POČETNAARHIVA
KLUB OKUPLJA TALENTE
ŠIBENIK POBJEDNIK
DEVETA MARAKANA GORI
IGRA SE U SUBOTU
POZIVAJU OSNOVNOŠKOLCE NA TRENING
STIGAO NOVI SPORT
Butorci trčali i na Jahorini
PREZENTACIJA PICKLEBALLA
MARATON TRČALI I LIČANI
POSTAO SPONZOR GOSPIĆKIH NOGOMETAŠA
GOSPIĆKI KOŠARKAŠKI KAMP
204 HRVAČA IZ ČETIRI DRŽAVE
SPORTSKO PRIZNANJE ŽUPANU PETRYJU
GOSPIĆANKE DONIJELE PEHAR
MEMORIJALNI TURNIRI
DUGOGODIŠNJI SUDIONICI PLITVIČKOG MARATONA
POBJEDNIK KENIJAC EZEKIEL KIPKOR
PLITVIČKI MARATON
1. Kickboxing kup "dr. Ante Starčević"
ŽUPANIJSKA OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA
KUP KICKBOXINGA POSVEĆEN DR. A. STARČEVIĆU
UTRKA S POGLEDOM
POBJEDNICE: ŽKK ZAGREB
Drugi dan poluzavršnog turnira Kadetkinja U-17
Poluzavršni turnir Kadetkinja u-17
Poluzavršni turnir Kadetkinja u-17
DOMAĆIN POLUZAVRŠNICE KADETKINJA
TRČALI HEĆIMOVIĆ I ŽUPAN
TURNIR KICKBOXINGA POSVEĆEN JOSIPU JOVIĆU
KADETKINJE U POLUZAVRŠNICI PRVENSTVA
NADMOĆNA POBJEDA GOSPIĆANKI
POBJEDA RIJEČANKI
DJEVOJČICE OSVOJILE REGIONALNI TURNIR
GODIŠNJE NAGRADE NAJBOLJIM SPORTAŠIMA
BORNA BENKOVIĆ NA PRIPREMAMA U16
Karla Lončar ostvaruje zavidnu karijeru

Rukomet u Gospiću

KLUB OKUPLJA TALENTE

Kvalitetnim radom RK "Gospić" zadržao domaće i okupiotalente susjednih klubova.

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. rujna 2023. u 17.15 sati

Pripremio za Ličke novine: Branko Javorina

GOSPIĆ - Već duže vremena jedan od važnijih ciljeva Rukometnog kluba "Gospić" zasigurno je privlačenje mladih rukometaša i rukometašica Gospića za ostankom u svom gradu, a i onih iz susjednih mjesta, gradova i županija da po završetku osnovnog obrazovanja upišu srednje škole u Gospiću i priključe se klubu kao novi članovi i ozbiljni igrači i igračice.

Po prvi puta taj se cilj ozbiljnije počeo ostvarivati u novoj sezoni 2023./2024. čiju su pripremu vodstvo kluba i treneri odradili veoma kvalitetno, a u čemu su presudnu ulogu imali prethodnih godina, na području Hrvatske, izuzetni rezultati i veliki napredak kluba na svim razinama.

Igra gospićkih rukometaša nije ostala nezapažena od roditelja osmaša i osmašica koji su godinama članovi kluba, kao ni od klubova prijatelja RK "Gospić" iz bliže okolice ni njihovih članova i roditelja koji su u Gospiću i rukometnom klubu također prepoznali sigurnu i svijetlu budućnost za školsko i sportsko obrazovanje svoje djece. Dječake U15 (rođeni 2008. godine počinju s priključivanjem seniorskoj momčadi) pojačao je Nikola Matušan. Nikola je mladi talentirani rukometaš koji je na vanjskim pozicijama svoje rukometne vještine stjecao u redovima MRK Arba Rab, te objeručke prihvatio poziv da svoje rukometno i srednjoškolsko obrazovanje povjeri Gospiću. Nikola je ekipi koja ga je već na prvom treningu prihvatila kao svoga donio dodatnu snagu i rukometnu raznovrsnost.

Iz Rukometnog kluba Rab Gospić su za srednjoškolsko školovanje izabrale i Lara Dumičić i Dorotea Faflja, koje svoju ljubav prema rukometu već nekoliko treninga dijele s djevojčicama U15. Lara na poziciji lijevog krila, a Dorotea na vanjskim pozicijama zasigurno će već ove, ali i u godinama koje slijede, uvelike doprinijeti kvaliteti igre gospićkih rukometašica te razviti svoj puni rukometni potencijal. Ekipi trenera Vanje Antića pridružila se i Lorena Drakulić, dosadašnja članica ŽRK Senia iz Senja, još jedna igračica na vanjskim pozicijama koja će po oporavku od ozljede ekipi donijeti dodatnu snagu kako terenu tako i u svlačionici. Djevojčice se već nakon desetak treninga osjećaju kao kod kuće što je posebna čar i jedinstvena odgojna kvaliteta cijele ekipe.

Nakon godina sustavnog rada Škole rukometa u Udbini, ove se godine po prvi puta pokazao konkretan rezultat tog dugogodišnjeg projekta. Matea Gučanin, Tena Šubarić i Lea Dejanović članice su RK "Gospić" koje su nakon niza godina treniranja u Udbini srednju školu također odlučile upisati u Gospiću gdje su sada prisutne na svim treninzima svojih vršnjakinja. Svojim pozicijama krilnih, vanjskih i kružnih igračica djevojčice će još više podići kvalitetu svoje ekipe U15 (2008. i 2009. godište).

Nastojanje kluba da zadrži i okupi rukometne talente u svojim momčadima, kao i želja da seniorske ekipe čine upravo takvi dječaci i djevojčice ove su godine pokazala kako Klub ozbiljno u tome i uspijeva. Čak je deset dječaka i osam djevojčica, koji godinama treniraju u svom rodnom gradu, odlučilo upravo u Gospiću nastaviti svoje školovanje i ostati na svom sportskom terenu. Marko Jerković, Karlo Korečić, Mladen Marković, Josip Ratković, Luka Ratković, Andrej Stilinović, Mateo Jergović, Vito Maras, Mateo Tonković Javorina i Mateo Mandić među dječacima U15, te Anja Rukavina, Danijela Holjevac, Iva Borovac, Lana Zec, Lara Pavelić, Nika Delač, Paulina Franić i Marta Šulentić među djevojčicama U15 nastavit će graditi svoju rukometnu budućnost u svom matičnom klubu, a školovanje u svom gradu.

Vedran Jamičić, nakon godinu dana izbivanja s rukometnih terena, vratio se i dodatno osnažio ekipu dječaka U15 s kojima je godinama dijelio istu ljubav, onu prema rukometu.

Sve ono čemu Klub, uprava, treneri i svi članovi godinama teže i o čemu su do unazad nekoliko godina mogli samo sanjati, ove se sezone napokon ostvarilo. Dolazak sedmero dječaka i djevojčica, te ostanak domaćih talenata budućnost kluba u nekoliko je mjeseci sigurnija je za 26 srednjoškolaca što je još jedna potvrda kako Klub zaista radi na stvaranju mladih i perspektivnih rukometaša i rukometašica.

- Velika hvala klubovima prijateljima MRK Arba Rab, RK Rab, ŽRK Senia, njihovim trenerima i upravama, mladim rukometašima i rukometašicama te njihovim roditeljima na bezuvjetnom povjerenju koje nam daje veliku obvezu i odgovornost da budemo još bolji, uporniji i motiviraniji u budućnosti. - poručuju iz uprave gospićkog Kluba.

2. Međunarodni malonogometni turnir "Prijatelji za Marina"

ŠIBENIK POBJEDNIK

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. rujna 2023. u 23.15 sati

GOSPIĆ - Uz sudjelovanje FC "Dobrepolje" iz Slovenije, Šibenika 1983., Split Trumma i domaćina Lika športa održan je memorijalni turnir u znak sjećanja na tragično preminulog 23. godišnjeg Marina Ćaćića. Turnir je počeo izvođenjem pjesme "Otišao si Marine!" u izvedbi Lucije Kolak iz Ličkog Osika. Zatim se nazočnima obratio ličko-senjski župan Ernest Petry u vrlo emotivnom govoru i otvorio turnir.

U prvom polufinalu Šibenik 1983. je pobijedio Lika šport s rezultatom 5:1, a u drugoj utakmici pobjednik je odlučen četiri sekunde prije kraja, čime je slovensko Dobrepolje osiguralo finale nakon pobjede od 1:0 protiv Split Trumma. U utakmici za 3. mjesto Splićani su bili bolji od domaćina s 5:1 i zasluženo osvojili 3. mjesto. U finalu je bila odlična utakmicu gdje je Šibenik 1983. osvojio veliki prijelazni pehar, te pehar za osvojeno 1. mjesto u trajno vlasništvo i medalje koje je predao Mario Ferderber, kao izaslanik Tomislava Kovačevića, ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera, koji je bio glavni pokrovitelj turnira.

Dodijeljene su i pojedinačne nagrade.Za najboljeg vratara proglašen je Kaue Nazario, najbolji igrač je Bartul Ora, dok je Thomas Monteiro bio najbolji strijelac, uz napomenu da su sva trojica igrači Šibenika 1983. čime su Šibenčani dokazali dominaciju na ovom turniru. (LN)

DEVETA MARAKANA GORI

Turnir je 23. rujna na placi u Smiljanskoj.

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. rujna 2023. u 22.15 sati

GOSPIĆ - Tradicionalni sportski turnir ove godine se održava po deveti put. Marakana gori okuplja i mlade i stare sportaše i dobrog dijela Grada. Nogometne utakmice su se igrale na nekadašnjem stočnom sajmištu u Smiljanskoj ulici tijekom tjedna, osim petkom kada je bila stočna placa.

Ponekad je s terene najprije trebalo očistiti balegu i druge ostatke nakon sajma kako bi se odmjerile nogometne snage. To "nogometno" igralište 1958. nazvano je po najpoznatijem brazilskom nogometnom stadionu, a tradicije je uspješno obnovljena i proširena i na druge sportove.

Ove godine turnir se održava u subotu, 23. rujna.
Malonogometni turnir za klince koji su rođeni 2010. i kasnije počet će u 17 sati a ekipa treba imati 5 (+1) igrača.
Turnir u košarci počinje isto u 17 sati, trebaju 3 igrača i (+1).
Turnir u boćanju, ili po domaći - u bućanju je pozivni i on počinje u 17 sati.
I na kraju dana u 20 sati biti će revijalna utakmica veterana Marakane.

