POČETNAArhiva
RASPISANI NATJEČAJI
PRIJEM VATROGASACA
SPORTAŠI SU NAJBOLJI AMBASADORI
PRIJEM KOD ŽUPANA
PLITVIČKI ATLETIČARI
POTPORA NEZAPOSLENIMA

Ličko-senjske županija

RASPISANI NATJEČAJI

Raspisani su natječaji za potporu razvoja poljoprivrede i malog gospodarstva.

Lička goveda na proljetnoj paši
Lička goveda na proljetnoj paši
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. svibnja 2021. u 16.15 sati

GOSPIĆ - Ličko-senjska županija raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za ovu godinu za čiju je provedbu u proračunu osigurano milijun kuna.

Uvjeti i kriteriji za odobravanje namjenskih sredstava te način dostave prijava definirani su u "Uputama za prijavitelje na javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora u poljoprivredi, na području Ličko-senjske županije za 2021. godinu" koje su uz ostalu potrebnu dokumentaciju dostupne na web-stranici Ličko-senjske županije www.licko-senjska.hr .
Rok za dostavu prijava na ovaj Javni poziv je do kraja 2021. godine ili do iskorištenosti sredstava osiguranih za provedbu ovog Javnog poziva. Dodatna obrazloženja i informacije u vezi s ovim Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona na broj: 053/588-244, odnosno na e-mail: gospodarstvo@licko-senjska.hr , snjezana.dosen@licko-senjska.hr .

Ličko-senjska županija raspisala je i Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije za 2021. godinu. Prijave na ovaj Javni poziv sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se Povjerenstvu za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije za 2021. godinu na adresi: Ličko-senjska županija, dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić ili dostavom skenirane dokumentacije na mail adresu gospodarstvo@licko-senjska.hr .

Tekst Javnog poziva, Obrazac prijave i potrebnih izjava mogu se preuzeti na službenim internetskim stranicama Ličko-senjske županije: www.licko-senjska.hr .

Krajnji rok za dostavu Prijava na ovaj je 1. rujna 2021. godine. (Ln)

Uz Dan vatrogasaca

PRIJEM VATROGASACA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. svibnja 2021. u 9.55 sati

GOSPIĆ - Povodom jučerašnjeg blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca župan Darko Milinović primio je predstavnike Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije na čelu s njihovim predsjednikom Milanom Jurkovićem i zamjenikom županijskog zapovjednika Zvonimirom Lončarićem.
Milinović je čestitao svim vatrogascima njihov dan te im zahvalio što u brojnim intervencijama, spašavajući ljudske živote i imovinu, nesebično pomažu dovodeći u pitanje i svoje živote.

Milan Jurković je zahvalio županu na prijemu i pomoći u okvirima financijskih mogućnosti Ličko-senjske županije. Naglasio je važnost vatrogastva i vatrogasaca koji su se isticali kada god je to bilo potrebno. (Ln)

Prijem u Županiji

SPORTAŠI SU NAJBOLJI AMBASADORI

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. svibnja 2021. u 9.45 sati

GOSPIĆ - Prije odlaska na veliko sportsko natjecanje u Slovačku župan Darko Milinović primio je Marija Rukavinu-Ruxa i članove kluba Ivana Uremovića i Adriana Alića. Marijo Rukavina-Rux zahvalio se na prijemu kao i na podršci župana Milinovića uz koju je bilo lakše osvojiti gotovo sve državne, mnoge europske ali i svjetsku titulu u bench pressu. Rux je naglasio da mu je žao što ne nailazi na jednaku takvu podršku kod čelnika Grada Gospića i Zajednice sportova Grada Gospića. Župan Milinović koji je i sam sportaš zaželio Rukavini puno sreće na predstojećem natjecanju te se zahvalio njemu ali i svim sportašima Ličko-senjske županije istaknuvši da su sportaši istovremeno i najbolji ambasadori svoje županije ali i Hrvatske. (Ln)

ATLETSKI KLUB VELEBIT 2001. GOSPIĆ

PRIJEM KOD ŽUPANA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. travnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Danas je župan dr. Darko milinović primio predstavnike Atletskog kluba Velebit 2001.: Marka Pražića, Marijana Butorca, Mariju Pađen, Milana Župana i Milu Vukelića.

Zahvalivši se na prijemu, predstavnici Kluba upoznali su župana sa svojim aktivnostima, sportskim uspjesima ali i financijskim problemima u kojima su se našli 2016.. Naime Atletski klub Velebit 2001. sa svojih desetak članova aktivno je sudjelovao na raznim utrkama diljem RH i inozemstva sve do 2016. U tom periodu organizirali su i utrku na Visočicu, kao i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Zadnja utrka na Visočicu održana je 2016. kada Klub prestaje s djelovanjem. Dio starih članova potpomognut novom ekipom pokreće klub 2018. te danas imaju 33 člana i uspješno predstavljaju svoj grad i županiju na velikom broju natjecanja. Kruna njihovog uspjeha je 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u trailu 2020. godine u Omišu.

Župan Milinović, koji je i sam sportaš, dao je punu podršku ovim ličkim sportašima kako bi i dalje nesmetano radili ono što najbolje znaju, a to je sportska promocija Ličko-senjske županije. (Ln)

Prijem kod župana Milinovića

PLITVIČKI ATLETIČARI

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. travnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Danas je ličko-senjski župan dr. Darko Milinović primio predstavnike Atletskog kluba Plitvice: Renata Sertića, Leopolda i Darija Špehara. Zahvalivši se na prijemu i svestranoj podršci, predstavnici Kluba upoznali su župana s aktivnostima i sportskim uspjesima. Atletski klub Plitvice ima 45 članova i već je organizirao petnaestak velikih sportskih manifestacija. Svakako najvrjednija i najveća je tradicionalni Plitvički maraton kojeg organiziraju i ove godine. Izdvojili su uspjehe svojih članova: Renata Sertića, koji među 10 najboljih maratonaca na Prvenstvu Hrvatske, a Lana Ostojić je viceprvakinja Hrvatske u Trail trčanju. Župan Milinović dao im je punu potporu u aktivnostima i čestitao im na ostvarenim vrhunskim rezultate.(LSz)

Ličko-senjska županija

POTPORA NEZAPOSLENIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. travnja 2021. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Iz Ličko-senjske županije obavještavaju sve nezaposlene osobe koje ne primaju novčanu naknadu da je krajnji rok za dostavu zahtjeva za jednokratnu financijsku potporu 19. travnja 2021. godine do 15 sati. Zahtjevi se predaju neposredno ili poštom na adresu Ličko-senjska županija, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić.

Svi dostavljeni zahtjevi će biti obrađeni i isplaćeni do 23. travnja 2021. godine. Za informacije i dodatna pojašnjenja nazvati telefon broj 053/588243.

Krajem veljače na ovome području Hrvatske bilo je na listi nezaposlenih i bez primanja preko 1700 radnika. (Ln)