 13 osoba ozdravilo, a smanjio se i broj pacijenata u Bolnici na 21 osobu. Testirano je čak 210 osoba, a u samoizolaciji je 168 osoba. (Ln)

PONOVO SEDAM ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. svibnja 2021. u 15.45 sati

GOSPIĆ - Županijski stožer CZ i danas javlja da je treći dan uzastopce sedmero novo zaraženih virusom i da je osam ljudi ozdravilo. Po dvoje zaraženih je u Otočcu i Gospiću, a po jedna u Perušiću, Senju i D. Lapcu. Testirane su 63 osobe. (Ln)

Sedam zaraza

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. svibnja 2021. u 13.20 sati

GOSPIĆ
- Jučer je u Lici i okolici bilo sedam novih zaraza, deset je ozdravilo, ali su, nažalost, dvije preminule. Na zaraznom odjelu Bolnice gdje je još čak 26 pacijenata preminuo je jedan Vrhovljanin (82) i jedan Gospićanin (70), pa ih je do sada 148 umrlih od korone. Testirane je 97 osoba. Po dvije nove zaraze su bile u Novalji, Otočcu i Donjem Lapcu i jedna u Brinju. Jučer je policija u kontroli 186 mjera izolacije, odnosno kućnih pritvora, kako bi se reklo po domaći, pronašla čak sedam prekršitelja, koje epidemiolozi i ini stručnjaci još lani nazvaše suvremenim imenom - biološki teroristi. (LN)

SEDAM ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. svibnja 2021. u 11.40 sati

GOSPIĆ - Jučer je na ličko-senjskom području bilo sedmero novo zaraženih osoba, a kako javlja Stožer 13 je izliječeno, a jedna je Otočanka (85) preminula u Bolnici gdje je na zaraznom odjelu još 28 pacijenata. Do sada je od kovida umro 146 ljudi. Jučer je testirano 70 osoba. (Ln

12 NOVIH ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. SVIBNJA 2021. U 6.30 sati

GOSPIĆ - Jučer je na području Ličko-senjske županije korona opet pokazala da se neda iskorijeniti. Naime, bilo je 12 zaraza i samo sedam ozdravljenja, a na zaraznom odjelu Bolnice je 30 pacijenata u izolaciji. Jučer su testirane 62 osobe. U Gospiću je bilo četvero zaraženih, a zatim slijedi Lovinac s čak tri zaraze, po dvije zaraze bile su u Senju i Otočcu i jedna u Senju. (LN)

Korona se neda

13 NOVIH ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
12. svibnja 2021. u 11.15 sati

GOSPIĆ - Jučer je u Ličko-senjskoj županiji zabilježeno 13 novih zaraza korone, 15 osoba je izliječeno, a Bolnici preminula je jedna Brinjkinja (82). Prije 163 godine izgrađen je prvi objekt bolnice na kraju Grada. Imala je 80 kreveta, nije bilo liječnika, a služila je za izolaciju zaraznih bolesnika. Poslije Prvog svjetskog rata Njemačka je poslala Dekerove barake koje su montirane iza Bolnice, među borovima, i tu je bio zarazni odjel za liječenje TBC-a (za one koji ne znaju to je tuberkuloza i karcinom raka …). TBC je bila pošast prošlog stoljeća i rješena je vakcinacijom, odnosno besežiranjem pučanstva bez pozivanja na nekakvu slobodu izbora. U tim barkama za Domovinskog rata djelovao je vojni sanitet i odjel za asanaciju terena nakon bitke … Jučer je na zaraznom odjelu bio 31 pacijent. Zanimljivo, odjel se nalazi na poliklinici koja je blizi porušenih TBC baraka i fizički je odvojen od ostatka Bolnice i drugih pacijenata.