Prijave treba izvršiti na mobitel 098/ 308 636 do 23. rujna - rok: početak turnira. (LN)

3. memorijalni turnir "Joso Starčević-Ćele"

IGRA SE U SUBOTU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. rujna 2023. u 19.30 sati

GOSPIĆ - Gospićki rukometni klub u organizirao je 3. memorijalni turnir "Joso Starčević-ćele". Održava se u subotu, 9. rujna, u gradskoj sportskoj dvorani.

Prva utakmica između domaćina i MRK Kozala počinje u 11 sati, druga utakmica između domaćina i RK Bjelovar je u 15 sati.

Otvaranje turnira je u 14 sati a podjela nagrada u 17 sati. (RK)

Pripremio Marko ČULJAT:

Malo o povijesti rukometa u Gospiću i Ćeli
Prvu rukometnu loptu i pravila malog rukometa, do tada se igrao veliki rukomet na nogometnom terenu, u Gospić donio je Slavko Asić, nakon što je diplomirao na Višoj športskoj školi u Zagrebu i dekretom je raspoređen na Gimnaziju u rodni grad. U to doba u Gospiću je prof. fiskulture Željko Seleš, koji je završio DIF - Državni institut fiskulture u Beogradu, a kasnije je postao trener RK Partizan iz Bjelovara po čijim su vodstvom Bjelovarčani bili i prvaci Europe.

Evo i Ćelinog životopisa iz Likapedije:
STARČEVIĆ, Joso - Ćele, pedagog, sportaš i kipar (Pazarište, 20. I. 1944. - Rijeka, 12. XI. 2020.). Rođen je u obitelji Ivana, službenika i Antonije - Tonke rođ. Stojević, učiteljice, koja je uz sina imala i dvije kćerke: Danku i Nevenku. Osnovnu školu pohađao je u rodnom selu, a Gimnaziju u Gospiću. Sportom se bavio još u osnovnoj školi, a gimnastikom u DTO (Društvo za tjelesni odgoj) Partizan u Gospiću. Bio je član grupe koja je nastupila na sletu za Dan mladosti u Beogradu, kada su osvojili zlatnu medalju i proglašeni za najbolju grupu u bivšoj državi (1959).

Iste godine pobijedio je na utrci Ulicama Gospića, kasnije je bio i njen obnovitelj i organizator u suradnji s pripadnicima 9. gardijske brigade Vukovi (1992 - 1993). Kao gimnazijalac bio je u reprezentaciji, košarke, odbojke i rukometa, u nogometu je bio golman, nastupao je na sletovima na Trupinovcu i u Jasikovcu te na gimnastičkim akademijama DTO Partizan. Diplomirao fizičku i zdravstvenu kulturu na Pedagoškoj akademiji Zagreb i na Fakultetu za fizičku kulturu (FFK). Za studija je položio sudačke ispite za rukomet i atletiku (1962 - 1963). Nastupao je za Pedagošku akademiju Zagreb u košarci, odbojci i rukometu. Na Akademiji je bio član ekipe u odbojci koja je bila prvak Sveučilišta Zagreb pod vodstvom Viktora Šnajdera. Igrao je rukomet za studentsku reprezentaciju Zagreba koju je trenirao Krešo Pavlin koji je vodio i rukometni klub na Pedagoškoj akademiji Zagreb. Kasnije je položio ispit za rukometnog trenera (1972), te za prednjaka u gimnastici. Zaposlio se na Gimnaziji Nikole Tesle u Gospiću (1966) kao profesor tjelesnog (kineziologije) gdje, s kraćim prekidima zbog sporta, ostaje do mirovine vodeći školske sportske sekcije (2010). Osnovao je i Školski sportski klub Gimgos. Gimnazijalci su pod njegovim vodstvom sudjelovali i osvajali nagrade na brojnim natjecanjima sve do državnih. S učenicima je u bivšoj državi sudjelovao više puta na sletu Like, Bele krajine, Korduna, Banije i Bosanske krajine. Organizirao je biciklističke trke, vodio školu plivanja u Karlobagu, jedan je od osnivača Rukometnog kluba Gospić, njegov višegodišnji je igrač i trener do umirovljenja, član folklorne grupe, a kao planinar organizirao je brojne školske izlete. Bio je profesionalni tajnik Sportskog društva Gospić u kome su bili svi klubovi s područja tadašnje općine Gospić. Financiranje je osiguravano preko plesova i zabava u DTO-u Partizan. Tada je Rvački klub Gospić bio član prve jugoslavenske lige. Organizirao je radničke sportske igre, rekreaciju za žene, Igre prijateljstva, bio je i rukometni trener. Više je mandata predsjednik Sportskog saveza Gospića, pokrenuo je rukomet u Krasnu na Velebitu gdje je bio nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi.

U slobodno vrijeme bavi se izradom skulptura pronalazeći ih u prirodnim formama, te crtanjem olovkom. Izlagao je u Muzeju Like Gospić sa slikaricom Marijanom Štimac (1998), na XXXV. Likanalu u Gospiću, Sajmu turizma u Zagrebu i bio sudionik Likovne kolonije Tragom predaka u Gospiću (2000), izlagao je i na 50. Likanalu (2015), a jedna njegova skulptura je u stanom postavu Muzeja Like Gospić. Za doprinos razvoju sporta dobio je brojne nagrade od sportskih saveza Grada Gospića i Ličko-senjske županije.


Gospićke košarkašice

POZIVAJU OSNOVNOŠKOLCE NA TRENING

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
3. rujna 2023. u 8.30 sati

GOSPIĆ - Ženski košarkaški klub Gospić poziva sve učenice i učenike od 1. do 8. razreda Osnovne škole da se priključe treniranju košarke i na taj način postanu dio Kluba u novom usponu u natjecanjima.
Svi zainteresirani osnovnoškolci, odnosno njihovi roditelji mogu ostvariti kontakt i dobiti informacije o gospićkoj školi košarke na telefone - 098/ 1630-440 ili 099/ 2438-020. (KK)

GOSPIĆ

STIGAO NOVI SPORT

Za picklebal koji stiže iz Amerike sponzori gospićki poduzetnici.

Mladi Gospićani brzo su skužili pravila igre
Mladi Gospićani brzo su skužili pravila igre
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
12. kolovoza 2023. u 20.15 sati, dopuna 13. kolovoza u 11 sati

GOSPIĆ - Na jednom od vanjskih igrališta Sportskog centra Balinovac, u organizaciji novoosnovana udruga Pickleball club Nikole Tesle Croatia,večeras je demonstrirana igra novog sporta - pickleballa.

Sport je nastao u Sjevernoj Americi 1965. i polagano se širi po svijetu. Nekom je palo na pamet da smisli nešto jednostavno, zabavni o jeftino. Igra je kombinacija tenisa, stolnog tenica i badmintona. Igra se reketom malo većim od onoga za stolni tenis, a loptica je od plastike, šuplja i ima rupice, odlično odskače na tvrdoj podlozi. Za igru je potrebna i mrežica nešto niža od one za tenis.

Najmlađi Gospićani brzo su shvatili bit igre i prije početka natjecanja, na kome je nastupio i jedan par iz Mađarske. Zbog toga bi se moglo reći da je gospićki prvi turnir u pickleballu bio i - međunarodni, a potpomogli su ga gospićki poduzetnici. (MaČ)

Priopćenje iz Udruge
INTERES PODRŽALI PODUZETNICI

Jučerašnje prezentacija pickleballa privukla je pozornost ne samo lokalno, već i igrača iz Mađarske, bračnog para Szeli, koji su s ljetovanja iz Starigrada došli u Gospić kako bi igrali pickleball time je prezentacija primila međunarodni karakter.

Pickleball je sport koji kombinira elemente tenisa, stolnog tenisa i badmintona, a sve više postaje popularan diljem svijeta. Budući da pickleball kombinira elemente tenisa, značajna poveznica je da su je u ličkoj metropoli 1900. godine registriran tenis klub po pravilima engleske tenis federacije. Prvo igralište bilo je na barama u Jasikovcu gdje je 1935. održan prvi Davis cup sistem. Nakon toga u Gospiću je izgrađena su još ti tenis igrališta od koja su dva bili na obalama Novčice.

Duga poveznica koja povezuje pickleball i Gospić je Kanada. Zemlja iz koje je došao pickleball u Liku te zemlja u kojoj živi Ličanka Mirjana Juras, kuma pickleballa u Hrvatskoj. Istovremeno na dan prezentacije u Gospiću, u Kanadi se održavao Nacionalni pickleball dan.

Gospićka prezentacija pružila je priliku igračima da se upoznaju s ovim dinamičnim sportom i isprobaju svoje vještine na terenu. Igrači iz Mađarske su se pridružili lokalnim igračima i zajedno su stvorili multinacionalnu atmosferu tijekom prezentacije. Ova razmjena iskustava i vještina među igračima iz različitih zemalja doprinijela je obogaćivanju pickleball zajednice u Gospiću.

Osim igrača iz Mađarske, igračima iz Gospića pridružio se bračni par Dokuzović, Krešimir i Gordana, koji su došli iz Slavonskog Broda kako bi prezentirali i zaigrali pickleball. Prezentacija je bila uspješna u svom cilju promoviranja pickleballa kao sporta i privlačenja novih igrača. Sudionici su imali priliku naučiti osnove igre, poboljšati svoje tehnike i uživati u druženju s drugim zaljubljenicima u ovaj sport.

Održavanje ovakvih događaja na sportskim terenima Osnovne škole dr. Jure Turića pokazuje predanost lokalne zajednice u promicanju sportskih aktivnosti i stvaranju mogućnosti za sve da se uključe u različite sportove.

Organizatori su bili Marija Ružić i Dino Jelić koji su naglasili kako su u tjedan dana uspjeli osnovati Udrugu i organizirati prezentaciju, a posebno ih se dojmila velikodušnost poduzetnika, koji su se samostalno javili kako bi se uključili i donirali svoje proizvode. Voda Sveti Rok omogućila je da igrači ne dehidriraju, Smočnica je pripremila zdrave Pločkle, kako bi igrače potaknula na razmišljanje o rekreaciji, ali i zdravoj ishrani, dok se Pekara Tušak pobrinula za slatko/slani zalogajčić. Igrači su imali priliku zaigrati tombolu, a nagrade su omogućili trgovina ZERA i TiF Otočac. Uz tombolu ZERA je donirao jedinstvene ličkle "Maje za piklebolanje".

