POČETNAArhiva ŽUPANIJA
ŽUPANIJA ĆE BITI PARTNER POLJOPRIVREDNICIMA
DOGOVARANJE O STAMBENOJ POLITICI
DVIJE TISUĆE KILOMETARA STAZA ZA BICIKLISTE
ZAJEDNIČKI U BUDUĆNOST
REKONSTRUKCIJA PRILAZA ZA LUKU
ČESTITKA ŽUPANA PETRYJA
PETRY POTPISAO PRVE UGOVORE
HSP-OVI ŽETONČIĆI
PREDSJEDNIK SKUPŠTINE PONOVO MARIJAN KUSTIĆ
ŽUPANOVA ČESTITKA NOVALJCIMA
BRIGA O PRIRODI
PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI LIČKO-SENJSKOG ŽUPANA
POČAST POGINULIMA I UMRLIMA
POČAST PALIM ZA DOMOVINU
RASPISANI NATJEČAJI
PRIJEM VATROGASACA
SPORTAŠI SU NAJBOLJI AMBASADORI
PRIJEM KOD ŽUPANA
PLITVIČKI ATLETIČARI
POTPORA NEZAPOSLENIMA

Nove županijske potpore

ŽUPANIJA ĆE BITI PARTNER POLJOPRIVREDNICIMA

Sudionici današnjeg potpisivanja u Ličko-senjskoj županiji
Sudionici današnjeg potpisivanja u Ličko-senjskoj županiji
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
21. srpnja 2021. u 12.30 sati

GOSPIĆ - Prije podne je bio kratki susret Ernesta Petryja, ličko-senjskog župana i Ane Rukavina-Stilinović, pročelnice za gospodarstvo s proizvođačima mlijeka. Tom prilikom potpisani su sporazumi za poticanje proizvodnje.

- Želimo dugoročno što više poticati proizvodnju hrane u poljoprivredi na našem području, i bit ćemo vam partner. Uskoro će biti još novih ugovora.- istakao je Petry.

Za ovu godinu osiguran je milijun kuna za potpore u poljoprivredi, a danas su potpisni ugovori u vrijednosti 350 tisuća kuna s proizvođačima mlijeka. Ugovor su potpisali PIK d.d. Rijeka, Tomaić comerce d.o.o. Krasno, Milan Lončar za Dukat d.o.o. Prozor. Osim toga potpisana su i dva ugovora s OPG-ovima. Jedan je OPG Obljajac vlasnice Mande Naglić-Pavičić, Gospić, a drugi OPG Davor Škorić, Hrvatsko Polje.

Pripremaju se novi ugovori za održavanje konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstva, za biljnu proizvodnju, za upravljanje u rizicima u poljoprivredi i za subvencioniranje kamata na kredite. (MaČ)

DOGOVARANJE O STAMBENOJ POLITICI

Ernest Petry i Gordan Hanžek
Ernest Petry i Gordan Hanžek
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. SRPNJA 2021. u 13,45 sati

GOSPIĆ - Ernest Petry, ličko-senjski župan danas j se čelnicima lokalne samouprave na području županije imao sastanak s Gordanom Hanžekom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Stambeno zbrinjavanje je uz razvoj gospodarstva tema od izuzetne važnosti za podizanje konkurentnosti i razvoj županije. Naglasak sastanka bio je na podizanje međusobne komunikacije i razmijene informacija u cilju rješavanja projekata kao što su obnova zgrada u Ličkom Osiku, nastavak programa dodjele građevinskog materijala, rješavanje imovinskih odnosa u dodjeli građevinskih zemljišta i stanova na raspolaganje jedinicama lokalne samouprave. Sve teme će se nadograđivati u redovnoj koordinaciji Županije, lokalne samouprave i Središnjeg državnog ureda, kao partnera u razvoju svih projekata. (LSŽ)

Poticaji turizma

DVIJE TISUĆE KILOMETARA STAZA ZA BICIKLISTE

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. srpnja 2021. u 22,35 sati

SENJ - U program razvoja cikloturizma Ministarstvo turizma i Ličko-senjska županija uložili su preko 2,5 milijuna kuna. Župan Petry danas je posjetio vidikovac Liskovac koji je jedan od dva uređena vidikovca na području grada Senja. Vrijednost radova iznosila je gotovo 200 tisuća kuna. Cikolo odmorišta sa servisnim stanicama uređena su u Brinju, Otočcu, Vrhovinama, Korenici, Donjem Lapcu i Gospiću u kojem je na odmorištu osiguran i internetski pristup.
U sklopu projekta označene su ukupno 54 staze u duljini 2154 kilometara izvršeno je obrazovanje vodiča. Cikloturizam bi trebao postati jedan od važnijih oblika turizma u Hrvatskoj koji nije ograničen na samo ljetnu sezonu i ima osobitu važnost za turistički razvoj kontinentalnog dijela Hrvatske, a Ličko-senjska županija ima veliki potencijal da zauzme vodeću poziciju kontinentalne biciklističke ponude Hrvatske, te da međusobnom suradnjom sa susjednim europskim državama proširi Europsku biciklističku mrežu. (Ln)

