POČETNA
I DALJE SE UMIRE
SVE VIŠE MRTVIH
KORONA ZERA POPUŠTA
KORONA POPUŠTA
433 ZARAŽENE OSOBE U TJEDAN DANA
SLOBODNO CIJEPLJENJE
VAKCINACIJA I UTORKOM
KORONA I DALJE VODI KOLO SMRTI
PADAJU REKORDI
OVAJ TJEDAN 247 ZARAŽENIH

NOVI ZARAZNI REKORDI
ESKALIRA ZARAZA
32 ZARAZE I JEDNA SMRT
31 ZARAZA
GOSPIĆ PORASTAO ZA 65 POSTO
400 POSTO VIŠE ZARAZA
VIŠE PACIJENATA
45 NOVIH ZARAZA
UMRO BRINJAK
NOVIH 26 ZARAZA
OD PETKA 47 ZARAZA
PREMINULA 166-TA OSOBA
SVE VIŠE ZARAZA

I DALJE SE UMIRE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. prosinca 2021. u 9 sati

GOSPIĆ - 2. i 3. prosinca bile su 63 novozaražene osobe od korone, 87 ih je izliječeno, i dvije su umrle. NA zaraznom odjelu nalazi se dvadesetak pacijenata.

SVE VIŠE MRTVIH

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. studenoga 2021. u 20 sati

GOSPIĆ - Preko vikenda su u Ličko-senjskoj županiji bile 83 novooboljele osobe, 123 su bile izliječene ali su čak četiri umrle, po dvije u bolnicama u Rijeci i Gospiću. Jučer je bilo 26 novozaraženih osoba, 52 su ozdravile i umrla je jedna osoba. Do sada su od korone umrle 184. osobe. (Ln)

KORONA ZERA POPUŠTA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. studenoga 2021. u 19.30 sati

GOSPIĆ - Posljednjeg tjedna studenog izgleda da je korona zera popušćala. Naime bilo je više ozdravljenih (269) nego oboljelih (190). Nažalost umrle su tri osobe te je povećan broj umrlih na 179. Na liječenju u Bolnici nalazi se i dalje dvadesetak pacijenata. (Ln)

KORONA POPUŠTA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
22. studenoga 2021. u 9 sati

GOSPIĆ - Prošli tjedan korona je zera popušćala. Bila je 191 oboljela osoba, a ozdravilo je njih 351. Na odjelu je smanjen broj pacijenata sa 29 na 23, i umrla je jedna osoba. (LN)

Korona sve žešće vlada Likom

433 ZARAŽENE OSOBE U TJEDAN DANA

Ovaj tjedan umrle su čak četiri osobe samo u gospićkoj bolnici.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. studenoga 2021. u 21.20 sati

Pribiližija Marko Čuljat

GOSPIĆ - Evo ga još jedan tjedan u kome mrtvačko kolo vodi luda korona iako je po cijelome svijetu bezbroj efikasnih vakcina u koje Hrvati nemaju povjerenja. Oni se radije prepuštaju - smrti i mukama tijekom umiranja od korone. Čovjek ne može shvatiti takve budale.

Mi starci cipili smo se sve do 1972., od svih mogućih bolesti koje su konačno iskorijenjene zahvaljujući i čovjeku ličkih korijena koji se zove Andrija Štampar, čiji su starci iz Čanka kod Ličkog Lešća. Un je na vrijme skužija i viruse i likove pa je pos organizira u cilome svitu i slave ga na sve četre strane svita osim u njegovoh Hrvatskoj di je zaboravljen i nepodobam.
Te 1972. bila je zadnja pandemija velikih boginja - ili variole vere. Svi smo morali zasukati rukave, dobili smo odmah ausvajs Svjetske zdravstvene organizacije, koju je osnova Štampar u Ženevi potlje unog velikog rata s kojim su mornari mogli ići i ploviti na po svitskim morima. Promet su kontrolirale zajedničke patrole vojne i civilne policije i niko iz Gospića nije moga otić bez žutog ausvajsa, a bome ni ući u njega. Niko nije spominja nikakva demokratska prava jer su u pitanju bili životi što današnji moderni antivakseri ne fermaju jebe se njima za bilo koga preseravaju se po ulicama i govornicama kojekakvih tribina i slavlja bez maskica i završavaju na skupom državnom liječenju umjesto da su prije tog smješteni na dugoročni oporavak u - ludnice. Jer tako se samo luđaci mogu ponašati.