Jučer je u Lapcu bilo čak sedmero zaraženih osoba, po dvije iz Otočca i Novalje i po jedna iz Gospića i Vrhovina. Jučer je testirano 110 osoba. U samoizolaciji je 212 osoba i bilo je samo jedno kršenje te mjere. (LN)

OSAM ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. svibnja 2021. u 13.30 sati

GOSPIĆ - Stožer CZ javlja o samo osmero jučer zaraženih, a toliko ih je i izliječeno. U Bolnici je 31 pacijent. Testirane su 204 osobe. Četiri su osobe zaražene u Otočcu i po dvije u Gospiću i Donjem Lapcu. (Ln)

SAMO PET ZARAZA

Dvije su žene preminule u gospićkoj bolnici.licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. svibnja 2021. u 1025 sati

GOSPIĆ - Stožer CZ javlja da je jučer bilo samo pet novih zaraza koronom, da je duplo više izliječeno, i nažalost da su dvije osobe preminula. U Općoj bolnici u Gospiću, gdje je kovid odjel, preminule su jedna Otočanka (83) i jedna Senkinja (78), a na odjelu je još 28 pacijenata. Do danas sveukupno su umrle 144 osobe. Po dvije oboljele osobe su s područja Senja i Perušića te jedna s područja Donjeg Lapca. Jučer su testirane 22 osobe, a policija je utvrdila tri kršenja od 288 samoizolacija. (LN)

OSAM ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. svibnja 2021. u 17.40 sati

GOSPIĆ - Stožer CZ javlja da je jučer bilo samo osam novih zaraza i da je 16 osoba izliječeno. Tri zaraze su bile u Gospiću, dvije u Novalji i po jedna oboljela osoba s područja Lovinca, Perušića i Donjeg Lapca. Na liječenju se nalazi 35 pacijenata, testirane su 52 osobe.
U samoizolaciji je sve manje osoba, jučer ih je bilo 300 i policija je utvrdila dva kršenja. (Ln)

11 ZARAZA

U Bolnici su 34 pacijenta.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. svibnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Jučer je bilo 11 novih osoba zaraženih kovidom, a kako javlja Stožer CZ ozdravilo je 14 osoba. U Bolnici se povećao broj pacijenata na 34, a testirano je 79 osoba. U samoizolaciji je 275 osoba. Tri su zaražene osobe bile jučer u Otočcu, po dvije u Lovincu i Perušiću, te po jedna oboljela s područja Gospića, Novalje, Senja i Donjeg Lapca. (Ln)

SAMO OSAM ZARAZA

Masovno je cijepljenje bilo u gospićkoj sportskoj dvorani/Foto ZZJZ
Masovno je cijepljenje bilo u gospićkoj sportskoj dvorani/Foto ZZJZ
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. svibnja 2021. u 13 sati

GOSPIĆ - Prema priopćenju Županijskog stožera CZ jučer je bilo samo osmero novooboljelih osoba od COVID-19, 14 osoba je izliječeno, a jedan je Gračanin (82) preminuo ne u gospićkoj bolnici gdje se još uvijek na zaraznom odjelu nalazi 28 osoba. Do sada su umrle 142 osobe. Jučer je testirano 67 osoba. Jučer su u Senju bile tri zaražene osobe, dvije s područja Otočca te po jedna oboljela s područja Gospića, Novalje i Perušića. U samoizolaciji su 302 osobe i policija je utvrdila tri kršenja.

Detaljnije informacije potražite na poveznici Županijskog zavoda za javno zdravstvo: zzjzlsz.hr

Potrošeno 11000 doza cjepiva

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. svibnja 2021. u 14.15 sati

GOSPIĆ - Nakon sjednice Županijskog stožera CZ održana je konferencija za novinare na kojoj su o borbi protiv korone govorili dr. Darko Milinović, ličko-senjski župan, dr. Ružica Čanić i dr. Ivan Stanić, ravnateljica i epidemiolog Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Čulo se da je do danas potrošeno 11 tisuća doza svih vrsta cjepiva i da je 4000 osoba cijepljeno po drugi put, a na listi čekanja je 2500 osoba. Uskoro se očekuje više vakcine protiv korone. Posao su do sada uz Zavod za javno zdravstvo uspješno provodili obiteljski liječnici u Domovima zdravlja i radnici hitne medicinske pomoći.