Prvi kolegij čelnika Ličko-senjske županije

ZAJEDNIČKI U BUDUĆNOST

Petry je počeo realizacijom predizbornih izjava.

Detalj s prvog kolegija ličko-senjskih čelnika/Snimio Marko ČULJAT
Detalj s prvog kolegija ličko-senjskih čelnika/Snimio Marko ČULJAT
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. srpnja 2021. u 12.30 sati

GOSPIĆ - Kao što je i obećano novi ličko-senjski župan Ernest Petry počima realizirati svoje predizborne izjave o zajedništvu ovog dijela Hrvatske. Danas je zajedno sa zamjenicima Jasnom Orešković-Brkljačić i Milanom Uzelcom imao prvi razgovor sa svim čelnicima pripadajućih gradova i općina.

- Ovo će biti naš način radu u buduće, koordinacije ćemo redovno održavati, ali ćemo i mijenjati mjesta sastanka. Cilj nam je zajednički raditi na programima razvoja za budućnost. Uvijek ćete u Ličko-senjskoj županiji imati oslonac. - rekao je Petry na početku sastanka.

Ovo je drugi sastanak na kome je nazočio vaš izvjestitelj, a koji je održao novi župan Petry. Za primijetiti je da je je na obadva sastanka došao nešto ranije, dok smo neke bivše čekali i akademsku četvrt da savladaju preprekepreko hodnika između ureda i sale za razgovore. Za očekivati je da će današnje pozitivno ozračje i ljudikanja, koje je bilo lako primijetiti prije početka sastanka, zahvatiti cijelu županiju. (Mač)

Ministar Butković u Novalji

REKONSTRUKCIJA PRILAZA ZA LUKU

Pozdrav nakon potpis ugovora za Novalju/Foto Grad Novalja
Pozdrav nakon potpis ugovora za Novalju/Foto Grad Novalja
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
2. srpnja 2021. u 16.10 sati

NOVALJA - Danas je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric.

Na potpisivanju su bili ličko-senjski župan Ernest Petry i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić, te državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj uprave za EU fondove i strateško planiranje u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje Matej Guščić, ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas i djelatnici gradske uprave.

Ovaj važan projekt vrijedan je 28,4 milijuna kuna, financira se u 85 postotnom iznosu iz Kohezijskog fonda, a ostatak iz Državnog proračuna u iznosu od 4,3 milijuna kuna. Obavit će se rekonstrukcija Primorske ulice koja je pristupna cesta i ujedno jedini prilaz luci Novalja. Nakon obavljenog posla ulica će biti dvosmjerna s potrebnom infrastrukturom.

Novaljski projekt dio velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu malih primorskih luka kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do sad uložilo gotovo dvije milijarde kuna, što europskih, što državnih sredstava. Svi projekti se financiraju u 100 postotnom iznosu gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata započela je s realizacijom, a radovi su u punom pogonu.

Uz Dan neovisnosti

ČESTITKA ŽUPANA PETRYJA

 
 
25. lipnja 2021. u 20 sati

Obnova zdravstvenih objekata

PETRY POTPISAO PRVE UGOVORE

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
17. lipnja 2021. u 10.45 sati

GOSPIĆ - Jutros je ličko-senjski župan Ernest Petry potpisao prve ugovore od dolaska na funkciju. Dva ugovora potpisao je s Josipom Vukovićem, direktorom tvrtke Slunj GZPP. Vrijednost ugovora je premašila milijun kuna, a radovi će se obaviti na objektima zdravstva u otočcu i u Donjem Lapcu. Projekti se financiraju iz europskih fondova. (Ln)

Konferencija za novinare stranke LiPO

HSP-OVI ŽETONČIĆI

U LiPO-m su nezadovoljni nakon jučerašnjih konstiruirajućih sjednica lokalne vlasti.