Nadamo se da će ovakvi događaji nastaviti poticati interes za pickleball i pridonijeti rastu i razvoju ovog sporta u lokalnoj zajednici. Zainteresirani za igranje pickleballa i učlanjenje u Udrugu mogu kontaktirati na mail pickleballtesla@gmail.com


AK Velebit Gospić

Butorci trčali i na Jahorini

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. kolovoza 2023. u 21 sat

GOSPIĆ - Nakon završenog EP u Skyrunningu supružnici Dijana i Marijan Butorac pohodili su i Jahorina ultra trail. Ovo im je bio treći nastup zaredom na Jahorina ultra trailu koji organizira Olimpijski centar Jahorina.

Utrka je organizirana u četiri staze: mini, midi, maxi i ultra, s ciljem za sve na Jahorini, dok je start bio u različitim mjestima. Utrka je dio Alpe adria cupa koji čine utrke iz nekoliko zemalja te je time i sam interes za utrku velik, a trkače privlači i uvijek bogat nagradni fond. Dodatni izazov ove godine predstavljao je i taj što su najbrži sa maxi i sa ultre ostvarili plasman na JUT Masters koji će se održati krajem rujna, a glavna nagrada je auto.

Dijana je nastupila na midi utrci koja se trči u dužini 30 km sa 1350 m vertikalnog uspona i osvojila je odlično 8. mjesto s vremenom 4 sata i 30 minuta. Marijan je trčao maxi utrku u dužini 78 km s 3600 m uspona. Utrku je završio za 11 sati i 19 minuta što je bilo dovoljno za 3. mjesto što mu je treće postolje zaredom na ovoj utrci, a s tim rezultatom plasirao se i na Masters.(Ln)

U subotu na školskom igralištu na Balainovcu

PREZENTACIJA PICKLEBALLA

U Gospić dolazi novi sport za sve generacije.

Nova igra u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu igrana je ovog ljeta/ Foto Klub
Nova igra u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu igrana je ovog ljeta/ Foto Klub
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
3. kolovoza 2023. u 12 sati

GOSPIĆ - Novoosnovana udruga Pickleball club Nikole Tesle Croatia, sa sjedištem u Gospiću, predstavit će inovativnu igru koja osvaja svojom jednostavnošću. Pickleball dolazi u subotu, 12. kolovoza u 19 sati na vanjske sportske terene Osnovne škole dr. Jure Turića, a već je isproban na stazama kod Tesline rodne kuće u Smiljanu gdje bi starijima mogao poslužiti za rekreaciju nakon vožnje do njegove kuće, ako što djeca uživaju na igračkama načinjenim temeljem Teslinih patenata i kojih nigdje drugdje nema.

- Imamo nevjerojatne vijesti za sve ljubitelje sporta, zabave i aktivnog načina života! Predstavljamo vam picklaball - inovativnu igru koja će vas osvojiti svojom jednostavnošću, uzbuđenjem i prilagodljivošću. - poručuju iz Kluba

Što je picklaball?
Picklaball je dinamična kombinacija tenisa, koji se u ličkoj metropoli organizirano igra od 1900. godine i bio je prvi hrvatski registrirani klub, te badmintona i stolnog tenisa. Ova nova igra je stvorena kako bi spajala sve generacije i omogućila svima da se zabave i istovremeno ostanu u formi. Igranje Picklaballa pruža priliku za poboljšanje koordinacije, brzine, agilnosti i reakcijskih vještina, dok se istovremeno opuštate i uživate u društvu svojih prijatelja i obitelji.

Pravila Pickleballa su jednostavna, čak i oni koji nikada nisu igrali slične sportove brzo će se prilagoditi. Igra je dizajnirana tako da uživate u njoj bez obzira na dob. To je sjajan način da okupite cijelu obitelj i prijatelje na zajedničkom terenu. Sve što vam treba za igru Picklaballa je reket, lagana loptica s rupicama i teren s mrežom. Za subotu su ekete i loptice osigurali organizatori, a sve što trebate ponesti je dobra volja i rekreacijski duh na svježem ždraku bez TV-a i mobitela…

Okušajte se u igranju picklballa i pridružite se rastućoj zajednici ljubitelja picklaballa. Organizatori i igrači će vam pomoći da otkrijete sve čari ovog uzbudljivog sporta.

Za nadati se da će jedno ovakvo igralište konačno nakon pola stoljeća obećavanja nečega sličnog biti napravljeno na Bionima na lijevoj obali Novčice gdje su nekada u bivšoj državi bile bašče, a sada je draća koju nitko ne održava. NAjzad, evo malo i podataka o tenisu prvo igralište Kluba bilo je 1900. u Jasikovcu na barama, drugo je bilo vojno u Kaolakovcu kod vojnog doma koji je srušen prije desetak godina, a azatim je tenis igralište napravio u Kaniškoj do Novčice Lovre Pavelić, vlasnik kule age Senkvoića za zeta dr. Marka Tomičića. Kada su strojugoslavenski oficiri jednoj Gospićanki zabranili da dolazi na igralište u Budačkoj, a bila im je susjeda, onda je Mico Šimić, u Žabičkoj ulici napravio četvrto igralište na dnu svoje parcele na obali Novčice gdje je imao kupalište, malu luku i svoju jedrilici.

Jeste li spremni za novu sportsku avanturu? Dođite i zaigrajte picklaball! (PK, MaČ)

NP Prokletije u Crnoj Gori

MARATON TRČALI I LIČANI

Reprezentacije Hrvatrske na crnogorskom planinskom maratonu/Foto skyrunning srbija i crna gora
Reprezentacije Hrvatrske na crnogorskom planinskom maratonu/Foto skyrunning srbija i crna gora
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
31. srpnja 2023. u 12.30 sati

Šalje naš čitatelj Marijan Butorac
SNIMCI: skyrunning srbija i crna gora

GOSPIĆ - Europsko prvenstvu u Skyrunningu od 14. do 16. srpnja održano je Gusinju u Nacionalnom parku Prokletije u Crnoj Gori.

Po prvi put na natjecanju je nastupila i Hrvatska repreuzentacija s osam natjecatelja koji su se uspjeli plasirati kroz kvalifikacijske utrke. Jedan od njih je i dipl, ing. šum. Marijan Butorac, član AK Velebit 2001. inače rukovoditelje jednog odjela Uprave šuma u Gospiću koji je nastupio u disciplini Sky ultra.

Na izrazito zahtjevnoj stazi koja prolazi najljepšim dijelovima NP Prokletije Marijan je pretrčao 51 km s 4600 metara uspona/spusta i osvojio 15 mjesto. Na natjecanju je sudjelovala 21 reprezentacija Starog kontinenta, a reprezentacija Hrvatske u ukupnom poretku zauzela je 12. mjesto. Dijana Butorac, Marijanova supruga, nastupila je na open race u disciplini SKY i osvojila 8. mjesto. (LN)

NP Plitvička jezera

POSTAO SPONZOR GOSPIĆKIH NOGOMETAŠA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. srpnja 2023. u 15.15 sati

GOSPIĆ - Jučer je NP Plitvička jezera službeno postao najveći sponzor NK Gospić '91 - Škole nogometa. Ova sponzorska uloga predstavlja ogroman korak naprijed za Klub i njegovu nogometnu školu. Iz Kluba su izrazili iznimno zadovoljstvo:
- Ovaj nam je događaj dodatni motiv da još više zajedno radimo i doprinosimo razvoju nogometa u našem gradu.

Klub je izrazio zahvalnost ravnatelju NP Plitvička jezera Tomislavu Kovačeviću, i županu ličko-senjskom Ernestu Petryu koji su prepoznali potrebe Kluba i reagirali na najbolji mogući način. Sponzorska podrška dolazi u ključnom trenutku za Klub osiguravajući sredstva i za realizaciju programa i inicijativa. Iz Kluba su najavili kako će ova potpora omogućiti nastavak njihovih nastojanja za promicanje i razvoj nogometa u gradu Gospiću i šire. (LSŽ)

GOSPIĆKI KOŠARKAŠKI KAMP

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
3. srpnja 2023. u 11.30 sati

GOSPIĆ - Proteklog vikenda Ženski košarkaški klub i Županijski košarkaški savez održali su košarkaški kamp za djevojčice i dječake rođene 2008. i kasnije.

Treninzi su održavani dva puta dnevnom a uz gospićke trenera Igora Bošnjaka, Mariju Čović i Tomislava Premuža i Karla Balenovića bili su i gosti Ivan Bais, trener ženske kadetske reprezentacije i trener KK Zadar, i bivša gospićka košarkašica i mlada reprezentativka Lina Strilić. (ŽKK)

19. gospićki međunarodni hrvački turnir

204 HRVAČA IZ ČETIRI DRŽAVE

U Gospiću su se danas u hrvanju natjecalo 206 hrvačica i hrvača do U15.

Današnji turnir otvorila je zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković-Brkljačić.
Današnji turnir otvorila je zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković-Brkljačić.
licke-novine@licke-novine.hr
24. lipnja 2023. u 13 sati, dopuna u 21.20 sati

Pripremio Marko ČULJAT

GOSPIĆ - Domaći hrvački klub po 19.-ti put uzastopno uspješno je organizirao međunarodno natjecanje "Gospić open". Malo se kasnilo s otvaranjem jer je trebalo popisati sve sudionike kojima će suditi grupa, pretežito, međunarodnih hrvačkih sudaca.

Turnir je nakon intoniranje državne himne otvorila Jasna Orešković-Brkljačić, zamjenica ličko-senjskog župana, koja je sudionicima zaželjela dobre rezultate dodajući da će uvijek pomagati rad sportskih udruga.

Na današnjem turniru sudjelovalo je 206 hrvača iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke i BiH. Hrvači su stigli iz čak 24 kluba i to: Bosna, Sarajevo, Čazma, Čazma, Dwl.zselic, Szigetvar,
Dugo Selo, Sesvetski Kraljevec, Gabčikovo, Gabčikovo, Gospić, Gospić (17 hrvača), Hrvatski dragovoljac, Zagreb, Klinča Selo, Klinča Selo, Kolarevo, Kolarevo, Lika Zagreb (11)Metalac, Zagreb (10)Metalac Sveta Nedjelja, Sveta Nedjelja, Petrinja, Petrinja, PIK Vrbovec, Vrbovec (11), Podravka Koprivnica, Sarajevo, Sarajevo, Sesvetski Kraljevec, Sesvetski Kraljevec (24), Slatina, Slatina (14), Sziget Szzentmikloš, Sezigetvar, Šamorin, Šamorin, Šibenik, Šibenik (19), Trešnjevka Zagreb, Vindija Varaždin (10) i Zadar, Zadar.