No, da se vratim na početak. Ovaj tjedan u Lici i okolici bila su čak 433 čovjeka i žene, po rodnoj terminologiji, zaraženi opasnim virisom. Umrle su četiri osobe te ih je od korone sveukupno otišlo 174-ero koliko ima i učenika u Gimnaziji u Gospiću. U gospićkoj bolnici je veliki zarazni odjel s varirajućim brojem pacijenata od 23 do 26, a odlaze oni samo s nogama naprijed.

I dalje se u Gospiću ne odustaje od manifestacija u zatvorenom jerbo je ladno vanka, tako da se i dalje održavaju nekakvi ćoškasti stolovi, dile se pohvalnice i zahvalnice uz počast vojaka u okupatorskim odorama papagajskih boja i tome slično i različno. Kafići i druge statusne birtije i dalje su dupke puni i niko nikoga ne kontrolira iako je šef nacionalnog stožera za borbu protiv korone glavni hrvatski policijac pa bi bar to mogao obavljati kako treba, a ne tumačiti što je korone o kojoj nema veze.

Borba protiv korone gubit bitku

SLOBODNO CIJEPLJENJE

U subotu brzo cijepljenje u Gospiću. Nova bitka za živote koji sve više nestaje u ratu s koronom.

Jutarnja gužva antivaksera kako bi se tesdtirali jer moraju čedulu za posao/Blesavomu dosta
Jutarnja gužva antivaksera kako bi se tesdtirali jer moraju čedulu za posao/Blesavomu dosta
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. studenog 2021. u 13 sati

GOSPIĆ - Koje kakvi antivakseri i budaletine koje straše svekoliko pučanstvo da neće moći praviti djecu, da neće moći sad ovo sad ono, uzmuvalo je stanovnike Like i okolice koji su bili umišljeni i ubiđeni da 'jim niko ne more ništa pod milim Bogom. Lika je ostala i dalje slabo vakcinirana hrvatska regija u kojoj korona galopira. Posljednji mjesec korona odabire one antivaksere koji se nisu vancinirali i koji nisu htjeli nositi maske jer ni one nisu dobre. I sam se gušim u zatvorenom prostoru š njome i ne morem čitati s cvikerima jer se zamagljuju od moje pare…

Županijski stožer Civilne zaštite kome je inače zakonska i ustavna dužnost bila jošte u onoj propaloj državi, a da bidni narod u slučaju rata i prirodnih kataklizmi spašava jer su se njijovi pripadnici znali ponašat u izvanrednim situacijama, a znali su i privati ranu, zaustavit' krvarenje, ugasit' požar, srušit' banderu… a danas strogoću treniraju priopćenjima.

Tako Ličko-senjska Civilna zaštiti poziva svekoliko pučanstvo na vakcinaciju u subotu 13. studenoga u sportsku dvoranu u Gospiću. Znači narode iz Lapca, Senja, Paga, Brinja, … navali u glavni grad na cipljenje koje će biti bez reda i bez veza.

U obzir dolaze samo stariju od 18 godina, a oni mlađi nisu ni bitni jer oni jošte iđu u zatvorene škole i igraju se koće.