-Kod nas će se moći cijepiti i naši turisti i posjetitelji ako to bude potrebno. Svakome preporučujem cijepljenje jer ono sprječava najteže oblike bolesti i jedini je pravi izlaz.- poručio je Milinović ističući da se i sam cijepio.

- Do sada smo cijepili korisnike i radnike u domovima za starije osobe, rizične skupine bolesnika, starije od 65 godina, prosvjetne radnike, a idućeg mjeseca imat ćemo na raspolaganju veće količine cjepiva. U Gospiću cijepimo u Gradskoj sportskoj dvorani a uskoro idemo i u dvorane u Senju i Novalji. Kod nas su trenutno dobri epidemiološki pokazatelji.- rekla je dr. Čanić.

- U iduća dva mjeseca imat ćemo dovoljno cjepiva za sve naše potrebe. Podmirit će se sve žurne službe počevši od policije, a prije sezone treba zaštititi i turističke radnike do 1. srpnja i da se vratimo na staro normalno.- rekao je dr. Stanić. (MaČ)

11 ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. svibnja 2021. u 11 sati

GOSPIĆ - Danas Stožer CZ javlja da je jučer bilo 11 novooboljelih osoba od COVID-19, da je 18 osoba je izliječeno i da je jedan Gospićanin (85) preminuo u Bolnici gdje je na liječenju još 26 pacijenata na zaraznom odjelu. Jučer je u senju bilo šest zaraza, dvije s područja Vrhovina te po jedna s područja Gospića, Novalje i Perušića. Testirano je 75 osoba, a u samoizolaciji je 300 osoba i jučer je bilo jedno kršenje te mjere.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije do sada je ukupno oboljelo 4417 osoba od čega je 98 aktivnih slučaja, 141 osoba je preminula, a ukupno je izliječeno 4178 osoba. (Ln)

ZARAZA SE ŠIRI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. svibnja 2021. u 13.40 sati

GOSPIĆ - Jučer je ponovo zabilježeno širenje zaraze korone jer je ustanovljeno 19 novih bolesnika, a toliko ih je kako javljaju iz Stožera i ozdravilo. Na zaraznom odjelu Bolnice još je uvijek 29 pacijenata. Jučer su testirane 103 osobe. Otočana je bilo najviše zaraženo - petero, po četvero u Senju i Novalji, tri osobe u Gospiću … (LN)

PONOVO PORAST ZARAZA


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. SVIBNJA 2021. u 17.30 sati

GOSPIĆ - Jučer je ponovo zabilježen velik porast broja zaraza jer je bilo zaraženo 17 osoba. Iz Stožera CZ javljaju da je 16 osoba izliječeno. Na zaraznom odjelu Bolnice nalazi se 28 pacijenata. Osam zaraza bilo je u Gospiću, četiri u Otočcu, dvije s područja Perušića te po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Lovinca i Plitvičkih Jezera. Jučer su testirane 262 osobe. (Ln)

SAMO JEDNA ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
3. svibnja 2021. u 11 sati

GOSPIĆ - Preko svakog vikenda tijekom pandemije ponedjeljkom je Stožer CZ stalno javljao o manjem broju zaraženih. Tako je jučer bila samo jedna zaraza i 30 ozdravljenja. Na zaraznom odjelu Bolnice je još 28 pacijenata, u samoizolaciji je 355 osoba. Jučer je testirana 81 osoba. (Ln)

20 novih zaraza


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
1. svibnja 2021. u 14.15 sati

GOSPIĆ - Jučer je bilo 20 novih zaraza a 17 je bolesnika izliječeno, a smanjuje se i broj bolničkih pacijenata pa ih je na odjelu 24-ero. Jučer je testirano 139 osoba, a policija je ustanovila samo jedno kršenje 320 izolacija zaraženih osoba.

16 zaraza

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. travnja 2021. u 12.30 sati

GOSPIĆ - Evo malo novinarske improvizacije na loše podatke Stožera CZ: prekjučer je testirano 111 osoba, a jučer je pronađeno 16 novih zaraza, pa vi računajte postotke ka oni u Zagrebu. Kažu da je čak 17 osoba izliječeno, i da je nešto manje zaraza u Bolnici gdje se još uvijek liječi 27 pacijenata. Jučer su testirane 62 osobe. Od 332 slučaja izolacije policija je uočila samo jedan prekršaj.