Voditelj tabela, koju upravo objavismo bio je Rok Marjanolvi, a mečeve je na nekoliko strunjača u dvorani sudilo deset sudaca: Zvonko Očić, Mario Petrak, Matej Marjanović, Mario Perić, Mijo Marijanović, Tibor Fekete, Josip Grahovac, Novica Kocič, Gorga Filijanić i Nebojša Nikšić.

REZULTATI
Ekipni pobjednik turnira je Hrvački klub Sesvetski Kraljevec, koji je osvoio veliki pehar.

Dario Grgurić, HK Gospić, proglašen je najboljim hrvačem turnira, a ujedno je i prvak u svojoj kategoriji do 62 kg.
U kategoriji uzrasne skupine mlađi dječaci najbolji je bio HK Slatina, a u skupinistariji dječaci HK Lika iz Zagreba.
Iz HK Gospić u kategoriji starijih dječaka do 38 kg najbolji je bio Romo Bako, a u skupini do 54 kg Oleksandr Milevsky, a u skupini mlađih djevojčica do 49 kg najbolja je bila Julija Golgovskaja.


SPORTSKO PRIZNANJE ŽUPANU PETRYJU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
21. lipnja 2023. u 18 sati

GOSPIĆ - Kickboxing klub "Škorpion" iz Zagreba dodijelio je plaketu kao priznanje ličko-senjskom županu Ernestu Petryju za inicijative i potporu u organizaciji 1. Kickboxing kupa "dr. Ante Starčević", koji je bio 27. svibnja u Gospiću povodom obilježavanja Dana Ličko-senjske županije i 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića.

Međunarodni košarkaški turnir u Crikvenici

GOSPIĆANKE DONIJELE PEHAR

Mlade košarkašice U15 ponovo ponos Gospića i okolice.

Ponosne Gospićanke s trenerima i najnovijim međunarodnim peharom
Ponosne Gospićanke s trenerima i najnovijim međunarodnim peharom
licke-novine@licke-novine.hr
12. lipnja 2023. u 14 sati

GOSPIĆ - U redakciju smo iz Ženskog košarkaškog kluba dobili informaciju o Međunarodnom dječjem košarkaškom turniru Basket Crikvenica Cup koji je bio ovog vikenda. Uz ekipe iz Hrvatske sudjelovale su i ekipe iz Slovenije i Austrije. U konkurenciji djevojčica U15 nastupila je i ekipa ŽKK Gospića.

Prvog dana natjecanja ekipa ŽKK Gospića je bila slobodna te na teren izlazi tek drugog dana. U iznimno sadržajnom drugom danu i sparnim uvjetima za igru ekipa ŽKK Gospića je ostvarila tri pobjede i s ukupnim omjerom 3:0 osigurala nastup u finalu koji je na rasporedu bio u nedjelju 11. lipnja prije podne. Prve tri utakmice ekipa Gospićanke su odradile na izrazito visokom nivou te su ostvarile sve tri pobjede uz doprinos svih igračica ekipe. Discipliniranom igrom u napadu i čvrstom i agresivnom obranom igračice trenera Igora Bošnjaka i pomoćne trenerice Marije Čović ni u jednom trenutku nisu ispuštale vodstvo od početka do kraja utakmica.

Slijedeći dan nam donosi finalnu utakmicu i borbu za zlato protiv ekipe Slovenije. Za razliku od prve tri utakmice, u finalu sporije ulazimo u utakmicu i upadamo u ritam ekipe Slovenije te kraj prve četvrtine dočekujemo sa zaostatkom od 4 koša. Druga četvrtina, možda i naša najlošija četvrtina na turniru, počela je kao i prva. Brzopletost i bezidejnost u napadu te slaba obrana donosi nam zaostatak od 11 koševa na poluvremenu. Ulazak u drugo poluvrijeme donosi bolju i koncentriraniju igru s čvršćom obranom i boljom realizacijom u napadu. Mirniju završnicu nam donosi Borna Benković s pogođena dva ključna slobodna bacanja te odnosimo pobjedu, a samim time i pehar pobjednika u Gospić.

Sastav trenera Igora Bošnjaka i pomoćne trenerice Marije Čović su činile:
Matea Rupčić, Klara Pezelj, Marija Orešković, Lorena Delač, Borna Benković, Julija Nikšić, Lea Milković, Sonja Jelušić, Tea Jerković, Iskra Kolić, Petra Radošević, Marija Orešić, je pokazala karakter i kvalitetu na ovakvom turniru te su cure dobile dodatni motiv za slijedeće utakmice i treninge.
Pehar pobjednika je podigla kapetanica Lea Milković, a nagrada za najboljeg strijelca, a ujedno i MVP turnira zasluženo je pripala našoj Borni Benković.

Pri povratku kući roditelji i prijatelji su ih dočekali ispred dvorane te bakljama začinili ovaj vrlo uspješan vikend. (ŽKK)

MEMORIJALNI TURNIRI

Otvaranje senjskog turnira
Otvaranje senjskog turnira
licke-novine@licke-novine.hr
10. lipnja 2023. u 22.20 sati

SENJ/PERUŠIĆ - U Sportskoj dvorani Robert Barbić-Beli otvoren je 25. Memorijalni kadetski taekwondo turnir "Senjski vitezovi" te 5. Limač kup "Mali vitezovi". Turnir koji se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Grada Senja i Turističke zajednice grada Senja okupio oko 180 sudionika. Prije početka natjecanja nazočnom natjecateljima pozdravnim govorima obratili su se predsjednik Taekwondo kluba Senj Milivoj Kren, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, član Upravnog odbora Hrvatskog taekwondo saveza Nikola Pemper te tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Petar Josipović, a potporu natjecanju došao je dati i predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević. Turnir je nakon pozdravnog govora službeno otvorio ličko-senjski župan Ernest Petry.

Senj je tako ovoga vikenda domaćin jedne od najpopularnijih borilačkih vještina, a ovim velikim jubilarnim turnirom Taekwondo klub Senj ujedno slavi i 30. obljetnicu rada.

U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišića Skočka koji je prije 30 godina poginuo obrani Repetitora na Ličkom sredogorju iznad Perušića. Jurišić je bio dragovoljac, pripadnik 9. gardijske brigade "Vukovi" i pasionirani nogometaš. U trenutku pogibije imao je tek nešto više od 20 godina. Njemu u čast je na istoimenom nogometnom igralištu u njegovom rodnom Perušiću danas je odigran memorijalni turnir.

Sudjelovale su ekipe NK Perušić-seniori, NK Perušić-juniori, NK Velebit i NK Croatia '92. Osim NK Perušić ovaj Memorijalni turnir podržali su Općina Perušić, Udruga veterana 9. gardijske brigade "Vukovi", Županijski nogometni savez i Ličko-senjska županija. Načelnik Općine Perušić Ivica Turić istaknuo je na početku manifestacije potrebu njegovanja tradicije i otimanja zaboravu svih žrtava Domovinskog rata, uz nastojanja da se na ovim prostorima stvore što bolji uvjeti za ostanak i povratak mladih generacija.

-S Milanom sam dijelio dio naše zajedničke mladosti i s time mi teže pada sjećanje da smo se često susretali u gradu. Ovaj turnir je na tragu činjenice da će Ličko-senjska županija uvijek obilježavati ovakve događaje i žrtve iz Domovinskog rata, naše heroje koje ne smijemo zaboraviti.-istakao je Ernest Petry, ličko-senjski župan. (LSŽ)

Atletski klub Velebit Gospić 2001.

DUGOGODIŠNJI SUDIONICI PLITVIČKOG MARATONA

Iz godine u godinu sve je više gospićkih atletičara na Plitvičkom maratonu. Gospić ima i plitvičkih veterana koji su trčali prije 40 godina.

Gospićki atletičari uoči starta plitvičkog maratona/Snimio Josip Milinković
Gospićki atletičari uoči starta plitvičkog maratona/Snimio Josip Milinković
licke-novine@licke-novine.hr
4. lipnja 2024. u 10.30 sati

Pripremio Josip Milinković

GOSPIĆ - Atletski klub Velebit 2001. nastavlja tradiciju sudjelovanja u jednoj od najstarijih i najzahtjevnijih cestovnih utrka u Hrvatskoj sudjelujući jučer na 38. plitvičkom maratonu koji se trči još od daleke 1981. godine.

Čak sedam članova gospićkog Kluba nastupilo je na utrkama dužine 5 km, 21 km (polu maraton ) i 42 km (maraton ). Gospićki atletičari ističu da im je čast i zadovoljstvo u međunarodnoj konkurenciji trkača iz cijelog svijeta predstavljati svoj klub i grad Gospić.

Izuzetan rezultat na polu maratonu ostvario je Milan Čuljat - Mime, koji se cijeli život bavi sportom a sve je počelo s hrvanjem i igranjem ulične košarke pa nogometa tijekom Domovinskog rata. Mime je s vremenom 1:26:42 dotrčao do šestog mjesta ukupno i drugog u svojoj kategoriji. Mario Bijonda je zauzeo ukupno 96 mjesto s vremenom 1:54:51 dok je Ranko Brodić istrčao polu-maraton u vremenu 2:13:37 i zauzeo 212 mjesto u konkurenciji 338 trkača.

Na najdužoj i najzahtjevnijoj maratonskoj dionici izvrstan rezultat ostvario je Mislav Krmpotić koji je s vremenom 3:17:49 zauzeo u ukupnom poretku 12. mjesto. Martin Mataić je s istrčanim vremenom zauzeo u ukupnom poretku 88 mjesto.

Posebna priča je nastup Jose Hećimovića koji je prvi put na Plitvicama trčao prije okruglo 40 godina. Bila je to 1984 godine. Joso je završio maraton na 142 mjestu od 191 natjecatelja sa vremenom 4:42:19. Treba istaći da je Joso trčao sa štakama jer je prije nekoliko godina u gospićkoj bolnici ugradio umjetni kuk, aliželja za trčanjem ga nije napustila.