Vakcinacija će početi u 9 uri i završiti u 13 uri. Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske i zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, dopunsko nije bitno. (LN)

Gospić

VAKCINACIJA I UTORKOM

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. studenoga 2021. u 16.45 sati

GOSPIĆ - Od sutra, 9. studenoga Dom zdravlja uz dosadašnji cjepni punkt u vlastitom prostoru koji je četvrtkom, i za pretopostaviti je da se vakcinacija obavlja cijeli dan, uvodi se još jedan termin za vakcinaciju koji će biti samo utorkom popodne, odnosno od 14-18 sati. Za cijepljenje u ovim punktovima nije potrebna najava.
Bilo bi dobro kada bi se netko sjetio da se nešto poduzme kako bi se vakcinacija može obaviti svakog radnog dana od podneva do popodneva i da se takvim načinom privuku protivnici vakcinacija, antivakseri, odnosno biološki teroristi, kojima nitko ništa ne može u ovoj državi već ih se miti glumeći "demokratiju u regionu".

KORONA I DALJE VODI KOLO SMRTI

Ponovo nastava kod kuće, a ograničen pristup gradskoj upravi u Gospiću.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. studenoga 2021. u 20.45 sati

GOSPIĆ - Prema poluinformacijama iz Stožera CZ ovog tjedna bilo je čak 318 oboljenja od korone, a prizdravilo je mnogo manje - samo 192 osobe, i jedan je pacijent u bolnici preminuo. Zarazni odjel je i dalje najjači odjela sa 16 pacijenata.

Po prvi put ovih dana se Stožer oglasio i nekim neuobičajenim informacijama pa tako, recimo javlja o nastavku kućnog školovanja po modelu C u svim gospićkim školama te u osnovnim školama u Otočcu, Brinju i Senju.


Dobili smo i priopćenje o novom režimu rada gradske uprave u Gospiću:
Zbog povećanja broja oboljelih, a s ciljem sprječavanja širenja epidemije COVID-19 i osiguravanja uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima gradske uprave, Grad Gospić
kao preventivnu mjeru do daljnjeg obustavlja izravan rad sa strankama.

Mole se građani da predaju svih zahtjeva, predstavki i dokumentacije obavljaju
poštanskim ili elektroničkim putem. Za potrebe dobivanja odgovora ili otklanjanja određenih nejasnoća građani se upućuju i na telefonski obraćanje, a kontakt informacije, za onoga tko je informatički pismen, može poslužiti gradska mrežna stranica
gospic.hr/kontakti

Samo u iznimnim slučajevima, odnosno, ukoliko zahtjev stranke nije moguće riješiti bez njene prisutnosti, službenici će primiti stranku u posebnoj uredskoj prostoriji za tu namjenu, uz pridržavanje svih nužnih epidemioloških mjere (obvezno nošenje maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski, korištenje dezinfekcijskih sredstava, održavanje međusobne udaljenosti od minimalno dva (2) metra.

Stranka je dužna prethodno se najaviti službeniku razlog svog dolaska, nakon čega će službenik odrediti termin sastanka. Strankama koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2 °C i višu), te koje imaju neki od simptoma bolesti COVID-19 (suhi kašalj, gubitak osjeta okusa i mirisa, otežano disanje, bolovi u mišićima i umor), neće biti dopušten ulazak u gradsku upravu.

PADAJU REKORDI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
2. studenoga 2021. u 11 sati

GOSPIĆ - Proteklog produženog vikenda korona je porušila sve dosadašnje rekorde. Stožer je poslao podatak da su 102 osobe zaražene od kojih je pola iz Gospića. Izliječeno je 188 osoba, a u kućnom pritvoru je novi rekordan broj od 685. Rekord je postavljen i u Općoj bolnici gdje je na zaraznom odjelu čak 27 pacijenata. (Ln)

Novi crni rekordi

OVAJ TJEDAN 247 ZARAŽENIH

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. listopada 2021. u 12.40 sati

GOSPIĆ - Evo i kraja tjedna u suživotu s koronom i Stožerom CZ koji uporno već drugo godinu šalje suhoparne statističke podatke. Sječe se dojam da stožerlije čak nijedanput nisu ni čuli ni vidjeli izvješće nacionalnog ili nekog drugog županijskog stožera koji se potrude, jer znaju, i naprave analitiku pandemije.