15 novih zaraza

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. travnja 2021. u 10.35 sati

GOSPIĆ - Na području Ličko-senjske županije jučer je bilo 15 novooboljelih osoba od COVID-19, 14 osoba je izliječeno, na zaraznom odjelu Bolnice su još uvijek 32 pacijenta i testirano je 111 osoba. Po četiri zaraze su bile u Otočcu i Novalji, tri u Senju, dvije u Gospiću te po jedna s područja Donjeg Lapca i Udbine. Policija kontrolira samoizolaciju 311 osoba i jučer je utvrdila četiri kršenja. (Ln)

26 novih zaraza


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. travnja 2021. u 1140 sati

GOSPIĆ- Prema podacima Stožera jučer je bilo 26 je novooboljelih osoba od COVID-19, a 19 ih je izliječeno. Na liječenju u Bolnici je 29 pacijenata, a testirano je 117 osoba. U Gospiću je bilo 11 zaraza, po pet u Novalji i Plitvicama, tri u Senju i dvije u Lovincu. U samoizolaciji je 308 osoba. (Ln)

DESET NOVIH ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. travnja 2021. u 10.50 sati

GOSPIĆ - Prema današnjem priopćenju Stožera CZ jučer je bilo 10 je novooboljelih osoba od COVID-19, 26 osoba je izliječeno, jedna je Gospićanka (51) preminula u KBC-u u Rijeci te je do sada preminulo ukupno 140 osoba. Na Covid odjelu u Gospiću liječi se 27 pacijenata.

Jučer su četiri zaražene osobe s područja Gospića, po dvije s područja Otočca i Karlobaga te po jedna s područja Senja i Plitvičkih Jezera. Testirano je 138 osoba. U samoizolaciji je 298 osoba.

SAMO PET ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. travnja 2021. u 11.15 sati

GOSPIĆ - Kao što je pravilo nakon vikenda manje je zaraženih pa je prema priopćenju Stožera jučer bilo samo pet zaraza,m 19 osoba je izliječeno i dvije Perušićanke ( 99 i 81) su preminule u Bolnici gdje je na zaraznom odjelu još 26 osoba. Jučer su četiri nove zaraze zabilježene u Senju i jedna u Karlobagu, a testirane su 44 osobe. Na području PU ličko-senjske aktivno je 365 mjera samoizolacije. (Ln)

21 ZARAZA

25. travnja 2021. u 14-20 sati

Poštovani,

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 21 je novooboljela osoba od COVID-19, 28 osoba je izliječeno.

Po 7 oboljelih osoba je s područja Gospića i Novalje, 3 s područja Senja, 2 s područja Donjeg Lapca te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4265 osoba
od čega je 160 aktivnih slučaja, 137 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3968 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 33 osobe.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 63 osobe.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 424 mjere samoizolacije. Provjerom je utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite LSŽ

22 ZARAZE


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. TRAVNJA 2021. U 17 SATI

Poštovani,

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 22 su novooboljele osobe od COVID-19, 22 osobe su izliječene.

7 oboljelih osoba je s područja Gospića, 6 s područja Novalje, po 3 s područja Senja i Otočca, 2 s područja Plitvičkih Jezera te
te jedna oboljela osoba s područja Brinja. U
tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4244 osobe
od čega je 167 aktivnih slučaja, 137 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3940 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 31 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 102 osobe.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 444 mjere samoizolacije.

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite LSŽ

22 ZARAZE


23. travnja 2021. u 11.10 sati

Poštovani,

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 22 su novooboljele osobe od COVID-19, 21 osoba je izliječena te su dvije osobe preminule.


13 oboljelih osoba je s područja Gospića, po 3 s područja Novalje i Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Senja, Perušića i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna muška osoba (1940.) s područja Gospića te jedna muška osoba (1945.) s područja Otočca.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4222 osoba od čega je 167 aktivnih slučaja, 137 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3918 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 33 osobe.U posljednja 24h provedeno testiranje nad 96 osoba.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 459 mjera samoizolacije.