U utrci na 5 km sudjelovala su 234 trkača. Veteran gospićkog i ličkog trčanja Mile Vukelić istrčao je ovu stazu u vremenu 32:07 i zauzeo 76 mjesto, Josip Milinković s vrijemenom 36:38 zauzeo je 128 mjesto.

Milan Župan je također trčao na plitvičkom maratonu i davne 1983. godine, a ovogodišnju utrku istrčao je za 51 minutu i zauzeo 218 mjesto u ukupnom poretku.

38. plitvički maraton

POBJEDNIK KENIJAC EZEKIEL KIPKOR

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
3. lipnja 2023. u 21.10 sati

PLITVICE - Ovogodišnji 38. po redu plitvički maraton pucnjem iz pištolja start je označio Ernest Petri, ličko-senjski župan. Danas su nastupila 1182 natjecatelja na maratonu.

Pobjednik maratona na 42 km je Kenijac Ezekiel Kipkor s vremenom 2:43:03, drugoplasirani je Ante Živković iz AK Fit s vremenom 2:46:07 dok je trećeplasirani Krešimir Balaško iz AK Svetice s vremenom 2:58:35.

U kategoriji žena pobjednica maratona je Ines Jozić iz Ultramaraton kluba Mazator s rezultatom 3:07:19 ujedno i pobjednica 27. Plitvičkog maratona, drugoplasirana je višestruka pobjednica Plitvičkog maratona Marija Vranić iz AK Maksimir s rezultatom 3:13:07 dok je trećeplasirana Veronika Jurišić iz AK Sljeme s rezultatom 3:15:27.

Pobjednik polumaratona u muškoj kategoriji je Kennedy Kipkor Rino iz Kenije dok je u kategoriji žena najbrža bila Kenijka Rabbeca Chepkemwoi. (LN)

U subotu je

PLITVIČKI MARATON

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
31. svibnja 2023. u 18.30 sati

PLITVICE - U organizaciji domaćeg atletskog kluba u subotu 3. lipnja u 8.30 počet će ovogodišnji Plitvički maraton. Prva trka održana je 1981. a jedan od inicijatora bio je sportski urednik Vjesnika Žarko Susić, (1915 - 2010) inače rođeni Gospićanin i zaljubljenik u Liku. Inače je to bila sportska obitelj a otac mu je tada bio kotarski sudac. Susić je poslije Domovinskog rata pomogao i u obnovi maratona 1996. godine.
Ove godine održava se 38. maraton po redu i trče se tri trke: na 42 km, tradicionalnog maratona; 21 km , polumaraton koji nosi naziv "Valentina Valjak" u spomen na prerano preminulu pobjednicu 35. polumaratona i na 5 km, za one koji su bolji na kratkim stazama, a ujedno i staza namijenjena za obitelji i pratnju naših maratonaca i polumaratonaca. Ove godine na maraton je prijavljeno rekordnih 1147 natjecatelja iz čak 40 država svijeta. I ove će godine sudjelovati nekoliko maratonaca iz Gospića, a godinama je trčao samo popularni Nikola Baričević - Briks. (Ln)

GOSPIĆ

1. Kickboxing kup "dr. Ante Starčević"

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
27, svibnja 2023. u 17 sati

GOSPIĆ - Povodom Dala Ličko-senjske županije i 200. obljetnice dr. Ante Starčevića održan je 1. Kickboxing kup "dr. Ante Starčević". Kup je organiziran pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije, a organizator natjecanja je Kickboxing klub "Škorpion" iz Zagreba. Inicijativa i organizacija turnira pokrenuta je i usuglašena angažmanom ličko-senjskog župana Ernesta Petryja i predsjednika Kickboxing kluba "Škorpion" Zdravka Begovića.

- Čast mi je što je Ličko-senjska županija domaćin održavanja već tradicionalnog Kupa "Josip Jović" koji se održava na Plitvicama, a sada smo inicirali i održavanje Kickboxing Kupa "dr. Ante Starčević" u Gospiću. I na ovaj način ćemo ovim sportskim događajem doprinijeti obilježavanju Dana županije i 200-te obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića. U protekle dvije godine smo kao Županija uložili mnoštvo napora da se županija izdigne u svakom smislu, u svim segmentima. Kako u gospodarskom smislu, izgradnji infrastrukture pa tako i po pitanju razvoja sporta. Zato mi je izuzetno drago što smo pokrenuli ovaj Kup u kickboxingu, sportu kojim će se uskoro baviti mnogi naši sugrađani, posebno djeca i mladi. Mi ćemo kao Ličko-senjska županija i u tome smislu ovome kao i drugim sportovima davati dodatni suport. Osim toga naši postojeći sportski klubovi, loptački, a posebno borilački, već su polučili izuzetne uspjehe. Kako hrvači, boksači, taekwondo klubovi, tako i karatisti i ostali. Još kao klinac bavio sam se borilačkim sportovima pa sam kroz dugogodišnje treniranje u različitim borilačkim sportovima svoje bavljenje završio u tajlandskom boksu s manjim ozljedama. Svi sportovi razvijaju duh i tijelo, odnosno odlično utječu na razvoj psihičke i fizičke stabilnosti čovjeka. Kao Ličko-senjska županija uvijek ćemo stajati iza naših sportaša i klubova. Dovoljno je reći da je na ovim prostorima stasao naš poznati hrvač Josip Čorak koji nas je nekada zastupao na Olimpijadi. Ovome treba dodati da se s tri nacionalna parka i jednim parkom prirode snažno namećemo kao najljepša županija u kojoj traje streloviti turistički uspon, kako u kontinentalnom, tako i primorskom i otočnom dijelu županije.- rekao je ličko-senjski župan Ernest Petry prilikom otvaranja Kupa.

Podršku Kupu dao je dolaskom i državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak. Otvaranju turnira nazočili su gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević, ravnatelj Osnovne škole "dr. Jure Turić" iz Gospića Ivica Radošević te Romeo Deša, tehnički direktor WAKO svjetske kickboxing federacije koji je ujedno i dugogodišnji dužnosnik svjetske i europske kickboxing federacije i Hrvatskog kickboxing saveza.

Na Kupu sudjeluje nekoliko stotina natjecatelja u tri kickboxing discipline: point fighting light, contakt i kicklight. Natjecanja će biti organizirana u svim kategorijama, od manjih uzrasta do seniora, a za očekivati je da će turnir "dr. Ante Starčević" postati tradicionalan s međunarodnim karakterom, kao što je i Memorijalni kickboxing kup "Josip Jović", koji se ove godine po 11. put održao na Plitvicama. (LSŽ)

GOSPIĆ

ŽUPANIJSKA OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
17. svibnja 2023. u 13.45 sati

GOSPIĆ - U Gradskoj sportskoj dvorani jutros je počeo 19. Olimpijski festival dječjih vrtića za Ličko-senjsku županiju na kojemu sudjeluje oko 200 djece. Organizator Festivala je Zajednica sportova Ličko-senjske županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, a domaćin je Dječji vrtić Pahuljica iz Gospića.

Na otvaranju festivala bio je Ernest Petry, ličko-senjski župan koji je podigao olimpijsku zastavu. Nakon službenog otvorenja Olimpijade zapaljenja je i olimpijska baklja. Danas su snage odmjerila djeca predškolskih uzrasta iz šest vrtića i to Carić iz Novalje, Tratinčica iz Brinja, Slapić iz Korenice, Travica iz Senja, Pahuljica iz Gospića i Ciciban iz Otočca.

Župan se kratko obratio sudionicima i naglasio da su oni mladi budućnost županije i nada u bolje sutra, što obvezuje da zajedničkim radom stvaramo temelje za njihov daljnji razvoj i ostanak na području najljepše županije.(LSŽ)

Valja napomenuti da je program dječjih olimpijada izradio prof. Milan Špalj-Niko, nedavno preminuli hrvač iz Budačke ulice. U to vrijeme bio je tajnik za sportsku rekreaciju u Općini Centar Grada Zagreba (1974 - 2000). Napravio je program za djecu predškolskog uzrasta za cijeli grad Zagreb iz koga je proistekao današnji Olimpijski festival. Dječjih vrtića. (MaČ)

U susret Danu Ličko-senjske županije

KUP KICKBOXINGA POSVEĆEN DR. A. STARČEVIĆU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
10. SVIBNJA 2022. U 20.45 SATI

GOSPIĆ - Povodom Dana Ličko-senjske županije 23. svibnja, odnosno 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića u Gradskoj sportskoj dvorani 27. svibnja s početkom u 10 sati održat će se 1. Kickboxing kup "dr. Ante Starčević".

Pokrovitelj Kupa je Ličko-senjska županija, a organizator tfejni Kickboxing klub Škorpion iz Zagreba. Inicijativa i organizacija turnira pokrenuta je i usuglašena angažmanom ličko-senjskog župana Ernesta Petryja i predsjednika Kickboxing kluba Škorpion Zdravka Begovića.

Na Kupu će sudjelovati oko 300 natjecatelja u tri kickboxing discipline: point fighting light, contakt i kicklight, bit će organizirano u svim kategorijama, od manjih uzrasta do seniora, a za očekivati je da će Kup postati tradicionalan, kao što je i Memorijalni kickboxing kup "Josip Jović", koji je ove godine po 11. put održan na Plitvicama. (LSŽ)

Atletski klub Velebit

UTRKA S POGLEDOM

Baške Oštarije Trail - BOŠT 2023.

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
25. travnja 2023. u 21.30 sati

BAŠKE OŠTARIJE - U subotu 10. lipnja trči se po treći put rekreativna utrka s pogledom na Karlobag, Pag i cijeli Velebitski kanal - BOŠT 2023! U organizaciji Atletskog kluba Velebit, Parka prirode Velebit i pod pokroviteljstvom Općine Karlobag.

Baške Oštarije Trail jedina je utrka koja povezuje najatraktivnije dijelove Srednjeg Velebita ali i lički dio Velebita sa onim primorskim jer se staze trče uz spektakularni pogled na Karlobag, Pag i cijeli Velebitski kanal. Osim lijepog pogleda, ova utrka može se pohvaliti i nadaleko poznatom ličkom gostoljubivošću, ali i bogatim nagradama.

Utrka se sastoji od dvije staze: Četiri vrha (11 km - 750 m ^ 750 m ˇ), Family time (7 km - 150 m ^ 150 m ˇ), Family trail nije zahtjevna staza, prilagođena je za obitelji i kućne ljubimce, a organizatori su za obitelji osigurali i povoljniju cijenu ulaznice.