Šimunić, Milinović i Zorić na konferenciji za novinare
Šimunić, Milinović i Zorić na konferenciji za novinare
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. lipnja 2021. u 12.30 sati

GOSPIĆ - Kao što smo jučer javili održane su konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine. Kako su nezadovoljni tijekom sjednica danas su čelnici stranke LiPO, predsjednik Darko Milinović, predsjednik gradske organizacije Nikola Šimunić i tajnik Alen Zorić održali konferenciju za novinare na temu "Građani moraju znati".

- Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je očito da su prijedloge davali HSP i HDZ, mi smo zbog demokratskih principa podržali da se izvrši konstituiranje Vijeća, ali ćemo ubuduće biti oštra oporba.- rekao je Šimunić, gospićki vijećnik.

Pošto je ponovio čestitku pobjednicima na izborima, a osvrćući se na konstituiranje Županijske skupštine istakao je:
- Očito je da su dva člana Skupštine iz HSP-a Mataija i Tušak postali žetončići jer su podržavali prijedloge HDZ-a. Pozivam Tušaka na sučeljavanje - zašto laže i zašto ne kaže biračima da je vladajuća koalicija. HDZ grada Gospića se prodao HSP-u i Karlo je postao žetončić u Županiji. HSP želi sakriti da su vladajuća koalicija, a mi to nećemo dozvoliti, imamo o čemu govoriti jer smo dobili oko 10.500 glasova birača na prošlim izborima, i to je naša obveza. (MaČ)

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine u Gospiću

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE PONOVO MARIJAN KUSTIĆ

Pred početak zasjedanja Županijske skupštine u Gospiću
Pred početak zasjedanja Županijske skupštine u Gospiću
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. lipnja 2021. u 17 sati

GOSPIĆ - Danas točno u podne sastalo se svih 27 izabranih članova Skupštine Ličko-senjske županije na konstituirajućoj sjednici. Sjednicu je otvorila Gordana Pađen, pročelnika i tajnica Županije koja je utvrdila kvorum. U Skupštini je koalicija HDZ-HSS-HBS i HSU osvojila je deset mandata, stranka LiPO devet, HSP pet, a po jedan mandat Domovinski pokret, SDP i SDSS. Na sjednici je bio i novi župan Ernest Petry i zamjenici Jasna Orešković-Brkljačić, HDZ i Milan Uzelac, SDSS.

Vođenje sjednice zatim je nastavio Marijan Kustić, HDZ, dosadašnji predsjednik Skupštine kome je potvrđen mandat. Za zamjenika predsjednika izabran je Zlatko Funić, HSS. (Ln)

ŽUPANOVA ČESTITKA NOVALJCIMA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. lipnja 2021. u 12.45 sati

GOSPIĆ - Povodom današnjeg blagdana sv. Antona i Dana Grada Novalje, Ernest Petry, ličko-senjski župan uputio je čestitku:

Drage Novaljke i Novaljci,
povodom Dana grada i blagdana svetog Antona, od srca vam čestitam Dan grada Novalje.
Ujedno koristim prigodu da čestitam imendan svim Antonijama, Tonkama, Antonijima, Antama, Tonijima... (Ln)

BRIGA O PRIRODI

Detalj iz Laudonova gaja na Krbavi
Detalj iz Laudonova gaja na Krbavi
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
12. svibnja 2021. u 11.30 sati

GOSPIĆ - Točno prije 15 godina Ličko-senjska županija osnovala Javnu ustanovu za zaštitu i očuvanje prirode sa sjedištem u Gospiću i prvi glas iz te županijske institucije stiže nepotpisan jučer krajem radnog vremena o sastanku o prirodnim resursima u ovome dijelu Hrvatske. U nadležnosti ove Ustanove su posebnih rezervata prirode kao što je to Laudonov gaj na Krbavskom polju, lunske divlje masline te plješivički predjeli Bijeli Potoci i Kamensko gdje je bila ratna partizanska baza. (Ln)

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI LIČKO-SENJSKOG ŽUPANA

Detalj s današnje primopredaje koju su pratili brojni novinari/Snimio Marko ČULJAT
Detalj s današnje primopredaje koju su pratili brojni novinari/Snimio Marko ČULJAT
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. LIPNJA 2021. U 13.30 SATI

GOSPIĆ - Danas, nakon 28 godina od ustroja prve Županijske skupštine, a time i Ličko-senjske županije, izvršena je primopredaja dužnosti između trećeg župana Darka Milinovića, i četvrtog, novoizabranog, Ernesta Petryja.