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite LSŽ

23 ZARAZE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
22. travnja 2021. u 10 sati

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 23 su novooboljele osobe od COVID-19, 17 osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule.


10 oboljelih osoba je s područja Gospića, 7 s područja Novalje te 6 s područja Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.Na Covid odjelu OB Gospić preminule su dvije ženske osobe (1939.,1944.) s područja Gospića.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4200 osoba od čega je 168 aktivnih slučaja, 135 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3897 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 34 osobe.U posljednja 24h provedeno testiranje nad 107 osoba.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 455 mjera samoizolacije.

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite LSŽ

34 ZARAZE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
21. travnja 2021. u 13.15 sati

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 34 su novooboljele osobe od COVID-19, 21 osoba je izliječena.


14 oboljelih osoba je s područja Gospića, 7 s područja Otočca, po 3 s područja Novalje i Plitvičkih Jezera, po dvije s područja Senja i Perušića te po jedna oboljela osoba s područja Brinja, Udbine i Vrhovina. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4177 osoba od čega je 164 aktivnih slučaja, 133 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 3880 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 38 osoba.U posljednja 24h provedeno testiranje nad 121 osobe.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 420 mjera samoizolacije.
S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite LSŽ

17 zaraza

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
20. travnja 2021. u 12.30 sati

GOSPIĆ - Stožer CZ javlja da je jučer bilo 17 novooboljelih osoba od COVID-19, 22 osobe su izliječene.


12 oboljelih osoba je s područja Gospića, 2 s područja Lovinca te po jedna s područja Otočca, Plitvičkih Jezera i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4143 osobe od čega je 151 aktivan slučaj, 133 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 3859 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 37 osoba.U posljednja 24h provedeno testiranje nad 123 osobe.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 437 mjera samoizolacije.Priopćenje Županijskog stožera

ZARAZE OPADAJU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. travnja 2021. u 11.30 sati

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 9 je novooboljelih osoba od COVID-19, 24 osobe su izliječene.


8 oboljelih osoba je s područja Gospića te jedna s područja Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4126 osoba od čega je 156 aktivnih slučaja, 133 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 3837 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 33 osobe.U posljednja 24h provedeno testiranje nad 49 osoba.


Na području PU ličko-senjske aktivno je 453 mjere samoizolacije.

Priopćenje Županijskog stožera

UMRLE TRI OSOBE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. TRAVNJA 2021. U 11 SATI

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 27 je novooboljelih osoba od COVID-19, 28 osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule.

8 oboljelih osoba je s područja Gospića, 6 s područja Novalje, 5 oboljelih osoba s područja Otočca, 3 s podučja Plitvičkih jezera, po 2 s područja Perušića i Senja te jedna s područja Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna ženska osoba (1947.) s područja Gospića te jedna muška osoba (1931.) s područja Gospića.

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je i jedna ženska osoba (1931.) s područja Gračaca. Prema mjestu prebivališta preminula osoba će biti evidentirana u ukupnom broju preminulih osoba Zadarske županije.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4117 osoba
od čega je 171 aktivan slučaj, 133 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 3813 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 33 osobe.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 460 mjera samoizolacije.

46 osoba izliječeno

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
17. travnja 2021. u 10.10 sati

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 24 su novooboljele osobe od COVID-19, 46 osoba je izliječeno.

10 oboljelih osoba je s područja Gospića, po 4 s područja Otočca i Perušića te po 2 oboljele osobe s područja Plitvičkih Jezera, Senja i
Novalje.
U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4090 osoba
od čega je 174 aktivnih slučaja, 131 osoba je preminula te je ukupno izliječeno 3785 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 40 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 108 osoba.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 335 mjera samoizolacije.