Kotizacije za obje staze uključuju medalje, majice, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i obrok graha, a pobjednike staze "Četiri vrha" očekuju i vrijedne nagrade u obliku bonova za kupovinu sportske opreme u iznosu od 150, 100 i 50 eura.

Poveznica za prijavu i sve informacije: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1959

Poluzavršni turnir Kadetkinja U-17 u Gospiću

POBJEDNICE: ŽKK ZAGREB

U finale ide i ŽKK Ragusa

23. travnja 2023. u 17.45 sati

GOSPIĆ - U Gradskoj sportskoj dvorani danas je završio poluzavršni turnir kušarkašica U-17.

ŽKK GOSPIĆ- ŽKK ZAGREB 50:92
ŽKK GOSPIĆ: MILKOVIĆ K 16., MILKOVIĆ M. , BENKOVIĆ 18 , MARAS, RADOŠEVIĆ, MILKOVIĆ L. 9, KOLAČEVIĆ 2, JERKOVIĆ, HALAPA, OREŠKOVIĆ 2, NIKŠIĆ 3 PRIPIĆ i KOLIĆ.

ŽKK ZAGREB: JAKŠIĆ.5, BUDIMIR 15, ROGIĆ 10, MAROJEVIĆ 2, GUDELJ, KOS, 3 ZELIĆ 11, SAMAC, VUIĆ 2, ZLATOPER 17, GAŽIĆ, MATIJEVIĆ 16, KRAJNIK, BARIČEVIĆ i BILIŠIĆ 11.
Opunomoćenik je bio Dalibor Bačić, a suci Ante Katalinić i Dominik Plješa.

- Nažalost, danas, kako smo i očekivali, bez dvije igračice iz prve postave koje nisu bile u mogućnosti biti na utakmici, puni ozljeda i vjerovatno skupljenog umora od prošla dva dana i dvije teške utakmice nismo uspjeli parirati Zagrebu koji je pokazao superiornost i osvojio 1. mjesto na ovom poluzavršnom turniru. Za nas je pozitivna stvar iz ove utakmice da su dobile priliku i mlađe cure s klupe te su svoju minutažu odradile jako dobro. Čestitke ekipi Zagreba i sretno na final fouru.- rekao je Tomislav Premuž, ŽKK GOSPIĆ

- Danas je bila laka utakmica za nas, Gospić je bio oslabljen, nedostajale dvije igračice iz petorke. Moje cure dale sve od sebe bio aganžman od 1 do 40 minute kako od njih i zahtjevamo bez obzira na pritivnika i zadovoljan sam s njihovim aganžmanom sva tri dana. Presretni smo zbog plasmana na final four. Bilo nam je ova tri dana lijepo u Gospiću koji se pokazao kao odličan domaćin, smještaj, hrana, ljudi i sve bilo odlično. Drago nam je da se Gospić vraća na košarkašku kartu Hrvatske želimo im sreću u nastavku dalje.- rekao je Petar Zlatoper, ŽKK ZAGREB.

ŽKK PODRAVAC- ŽKK RAGUSA 45:77

ŽKK PODRAVAC: VINCEK 1, DRMENČIĆ 19, POPOVIĆ L. 5, POPOVIĆ T. 4, ŠOŠ, HRŽENJAK, KRZNARIĆ, JAKOVOĆ 2, LJUBIĆ 10, GREGURIĆ, HADŽIJA 4, TOMEC, BOGDAN, ČIČEK i ŽUŠKIN.

ŽKK RAGUSA: MAJSTOROVIĆ E., 14 ČUSTOVIĆ 2, ŽUVELA 10, TOKIĆ 10, ŠAROTIĆ 5, MAJSTOROVIĆ U. 8, STABILE 23, MARKOVIĆ, STOJANOVIĆ, PRKOČA, KISIĆ, DUGANDŽIĆ 5, LOBAŠ i DŽAKULA.
Opunomoćenik je bio Dalibor Bačić, a suci Ante Katalinić i Dominik Plješa.

- Zadovoljan sam s igrom mojih igračica koje su najmlađe na ovom turniru, nemamo prvog centra Ivu Šoš koja nam je najbolja igračica. Ovo je za nas turnir odrastanja, stekli smo iskustvo da bi smo se n poluzavršnici U13 bolje nosili s ekipama koje nam slijede.- rekao je Damir Betlehem ŽKK PODRAVAVC.

- Završio je turnir kao što su prognoze bile, plasirali smo se Zagreb i mi. Malo lakše smo dobili ekipu Podravca koja je eto prije nekoliko sezona u ovom godištu bila prvak države. Mi smo napredovali, igračice su pokazale jednu dozu kvalitete. Sad imamo tri tjedna za pripremiti se za Final Four i idemo tamo ne kao favoriti ali sigurno pokazati da i mi imamo što za reci.- rekao je Rajko Vidaković, ŽKK RAGUSA i dodao čestitke ekipi Podravca na borbi i čestitke organizatoru na jako dobrom gostoprimstvu.

KONAČNI POREDAK U GSPIĆU

Ut. Pob por + - +/- bod
ŽKK ZAGREB 3 3 0 +251 -142 +109 6
ŽKK RAGUSA 3 2 1 +211 -165 +46 5
ŽKK GOSPIĆ 3 1 2 +177 -221 -44 4
ŽKK PODRAVAC 3 0 3 +132 -243 -111 3


Ženski košarkaški klub Gospić

Drugi dan poluzavršnog turnira Kadetkinja U-17

23. travnja 2023. u 8.30 sati

GOSPIĆ - Jučer popodne odigrane su utakmice:

Ut. br. 3 ŽKK PODRAVAC - ŽKK ZAGREB 37:103

ŽKK PODRAVAC: VINCEK, DRMENČIĆ 23, POPOVIĆ L. 3 , POPOVIĆ T. 5, ŠOŠ, HRŽENJAK 5, KRZNARIĆ, JAKOVOĆ, LJUBIĆ 2, GREGURIĆ, HADŽIJA, TOMEC, BOGDAN, ČIČEK i ŽUŠKIN
ŽKK ZAGREB: JAKŠIĆ 10, BUDIMIR, ROGIĆ 17, MAROJEVIĆ 2, GUDELJ 4, KOS 9, ZELIĆ 21, SAMAC, VUIĆ 2, ZLATOPER 4, GAŽIĆ 12, MATIJEVIĆ 17, KRAJNIK, BARIČEVIĆ i BILUŠIĆ 5
Opunomoćenik:je bio Hari Katić, a suci Luka Cvijović i Ivan Kustić

- Za nas izuzetno teška utakmica, nemamo centra, nemamo kontrolu skoka i obrane s obzirom da imamo ozljeđenu igracicu koja taj dio odrađuje.Čestitamo protivniku na pobjedi, nismo mogli bolje!.- kaže Damir Betlehem, ŽKK PODRAVAC.
- Odradili ovu utakmicu najprofesionalnije što smo zamislili, igračice su dale svoj maksimum, izrotirali svih 12 igračica u igri i sve se upisale u strijelkinje, uspjeli smo odmoriti glavne igracice i ste strane smo prezadovoljni. S ovom pobjedom osigurali smo plasman na Final four, dobro jos ovisi o rezltatima drugih utakmica. Čestitke igračicam moje ekipe i protivnicama.- rekao je Petar Zlatoper, ŽKK ZAGREB.

Ut. br. 4 ŽKK GOSPIĆ- ŽKK RAGUSA 64:79
ŽKK GOSPIĆ: MILKOVIĆ K 16., MILKOVIĆ M 8., BENKOVIĆ 21, MARAS 12, RADOŠEVIĆ 3, MILKOVIĆ L, KOLAČEVIĆ 4, JERKOVIĆ, HALAPA, OREŠKOVIĆ, NIKŠIĆ, PRIPIĆ i KOLIĆ
ŽKK RAGUSA: MAJSTOROVIĆ E. 23, ČUSTOVIĆ 3, ŽUVELA. TOKIĆ 11, ŠAROTIĆ, MAJSTOROVIĆ U. 19, STABILE 16, MARKOVIĆ, STOJANOVIĆ, PRKOČA, KISIĆ 2, DUGANDŽIĆ 5, LOBAŠ i DŽAKULA
Opunomoćenik:je bio Hari Katić, suci Luka Cvijović i Ivan Kustić.

- Čestitke Gospiću na jako dobroj igri i gostoprimstvu .Zbog jučerašnje utakmice prvog kola nismo uspjeli odmoriti igračice radi neizvjesne igre tako da smo ih danas odmarali. Sa plus 30 smo sami sebe zakomplicirali ali bez obzira na to htjeli smo da klupa dobije veću minutažu koja je za sad lošije reagirala ali iz kola u kolo ćemo dobiti širinu na klupi. Gospić pokazao da se dobro radi ovdje i još jednom čestitke njima i kao organizatorima i kao ekipi..- rekao je Rajko Vidiković, ŽKK RAGUSA.
- Dosta dinamična i zanimljiva utakmica.Naša ekipa se cijelu utakmicu dosta dobro nosila s obzirom da nam je najbolja igračica igrala s ozljedom leđa, ali sve u svemu ovakav pristup utakmici kao danas je putokaz za daljnji rad kako na treninzima tako i na utakmicama.Ekipa Raguse je odlično posložena na čelu s Ellom Majstorović koja fantastično kreira većinu napada.Čestitke curama i trenerima iz Dubrovnika, želim im sreću u nastavku natjecanja.-rekao je Tomislav Premuž, ŽKK GOSPIĆ

Ut. Pob por + - +/- bod
ŽKK ZAGREB 2 2 0 159 -92 +67 4
ŽKK RAGUSA 2 1 1 134 -120 +14 3
ŽKK GOSPIĆ 2 1 1 127 -129 +2 3
ŽKK PODRAVAC 2 0 2 87 -166 -79 2

GOSPIĆ

Poluzavršni turnir Kadetkinja u-17

Odigrane prve utakmice

licke-novine@licke-novine.hr
22. travnja 2023. u 6.45 sati

GOSPIĆ - U poluzavršnici turnira kadetkinja U-17 jučer eu se susrele ekipe ŽKK GOSPIĆ - ŽKK PODRAVAC 63:50.