Milinović je i danas čestitao pobjednicima na netom završenim lokalnim izborima, naglašavajući da će biti konstruktivna oporba i da će podržavati sve razvojne programe. Nije propustio nekoliko puta naglasiti da s današnjim danom Županija na računu ima gotovo 15 milijun kuna, da nema ni kune duga, ali da ima nešto potraživanja. Pokazao je i službenu zlatnu karticu za koju reče da je na njoj stanje nula jer ju nije ni koristi, već da je trošio svoje novce za gorivo preko vikenda.

U kratkom obraćanju Petyu je tražio od pročelnika mandat na raspolaganje, što neće značiti i njihovu smjenu s funkcije i da će njegovati suradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave u cilju što kvalitetnijeg rada i razvoja cijeloga županijskog područja.

Petryju je danas stigla i čestitka euro zastupnice Dubravke Šuica koja mu želi puno uspjeha i veselim se suradnji i raspravama o budućnosti Europske unije i Hrvatske, (MaČ)

Uz 23. svibnja Dan Ličko-senjske županije

POČAST POGINULIMA I UMRLIMA

Županijsko izaslansto odaje poštu
Županijsko izaslansto odaje poštu
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
21. SVIBNJA 2021. U 12.15 SATI

GOSPIĆ - Povodom 23. svibnja rođendana dr. Ante Starčević koji je određen i za Dan Ličko-senjske županije danas je najprije odana počast Starčeviću ud spomen kuće u Žitniku. Zatim su izaslanstva Županije predvođeno županom Darkom Milinoviće i Grada predvođeno gradonačelnikom Karlom Starčevićem, položila vijenac i zapalila svijeće i odali počast u centru grada kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te na bisti dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Molitve je predvodio vlč. Mario Vazgeč, gospićki župnik. (MaČ)

Dan Ličko-senjske županije

POČAST PALIM ZA DOMOVINU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. SVIBNJA 2021. U 13.45 SATI

GOSPIĆ - Dan Ličko-senjske županije je rođendan dr. Ante Starčevića - 23. svibnja. Tim povodom u petak, 21 svibnja, u 10 sati županijsko izaslanstvo će posjetiti Veliki Žitnik i spomen-dom Ante Starčevića i položiti vijenac i zapaliti svijeću na njegovu bistu.

Nešto kasnije u 10.30 sati na Trgu Alojzija Stepinca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata i na bistu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika položiti će se vijenci i zapaliti svijeće

Povodom Dana županije župan dr. Darko milinović stanovnicima upućuje iskrene čestitke. (LN)

Ličko-senjske županija

RASPISANI NATJEČAJI

Raspisani su natječaji za potporu razvoja poljoprivrede i malog gospodarstva.

Lička goveda na proljetnoj paši
Lička goveda na proljetnoj paši
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. svibnja 2021. u 16.15 sati

GOSPIĆ - Ličko-senjska županija raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za ovu godinu za čiju je provedbu u proračunu osigurano milijun kuna.

Uvjeti i kriteriji za odobravanje namjenskih sredstava te način dostave prijava definirani su u "Uputama za prijavitelje na javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora u poljoprivredi, na području Ličko-senjske županije za 2021. godinu" koje su uz ostalu potrebnu dokumentaciju dostupne na web-stranici Ličko-senjske županije www.licko-senjska.hr .
Rok za dostavu prijava na ovaj Javni poziv je do kraja 2021. godine ili do iskorištenosti sredstava osiguranih za provedbu ovog Javnog poziva. Dodatna obrazloženja i informacije u vezi s ovim Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona na broj: 053/588-244, odnosno na e-mail: gospodarstvo@licko-senjska.hr , snjezana.dosen@licko-senjska.hr .

Ličko-senjska županija raspisala je i Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije za 2021. godinu. Prijave na ovaj Javni poziv sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se Povjerenstvu za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije za 2021. godinu na adresi: Ličko-senjska županija, dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić ili dostavom skenirane dokumentacije na mail adresu gospodarstvo@licko-senjska.hr .

Tekst Javnog poziva, Obrazac prijave i potrebnih izjava mogu se preuzeti na službenim internetskim stranicama Ličko-senjske županije: www.licko-senjska.hr .

Krajnji rok za dostavu Prijava na ovaj je 1. rujna 2021. godine. (Ln)

Uz Dan vatrogasaca

PRIJEM VATROGASACA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. svibnja 2021. u 9.55 sati

GOSPIĆ - Povodom jučerašnjeg blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca župan Darko Milinović primio je predstavnike Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije na čelu s njihovim predsjednikom Milanom Jurkovićem i zamjenikom županijskog zapovjednika Zvonimirom Lončarićem.
Milinović je čestitao svim vatrogascima njihov dan te im zahvalio što u brojnim intervencijama, spašavajući ljudske živote i imovinu, nesebično pomažu dovodeći u pitanje i svoje živote.

