POČETNAARHIVALS ŽUPANIJA
ŽUPANOVA ČESTITKA PERUŠIĆANIMA
NOVI UGOVOR ZA POMOĆNIKE U NASTAVI
NOVE INVESTICIJE
VELIKI TURISTIČKI USPJEH

ŽUPANOVA ČESTITKA PERUŠIĆANIMA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. rujna 2021. u 21.35 sati

GOSPIĆ - Ernest Petri, mag. iur. Ličko senjski-župan uputio je čestitku povodom Dana Općine Perušić:

Drage mještanke i mještani općine Perušić,
čestitam vam blagdan Svetog Križa i Dan Općine Perušić sa željom da zajedništvom i upornim radom, učinimo općinu Perušić mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi. (Ln)

Potpora školstvu

NOVI UGOVOR ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

Potpisan je ugovor o financiranju 42 pomoćnika u osnovnim i srednjim školama Ličko-senjske županije.

Udbinska osnovna škola/Foto arihv Lika pressa Gospić
Udbinska osnovna škola/Foto arihv Lika pressa Gospić
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. rujna 2021. u 18 sati

GOSPIĆ - Od prvog dana nove školske godine u osnovnim i srednjim školama u vlasništvu Ličko-senjske županije angažirano je 36 pomoćnika u nastavi za 36 učenika, a tri se osobe još osposobljavaju i njihovo uključivanje u očekuje se početkom treće dekade. Sredstva za pomoćnike osigurana su projektom "Obrazovanje jednakih mogućnosti II" pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju osiguravanjem pomoćnika u nastavi.

Ugovor o bespovratnim sredstvima ličko-senjski župan Ernest Petry, potpisao je drugog dana početka nastave s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za strukovno obrazovanje odraslih. Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju 42 učenika s teškoćama u razvoju i angažiranje njihovih pomoćnika kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih mogućnosti učenika, stjecanja znanja i vještina, a radi uspješnije socijalizacije i integracije. Vrijednost projekta je gotovo dva milijuna kuna od čega je bespovratno 1,8 milijuna s udjelom Županije od pet posto ili nešto više od 95 tisuća kuna. Time su osigurana sredstva za plaće pomoćnika do 16. kolovoza iduće godine.

Partneri u projektu je 13 osnovnih škola u: Karlobagu, Korenici, Otočcu, Perušiću, Brinju, Udbini; Donjem Lapcu, Novalii, Senju, Korenici. Korisnici su i: Strukovna škola Gospić, Srednja škola Korenica i Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u Senju.

Župan Petry u posjeti Udbini

NOVE INVESTICIJE

Udbina i okolica polagano ali sigurno koroče u bolju budućnost.

Razgovor u udbinskoj Općiinii
Razgovor u udbinskoj Općiinii
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. rujna 2021. u 22.15 sati

UDBINA - Općina Udbina jedan je od pozitivnih primjera kako se zajedničkim snagama u maloj sredini puno toga može realizirati. Radni sastanak je bio s Josipom Seučekom, načelnikom Udbine.

- Nakon konstruktivnog sastanka održanog s čelnicima Općine obišli smo dionicu ceste koja do sada nije bila asfaltirana i koja povezuje Breštane kraj Podlapca i susjedni Mekinjar u duljini 1,5 kilometar što je Županijsku upravu za ceste stajalo 570 tisuća kuna.- izjavio je za Ličke novine Ernest Petry, ličko senjski župan ,nakon današnjeg obilaska te ličke općine koja je nekada bila industrijski centar bez nezaposlenih radnika i u široj okolici.

Danas su na Udbini i u Breštanima sa županom Petryjem bili njegov zamjenik koji je bio i domaćin Milan Uzelac i Luka Matijević, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Skupa su obišli Breštane i novi asfalt, a posjetili su i Lovački dom gdje im je domaćin bio Boban, hrvatski branitelj iz Breštana. Nakon toga u Podudbini su obišli pilanu nekadašnjeg DIP-a koji je nedavno preuzeo Branko Samaržija, poduzetnik iz Krasna ne Velebitu kome je to treća pilana uz one u Krasni i Žutoj Lokvi i u koju ulaže desetak milijuna kuna. Obišli su gradilište Vatrogasnog doma gdje je u tijeku investicija od pet milijuna kuna, mjesno groblje u kojemu se grade staze, te gradilište vodovodne mreže u južnom dijelu Udbine čija je vrijednost oko šest milijuna kuna. (Ln)

Turistička koordinacija u Novalji

VELIKI TURISTIČKI USPJEH

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. rujna 2021. u 22.45 sati

NOVALJA - Danas je održana koordinacija Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima turističkih zajednica s područja Ličko-senjske i Karlovačke županije. Na sastanku su bili
Kristjan Staničić, direktor HTZ-a i Ernest Petry, ličko-senjski župan.

- Dosadašnja sezona, usprkos prisutnoj epidemiji, polučio je odlične rezultate koji su iznad svih očekivanja, a za što su uz Vladu RH, resorno ministarstvo i HTZ iznimno zaslužni i turistički djelatnici na čemu im se u ime Ličko-senjske županije i ovim pužem zahvaljujem", istaknuo je župan Petry.(Ln)