ŽKK GOSPIĆ: MILKOVIĆ K. 21, MILKOVIĆ M. 6 , BENKOVIĆ 18 , MARAS 16, RADOŠEVIĆ, MILKOVIĆ L., KOLAČEVIĆ, JERKOVIĆ, HALAPA, OREŠKOVIĆ, NIKŠIĆ 2 , PRIPIĆ, KOLIĆ

ŽKK PODRAVAC: VINCEK, DRMENČIĆ 19, POPOVIĆ L. 14 , POPOVIĆ T. 6, ŠOŠ, HRŽENJAK 4, KRZNARIĆ, JAKOVOĆ, LJUBIĆ 2, GREGURIĆ, HADŽIJA 4 , TOMEC, BOGDAN, ČIČEK, ŽUŠKIN

Opunomoćenik: Zvonko Čudina, prvi sudac je bio Luka Matek, a drugi David Ferenčić.
- Jako sam zadovoljan odigranom utakmicom bez najbolje igračice Ive Šoš koja je došla s nama u Gospić kao povrijeđen igrač. U sastavu imamo puno mlađih igračica. Problemi za nas su nastali kad nam je izišao play meker Lana Popović s petom osobnom pogreškom da je ostala u igri nadamo se da bi bila pobjeda nasa. - izjavio je Davor Betlehem, ŽKK PODRAVAC.

- Zadovoljan sam rezultatom utakmice, od početka je bila dinamična, igraćki smo bili bolji , jako napeta utakmica dok se nismo odvojili na 10 poena razlike koje smo održali do kraja utakmice. Sutra i u nedjelju nas očekuju ekipe Raguse i Zagreba koje su dosta igrački jake boriti ćemo se do kraja turnira za još jednu pobjedu za odlazak na završnicu prvenstva RH.- izjavio je Tomislav Premuž, ŽKK GOSPIĆ

U drugoj utakmici prvog dana turnira susrele su se ekipe ŽKK ZAGREB- ŽKK RAGUSA 56:55.

ŽKK ZAGREB: JAKŠIĆ 7, BUDIMIR 14, ROGIĆ 15, MAROJEVIĆ GUDELJ 4, KOS ZELIĆ SAMAC VUIĆ ZLATOPER 4, GAŽIĆ 12, MATIJEVIĆ KRAJNIK BARIČEVIĆ BILIŠIĆ.

ŽKK RAGUSA: MAJSTOROVIĆ E. 19, ČUSTOVIĆ 6, ŽUVELA. TOKIĆ 14, ŠAROTIĆ MAJSTOROVIĆ U. 2, STABILE 14, MARKOVIĆ STOJANOVIĆ PRKOČA KISIĆ DUGANDŽIĆ LOBAŠ DŽAKULA

Opunomoćenik je bio Zvonko Čudina, prvi sudac je bio Luka Matek, a drugi David Ferenčić.

- Čestitke mojim curama na pobjedi isto čestitke i ekipi Raguse na izvrsnoj igri, dobro su branili našu napadačku tranziciju, nismo mogli razviti cijelu utakmicu dobro su se pripremili. Problem je što ne treniramo u ovom sastavu pa se osjeti nesigurnost, dvije igračice su iz seniorskog pogona, a jedna cura je došla iz Crikvenice, kroz turnir se nadamo da ćemo rasti i proći na Final four.- rekao je Petar Zlatoper, ŽKK ZAGREB

- Čestitke ekipi Zagreba na dobivenoj utakmici i pobjedi, da smo i mi dobili bila bi zaslužena pobjeda. Utakmica bila egal cijelo vrijeme, oni vodili 10 razlike poslije mi , utakmica se vratila u egal njihovom zonom međutim kad smo se adaptirali na zonu onda se više nismo mogli adaptirati na čvrstu igru. Skrenuo bi pozornost da su ovo mlađi uzrasti i treba imati više osjećaja za kontakt igru što večerašnje suđenje nije to pokazalo i rezultat toga je jedna naša povrijeđena igračica, u svakom slučaju jedna dobro odigrana utakmica. - rekao je Rajko Vidaković, ŽKK RAGUSA

TABLICA
. Ut. Pob por + - +/- bod
ŽKK GOSPIĆ 1 1 0 63 50 +13 2
ŽKK ZAGREB 1 1 0 56 55 +1 2
ŽKK RAGUSA 1 0 1 55 56 -1 1
ŽKK PODRAVAC 1 0 1 50 63 -13 1


Raspored utakmica u Gospiću

Poluzavršni turnir Kadetkinja u-17

Gradska Športska dvorana Gospić 21., 22. i 23. travnja 2023.

19. travnja 2023.

POLUZAVRŠNI TURNIR PRVENSTVA HRVATSKE ZA KADETKINJE U-17 OD 21 DO 23. TRAVNJA 2023. GODINE

Temeljem plasmana u I. stupnju natjecanja (regionalna natjecanja) te
Propozicija natjecanja, na Poluzavršnom turniru u Gospiću sudjeluju:
1. ŽKK Gospić, Gospić
2. ŽKK Podravac, Virje
3. ŽKK Ragusa, Dubrovnik
4. ŽKK Zagreb, Zagreb

Povjerenik natjecanja mlađih ženskih kategorija:DARKO KOTARANIN
Opunomoćenici:
Zvonko Čudina iz Rijeke, Hari Katić iz Rijeke, Dalibor Bačić iz Rijeke,
Suci: Luka Matek iz Viškova, David Ferenčić iz Rijeke, Luka Cvijović iz Rijeke, Ivan Kustić iz Rijeke, Ante Katalinić iz Rijeke i Dominik Plješa iz Rijeke

RASPORED UTAKMICA

Petak, 21. travnja
Ut. br. 1 ŽKK GOSPIĆ- ŽKK PODRAVAC (poč. u 17,00 sati)
Opunomoćenik: Zvonko Čudina
1.Sudac: Luka Matek
2.Sudac: David Ferenčić
Ut. br. 2 ŽKK ZAGREB- ŽKK RAGUSA (poč. u 19,15 sati)
Opunomoćenik: Zvonko Čudina
1.Sudac: Luka Matek
2.Sudac: David Ferenčić

Subota, 22.04.2023. (Gradska Športska dvorana Gospić):

Ut. br. 3 ŽKK PODRAVAC – ŽKK ZAGREB (poč. u 15,30 sati)
Opunomoćenik: Hari Katić
1.Sudac Luka Cvijović
2.Sudac: Ivan Kustić
Ut. br. 4 ŽKK GOSPIĆ- ŽKK RAGUSA (poč. u 20,00 sati)
Opunomoćenik: Hari Katić
1.Sudac Luka Cvijović
2.Sudac: Ivan Kustić

Nedjelja, 23.04.2023. (Gradska Športska dvorana Gospić):

Ut.br.5 ŽKK GOSPIĆ- ŽKK ZAGREB (poč. u 11,00 sati)
Opunomoćenik: Dalibor Bačić
1.Sudac: Ante Katalinić
2.Sudac: Dominik Plješa

Ut. br. 6 ŽKK PODRAVAC- ŽKK RAGUSA (poč. u 13,15sati)
Opunomoćenik: Dalibor Bačić
1.Sudac: Ante Katalinić
2.Sudac: Dominik Plješa

ŽKK GOSPIĆ, Gospić
IME I PREZIME IROĐENJE VISINA Poz. Broj iskaz.
1. Karla Milković 1.05.2006. 177 B 33381
2. Mia Milković 15.09.2006. 165 B 34093
3. Borna Benković 14.11.2008. 180 C 35946
4. Nika Maras 27.04.2007. 176 K 33377
5. Nika Radošević 4.01.2006. 165 K 33380
6. Lea Milković 1.03.2009. 167 B 39846
7. Marija Kolačević 10.01.2007. 165 B 33375
8. Tea Jerković 18.04.2008. 160 B 38554
9. Petra Halapa 25.05.2007. 160 B 38555
10. Lora Orešković 12.04.2007. 177 K 35951
11. Lara Nikšić 12.09.2007. 174 K 38556
12. Erika Prpić 28.02.2006. 165 B 41607
13. Iskra Kolić 12.11.2008 165 B 41212

TRENER: Tomislav Premuž
POMOĆNI TRENER:Igor Bošnjak
SLUŽBENI PREDSTAVNIK: Marija Čović
BOJA DRESOVA: Plavo/bijela

ŽKK ZAGREB, Zagreb
IME I PREZIME ROĐENJE VISINA Poz. Broj iskaz
1. Tonka Jakšić 27.02.2006. 172 B 33352
2. Hana Budimir 02.04.2006. 180 B-K 29875
3. Viktoria Rogić 04.04.2006. 183 K-C 34647
4. Magdalena Marojević 03.07.2006. 169 B 36126
5. Lucija Gudelj 17.07.2006. 183 K-C 38759
6. Iva Kos 08.03.2007. 162 B 37232
7. Lana Zelić 23.03.2007. 165 B 33576
8. Nika Samac 31.08.2007. 184 C 35483
9. Ana Vuić 26.11.2007. 167 B 33834
10. Lori Zlatoper 15.02.2008. 183 B-K 35026
11. Nika Gažić 07.05.2008. 185 B-K 33195
12. Matea Matijević 16.05.2008. 175 B 37595
13. Karla Krajnik 27.12.2008. 172 B 37608
14. Petra Baričević 20.01.2009. 182 K 37598
15. Klara Bilušić 26.04.2009. 182 B-K 37602
TRENER: Petar Zlatoper
POMOĆNI TRENER: Danica Talajić
BOJA DRESOVA: Bijela/crna

ŽKK RAGUSA, Dubrovnik
IME I PREZIME ROĐENJE VISINA Poz. Broj iskaz
1. Ella Majstorović 23.02.2006. 176 B 28906
2. Inda Čustović 12.02.2006. 168 B 33336
3. Mara Žuvela 30.09.2006. 175 B 37209
4. Iva Tokić 19.07.2007. 179 B 30445
5. Ilma Šarotić 1.11.2006. 186 K 33588
6. Una Majstorović 10.12.2008. 172 B 31266
7. Dolores Stabile 25.05.2008. 187 K 34282
8. Leona Marković 30.08.2008. 183 K 37820
9. Bruna Stojanović 16.01.1008. 179 B 30558
10. Greta Prkoča 15.05.2009. 172 B 34283
11. Ani Kisić 8.05.2009 168 B 34305
12. Ana Marija Dugandžić 27.06.2007. 145 B 44679
13. Paula Lobaš 9.09.2006. 180 C 33589
14. Ana Džakula 29.10.2009. 177 B 39999
TRENER Rajko Vidaković
POMOĆNI TRENER:Alma Majstorović
BOJA DRESOVA: Crveno/bijela