U Lici i okolici ovih dana sveukupno je zaraženo 247 osoba a izliječeno su samo 144. Jedan Senjanin (90) , preminuo u Općoj bolnici u Gospiću gdje je na liječenju rekordnih 19 pacijenata. I u kućnom pritvoru je rekordnih 839 sumnjivih bolesnika.
Od gradskih, općinskih i županijskih očeve već drugu godinu nitko nije progovorio zbog vode u ustima, a što su mjesecima puste školske zgrade, što djeca i dječica traže pomoć psihijatra u Karlovcu, Zagrebu, Rijeci, Opatiji, i što nijedna ličko-senjska škole nema psihologa, nikoga ne zbunjuje i ne zabrinjava. Glavno da se i dalje samo priča i obećava o megalomanskim planovima amo tamo po cijeloj županiji. Niko i ne spominje privredne probleme jer privrede i nema od Domovinskog rata. (M. Čuljat)


NOVI ZARAZNI REKORDI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
25. LISTOPADA 2021. u 8.40 sati

GOSPIĆ - Jutros dobismo iz Stožera CZ nove porazne vikend podatke o četvrtom valu korone i o drastičnom porastu zaraze u Ličko-senjskoj županiji. Naime, zabilježeno je 95 novih zaraza, na liječenju u Bolnici nalazi se 13 osoba, a u samoizolaciji su čak 664 osobe. Izliječeno je samo 68 osoba, a na sreću nije bilo umrlih. Testirano je 326 ljudi.

Najviše je oboljelih bilo u Senju - 42, a 30 iz Gospića, 13 iz Otočca, četiri iz Novalje, tri iz Karlobaga, dvoje iz Plitvičkih Jezera te jedna iz Lovinca. (Ln)

ESKALIRA ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
22. listopada 2021. u 18.30 sati

GOSPIĆ - Županijski stožer uporno nastavlja slanjem besadržajnih priopćenja o sve većem širenju pandemije u ovome dijelu Hrvatske. Od ponedjeljka do jučer evidentirali su čak 160 zaraza i ozdravljenje samo 68 bolesnika. Osim toga sve je više i pacijenata na zaraznom odjelu gospićke Bolnice - jučer ih je bilo 13. Na svu sreću nema novih umiranja. (Ln)

32 ZARAZE I JEDNA SMRT

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. LISTOPADA 2021. U 10 SATI

GOSPIĆ - Preko vikenda u Ličko-senjskoj županiji, koja je inače najslabije procijepljena u državi, zabilježene su 32 nove zaraza i 169-ta smrt od korone. U Bolnici je preminula jedna Gospićanka (86). Stožer javlja da je 47 osoba ozdravilo. Ovaj vikend Senj je s deset zaraza najjači, zatim slijedi Gospić s devet, Karlobag sa sedam … Testirano je 170 osoba a u kućnom pritvoru je 346 ljudi a ima i nešto osnovnoškolaca. (Ln)

31 ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. listopada 2021. u 15 sati

GOSPIĆ - Jučer je bila zaražena 31 osoba šzo je bilo smanjenje za tri zaraze, a 37 osoba je ozdravilo, a i u bolnici je otpušten jedan pacijent tako da ih je ostalo još okruglo desetero. Ponovo je Gospić rekorder s 12 zaraza. Testirano je 112 osoba, a 359 je u kućnom pritvoru. (Ln)

GOSPIĆ PORASTAO ZA 65 POSTO

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. LISTOPADA 2021. U 15 SATI

GOSPIĆ - Jučer je na gospićkom području zabilježen drastičan porast od 65 posto zaraženih. Kako javlja Stožer jučer je bilo okruglo 20 novih zaraza, a prekjučer samo 13. Osim toga za 67 posto je povećana ukupna zaraza u Ličko-senjskoj županiji jer su jučer bile 34 nove zaraze. Stožer prIopćuje da su samo 22 osobe izliječene i da je stigao i jedanaesti pacijent u Bolnicu.