I DALJE SE UMIRE U LICI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. TRAVNJA 2021. U 13.20 SATI

GOSPIĆ - Evo dobišmo jošte edno paušalno i birokratsko priopćenje iz Županije o pandemiji u najljepšem dijelu Lijepe Naše, reklo bi se da i' nije briga za pučanstvo jerbo se kroje nove gaće za iduće četre godine:
- Jučer je bilo 27 novih zaraza, 32 čovjeka su ozdravila i jedan Gospićanin (85) je preminuo u Bolnici gdje je na zaraznom odjelu su još na liječenju 33 pacijenta. Testirano je 12 osoba pa se uskoro može očekivati veliko porast zaraza, a policija je negdje utvrdila jedno nedozvoljeno okupljanje pučana, a utvrdila je i jedno kršenje kućnog pritvora i valjda je podnijela prijavu. Ni ovaj put ni riječi o vakcinaciji svekolikog pučanstva Like, otoka i Primorja, a predsjednik Stožera kao da je u zemlju propao, javio se od početka pandemije mam dva puta. (Mač)

Korona i dalje hara

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. travnja 2021. u 11.30 sati

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 17 je novooboljelih osoba od COVID-19, 27 osoba je izliječeno. Preminula je jedna Gospićanka (86) čime je povećan broj smrtnih slučajeva na ukupno 130 ljudi. Na zaraznom odjelu Bolnice su 33 pacijenta.

Osmero je zaraženih bilo u Gospiću, troje u Perušiću i Novalji… Testirane su 84 osobe, a u izolaciji je još 411 zaraženih ljudi.

Sve više zaraženih pacijenata u Gospiću

40 PACIJENATA NA ZARAZNOM ODJELU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. travnja 2021. u 12 sati

GOSPIĆ - I danas se redovito oglasio Županijski stožer CZ javljajući da je jučer povećan broj zaraženih za 30 ljudi, i da je samo 17 izliječeno. U Bolnici je preminula jedna Lovinčanka (79), a na odjelu se i dalje povećava broj zaraženih tako da ih jučer bilo čak 40 pacijenata.

Ponovo Gospić ima najviše zaraženih stanovnika - 14, u Otočcu je samo pet zaraza, četgiri su na Plitvicama , tri u Senju … Jučer je testirano stotinu osoba , a ni danas nema riječi o cijepljenju, odnosno vakciniranju (?) ili po najnovijoj hrvatskoj izrečici - procjsplivanju ma što to značilo doktorima i političarima. (Ln)

UMIRANJE NIJE STALO

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. travnja 2021. u 11.45 sati

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od COVID-19, 30 osoba je izliječeno, a u Bolnici su umrla dva pacijenta na zaraznom odjelu, i to jedna Gospićanka (76) te jedan Otočanin ( 78) te je ukupno od ove zarazne gripe za nešto više od godinu dana umrlo je čak 128 ljudi. U bolnici je na liječenju 41 pacijent i broj se zadnjih dana uz umiranje stalno povećava. Jučer je testirano 118 osoba. I dalje se smanjuje broj zaraženih osoba u samoizolaciji u kojoj su jučer bila 394 čovjeka koje kontroliraju policijske patrole i utvrđena su tri kršenja mjera. Najviše je zaraženih bilo u Gospiću - devet, a dvije u Perušiću i po jedna u Otočcu i Brinju. (Ln)

Šest zaraza

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
12. travnja 2021. u 10.30 sati

GOSPIĆ - Kao što je uobičajeno preko vikenda i jučer je bilo manje zaraza nego radnim danima. Kako javlja Stožer CZ jučer je bilo šest novih zaraza, i kao rijetko kada dosada ozdravili je mnogo više - 15 osoba. Jedino je povećan broj zaraženih pacijenata na kovid odjelu Bolnice na 42. Po dvije zaraze su bile u Gospiću, Otočcu i Senju. Testirano je 50 osoba. (Ln)

29 ZARAZA

Umrle tri osobe.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. travnja 2021. u 10.30 sati

GOSPIĆ -Stožer civilne zaštite redovito se oglasio i danas da je jučer bilo 29 novih zaraza od virusa korone, da je 30 izliječeno, ali i da su dvije starije osobe preminule i to jedna Karlobažanka i jedan Gospićanin te jedan Zagrepčanin. Ponovo je Gospić najzaraženiji grad s 15 oboljelih. Testirano je 59 osoba, a na zaraznom odjelu je još uvijek 37 pacijenata. (Ln)