Milan Jurković je zahvalio županu na prijemu i pomoći u okvirima financijskih mogućnosti Ličko-senjske županije. Naglasio je važnost vatrogastva i vatrogasaca koji su se isticali kada god je to bilo potrebno. (Ln)

Prijem u Županiji

SPORTAŠI SU NAJBOLJI AMBASADORI

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. svibnja 2021. u 9.45 sati

GOSPIĆ - Prije odlaska na veliko sportsko natjecanje u Slovačku župan Darko Milinović primio je Marija Rukavinu-Ruxa i članove kluba Ivana Uremovića i Adriana Alića. Marijo Rukavina-Rux zahvalio se na prijemu kao i na podršci župana Milinovića uz koju je bilo lakše osvojiti gotovo sve državne, mnoge europske ali i svjetsku titulu u bench pressu. Rux je naglasio da mu je žao što ne nailazi na jednaku takvu podršku kod čelnika Grada Gospića i Zajednice sportova Grada Gospića. Župan Milinović koji je i sam sportaš zaželio Rukavini puno sreće na predstojećem natjecanju te se zahvalio njemu ali i svim sportašima Ličko-senjske županije istaknuvši da su sportaši istovremeno i najbolji ambasadori svoje županije ali i Hrvatske. (Ln)

ATLETSKI KLUB VELEBIT 2001. GOSPIĆ

PRIJEM KOD ŽUPANA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. travnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Danas je župan dr. Darko milinović primio predstavnike Atletskog kluba Velebit 2001.: Marka Pražića, Marijana Butorca, Mariju Pađen, Milana Župana i Milu Vukelića.

Zahvalivši se na prijemu, predstavnici Kluba upoznali su župana sa svojim aktivnostima, sportskim uspjesima ali i financijskim problemima u kojima su se našli 2016.. Naime Atletski klub Velebit 2001. sa svojih desetak članova aktivno je sudjelovao na raznim utrkama diljem RH i inozemstva sve do 2016. U tom periodu organizirali su i utrku na Visočicu, kao i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Zadnja utrka na Visočicu održana je 2016. kada Klub prestaje s djelovanjem. Dio starih članova potpomognut novom ekipom pokreće klub 2018. te danas imaju 33 člana i uspješno predstavljaju svoj grad i županiju na velikom broju natjecanja. Kruna njihovog uspjeha je 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u trailu 2020. godine u Omišu.

Župan Milinović, koji je i sam sportaš, dao je punu podršku ovim ličkim sportašima kako bi i dalje nesmetano radili ono što najbolje znaju, a to je sportska promocija Ličko-senjske županije. (Ln)

Prijem kod župana Milinovića

PLITVIČKI ATLETIČARI

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. travnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Danas je ličko-senjski župan dr. Darko Milinović primio predstavnike Atletskog kluba Plitvice: Renata Sertića, Leopolda i Darija Špehara. Zahvalivši se na prijemu i svestranoj podršci, predstavnici Kluba upoznali su župana s aktivnostima i sportskim uspjesima. Atletski klub Plitvice ima 45 članova i već je organizirao petnaestak velikih sportskih manifestacija. Svakako najvrjednija i najveća je tradicionalni Plitvički maraton kojeg organiziraju i ove godine. Izdvojili su uspjehe svojih članova: Renata Sertića, koji među 10 najboljih maratonaca na Prvenstvu Hrvatske, a Lana Ostojić je viceprvakinja Hrvatske u Trail trčanju. Župan Milinović dao im je punu potporu u aktivnostima i čestitao im na ostvarenim vrhunskim rezultate.(LSz)

Ličko-senjska županija

POTPORA NEZAPOSLENIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. travnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Iz Ličko-senjske županije obavještavaju sve nezaposlene osobe koje ne primaju novčanu naknadu da je krajnji rok za dostavu zahtjeva za jednokratnu financijsku potporu 19. travnja 2021. godine do 15 sati. Zahtjevi se predaju neposredno ili poštom na adresu Ličko-senjska županija, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić.

Svi dostavljeni zahtjevi će biti obrađeni i isplaćeni do 23. travnja 2021. godine. Za informacije i dodatna pojašnjenja nazvati telefon broj 053/588243.

Krajem veljače na ovome području Hrvatske bilo je na listi nezaposlenih i bez primanja preko 1700 radnika. (Ln)