400 POSTO VIŠE ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. listopada 2021. u 10 45 sati

GOSPIĆ - Kako javlja stožer jučer je zabilježeno drastično povećanje broja zaraženih ljudi i žena za čak 400 posto, a za cijepidlake točno:391 posto, naime s devet zaraza jučer je skočilo na čak 23 zaraze. Gospić je ponovo rekorder s 13 zaraza. Stožer se hvali da je ozdravilo 18 zaraženih ljudi i žena, ali dojavljuje da je porastao i broj pacijenata na zaraznom odjelu u Bolnici sa sedam na okruglo deset. Jučer je testirano samo 86 osoba. (Ln)

VIŠE PACIJENATA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
12. listopada 2021. u 10.15 sati

GOSPIĆ - Jučer je povećan broj pacijenata u Bolnici na njih sedmero, ali je zato zabilježeno samo devet novih zaraza. Stožer javlja da je 14 osoba ozdravilo. Sedam zaraza bilo je u Novalji i po jedna u Gospiću i Plitvicama. Testirano je 129 osoba, a u samoizolaciji su 324. (Ln)

45 NOVIH ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. listopada 2021. u 9 sati

GOSPIĆ - S područja Ličko-senjske županije tijekom vikenda bilo je 45 novooboljelih osoba od COVID-19, 48 osoba je izliječeno, a u Bolnici je preminuo Karlobažanin (84) i to je 168 žrtva korone. Na liječenju je još pet pacijenata. Testirano je 176, a u samoizolaciji je 335 osoba. U Brinju je bilo 14 novih zaraza, 13 s područja Gospića, sedam s područja Senja, tri s područja Plitvičkih Jezera, po dvije s područja Novalje, Lovinca i Karlobaga te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Udbine. (Ln)

UMRO BRINJAK

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. listopada 2021. u 11 sati

GOSPIĆ - U protekla dva dana bilo je čak 56 novih zaraza, na liječenju su još samo dva pacijenta, a od kovida je u Bolnici preminuo jedan Brinjak (77) bila je to 167 žrtva kovida. U kućnom pritvoru su 304 osobe. (Ln)

NOVIH 26 ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. listopada 2021. u 14 sati

GOSPIĆ - Prema podacima Stožera CZ jučer je zabilježeno 26 novih zaraza, od čega je čak 14 bilo iz Gospića. Izliječeno je 16 osoba a iu Bolnici je još samo šest pacijenata. Jučer je testirana 141. osoba.

OD PETKA 47 ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. listopada 2021. u 12 sati

GOSPIĆ - Nismo se javljali preko vikenda pa je do jučer sveukupno bilo 47 novih zaraza. U Bolnici je još osam pacijenata na zaraznom odjelu. Testirano je 120 osoba.

PREMINULA 166-TA OSOBA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
1. listopada 2021. u 18.30 sati

GOSPIĆ - Jučer je broj zaraza povećan sa 18 na 27, a ozdravilo je samo 10 osoba, ali je preminula jedna osoba te ih je do sada 166. Preminu je jedan Gospićanin (83) ali ostaje sakriveni da li se bio cijepio. Jučer su testirane 84 osobe, a danas ih je bilo bezbroj jer je na Jeseni u Lici za ulaz trebala propusnici ili testiranje pa su svi nagrnuli u šatorčić.

SVE VIŠE ZARAZA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. rujna 2021. u 10 sati

GOSPIĆ - Jučer je prema priopćenju stožera bilo značajno povećanje broja zaraza jer ih je zabilježeno 18, a 15 osoba je ozdravilo. U Gospiću je bilo osmero zaraženih. Stigao je i osmi pacijent u Bolnicu. Testirano je 97 osoba.