ŽKK PODRAVAC, Virje
IME I PREZIME ROĐENJE VISINA Poz. Broj iskaz
1. Petra Vincek 17.02.2006. 33404
2. Ena Drmenčić 10.09.2006. 32940
3. Lana Popović 12.01.2007. 32823
4. Tena Popović 12.01.2007. 32821
5. Iva ŠoŠ 17.01.2008. 32824
6. Leonarda Hrženjak 2.9.2008. 34909
7. Lana Krznarić 2.08.2008. 41957
8. Erin Jaković 3.06.2010. 40032
9. Nicol Ljubić 26.10.2010. 40051
10. Petra Gregurić 20.10.2010. 40021
11. Helena Hadžija 31.10.2010. 43093
12. Lucija Tomec 14.03.2012. 40025
13. Petra Bogdan 28.06.2009. 40520
14. Sara Čiček 17.09.2009. 40062
15. Jana Žuškin 03.07.2011. 40031
TRENER: Damir Betlehem
POMOĆNI TRENER: –
BOJA DRESOVA: Crveno/bijelaŽenski košarkaški klub Gospić

DOMAĆIN POLUZAVRŠNICE KADETKINJA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
13. travnja 2023. u 9 sati

GOSPIĆ - Odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza Ženski košarkaški klub Gospić je domaćin Poluzavršnog turnira RH za kadetkinje koje će biti od 21. do 23. travnja u Gospiću.

Plasmanom na Poluzavršni turnir kao prvoplasirana ekipa Zapad gospićke košarkašice nalaze se u skupini "A" s prvoplasiranim ekipama Jug i Sjever, te drugoplasiranom ekipom regije Centar: ŽKK Ragusa Dubrovnik, ŽKK Podravac Virje, ŽKK Zagreb i ŽKK Gospić.

Ovo je još jedan u nizu značajnih uspjeha gospićkog kluba.- kaže njegov predsjednik Slađan Božić
.
Utakmice će se igrati u Gradskoj športskoj dvorani Gospić, Ul.Miroslava Kraljevića 19. (ŽKK)

13. ultramaraton Josipa Jovića

TRČALI HEĆIMOVIĆ I ŽUPAN

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
2. travnja 2023. u 17.45 sati

PLITVICE - Josipu Joviću u čast i slavu, za sjećanje na 32. godišnjicu redarstvene akcije MUP-a, SJP Grom, Ministarstvo unutarnjih poslova RH uz sudjelovanje AK Plitvice organizirali su 13. Memorijalni ultra maraton Josip Jović.

Početak maratona, prvom poginulom hrvatskom redarstveniku na Uskrs 1991. bio je u Karlovcu, a cilj na Plitvičkim jezerima kod spomen obilježja Josipu Joviću nedaleko plitvičke zgrade pošte. Ove godine pedesetak trkača je startalo 30. ožujka u 22 sata sati ispred Policijske uprave karlovačke. Trkače su pozdravili i ispratili zamjenik načelnika Uprave Martin Furdek-Hajdin te gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić.

Na stazi od 87 kilometara trkači odaju počast paljenjem svijeća Josipu Joviću i svim žrtvama domovinskog rata u Karlovcu, Turnju, Budaćkoj Rijeci, Slunju i Grabovcu. Od 2018. u ovoj memorijalnom ultra maratonu sudjeluju i članovi AK Velebit 2001. iz Gospića. Ove godine, posljednju dionicu maratona od Grabovca do spomen obilježja Josipu Joviću u dužini 13 kilometara otrčali su Milan Župan-Mića i Joso Hećimović.

Osim prigodnih majica, za sudjelovanje su dobili zahvalnice suorganizatora AK Plitvice za sebe i za klub AK Velebit 2001.

MUKINJE

TURNIR KICKBOXINGA POSVEĆEN JOSIPU JOVIĆU

Od partizana do hrvatskih redarstvenika.

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
1. travnja 20223. u 15,10 sati

MUKINJE -U ovom novo izgrađenom i projektiranom plitvičkom naselju gdje su izgrađene stambene zgrade, osnovna škola, dječji vrtić, trgovački centar, 1981. godine izgrađen je Spomen-dom VI. ličke proleterske divizije Nikole Tesle. Ukupna površina Doma bila je 3500 četvornih metara. Dom je djelovao u sastavu Nacionalnog parka a imao je, između ostalog, polivalentnu sportsku dvoranu i druge sportske i muzejske sadržaje. Tijekom Domovinskog rata četnici iz Korenice i okolnih "ustaničkih" sela temeljito su opljačkali partizansku ostavštinu, a u dvorani su imali skladište osobne opreme za četnike. U Domu je bila i galerija umjetnina tadašnjih najznačajnijih umjetnika bivše države sa 63 eksponata- koji su nestali - o tome pronalazimo podatke u Likapediji.

U tome Domu, reda redi treba reći da je svoj štab početkom pobune Srba i četnika imao četnički general Andrija Rašeta, inače rođeni Lapčanin.

U obnovljenoj dvorani bivšeg partizanskog spomen-doma, u kome svojevremeno nastavu fiskulture nisu smjeli izvoditi učenici obližnje osnovne škole, danas se u organizaciji Kickboxing kluba Škorpion Zagreb pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja održan 11. tradicionalni "Memorijal Josipa Jovića" u kickboxingu na kojemu je nastupilo oko 250 natjecatelja iz cijele Hrvatske u svim dobnim skupinama i kategorijama - djeca, kadeti, juniori i seniori.

Na otvorenju turnira uz organizatore turnira predvođene predsjednikom Kickboxing kluba Škorpion Zagreb, Zdravkom Begovićem, te mnogobrojne natjecatelje i trenere, prisustvovali su general Josip Lucić, izaslanika ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda te ličko-senjski župan Ernest Petry. (LSŽ)

Ženski košarkaški klub Gospić

KADETKINJE U POLUZAVRŠNICI PRVENSTVA

Kadetkinje ŽKK Gospić izborile nastup na poluzavršnici prvenstva Hrvatske.

RAzdragane gospićke pobjednice u Rijeci
RAzdragane gospićke pobjednice u Rijeci
licke-novine@licke-novine.hr

28. ožujka 2023. u 9 sati

GOSPIĆ - Jučer je u dvorani Dinka Lukarića u Rijeci odigran uzvratni susret ŽKK Gospić i ekipe FSV iz Rijeke. Prva utakmica u Gospiću je završila pobjedom ekipe FSV-a 4 razlike tako da je košarkašicama Gospića bila potrebna pobjeda od minimalno 5 razlike u gostima u Rijeci za prolaz dalje na poluzavršnicu PH.

Utakmica je krenula napeto i tvrdo s obje strane, izmjenjivala su se minimalna vodstva obje ekipe.Na poluvrijeme ŽKK Gospić odlazi s minimalnom prednošću 33:32. Drugo poluvrijeme nije počelo kako su priželjkivale, igračice su ušle u problem s prekršajima, nesigurnost i greške što je rezultiralo vodstvom FSV-a 48:40.

U tom trenutku poluzavršnica PH se činila skoro pa nemoguća misija. Nakon toga kadetkinje ŽKK Gospića se bude, fantastičnom obranom su zaustavile domaćine na samo 7 poena u odlučujućoj četvrtini. Napad je funkcionirao solidno, šutevi su ušli koji su trebali kad se lomila utakmica te ŽKK Gospić odnosi pobjedu rezultatom 68:55 i prolaz na poluzavršnicu PH.
Kadetkinje ŽKK Gospića su još jednom pokazale da kad igraju sa srcem i timskom igrom kao ovaj put da nemaju razloga za strah u idućim utakmicama prvenstva.

ŽKK FSV-ŽKK GOSPIĆ 55:68
(13:11,19:22,16:11,7:24)

Nika Maras 15, Borna Benković 15, Nika Radošević 12, Karla Milković 12, Mia Milković 9, Marija Kolačević 3, Lea Milković 2. (ŽKK)

Susret košarkašica Gospića i Otočca

NADMOĆNA POBJEDA GOSPIĆANKI

Detalj s gospićkog derbija košarkašica Gospića i Otočca
Detalj s gospićkog derbija košarkašica Gospića i Otočca
licke-novine@licke-novine.hr

8. ožujka 2023. u 8.45 sati

GOSPIĆ - Jučer je odigrana odgođena utakmica 14. kola A1 ženske košarkaške lige između ekipa ŽKK Gospić i gošći iz ŽKK Otočca. Utakmica je počela ranim vodstvom ekipe Gospića od 4:0 zahvaljujući dobroj obrani i presingu. Gošće brzo dolaze do izjednačenja od 4:4, međutim ekipa Gospića pojačava obranu te na kraju prve četvrtine odlazi s prednošću od 36:12. Nastavak donosi sličnu igru, dobru obranu domaćina te sa dobrom tranzicijom na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 60:24.

Mirnom igrom, pametnim odlukama u napadu i preciznim šutom ekipa Gospića dolazi do pobjede rezultatom 110:58. Veseli činjenica da je ekipa Gospića pogodila 11 trica, od kojih je 6 zabila Karla Milković.

Osam igračica domaće ekipe se upisalo u listu strijelaca, a najviše je zabila Karla Milković 22, zatim Borna Benković 20, Mia Milković 19, Nika Maras 12, Nika Radošević 11, Mia Binički 10, Lara Zeba 10 i Marija Kolačević 6. Valja napomenuti i odličnu igru mlađih igračica iz domaće ekipe. Sa prikazanom igrom, trudom, zalaganjem i željom koja bi trebala biti vodilja za sljedeće utakmice pred Gospićkom ženskom košarkom je svijetla budućnost!
Iz Klube se zahvaljuju publici koja je bila mnogobrojna i koja je bodrila domaće košarkašice od prve minute. (Igor Bušnjak)

Ženska košarka u Gospiću

POBJEDA RIJEČANKI

 
 
licke-novine@licke-novine.hr

5. ožujka 2023. u 23 sata

GOSPIĆ - Danas je gradskoj sportskoj dvorani odigrana prva utakmica regionalnog dijela prvenstva Hrvatske za kadetkinje između ekipe ŽKK Gospić i ŽKK FSV iz Rijeke. U napetoj utakmici slavile su gošće iz Rijeke s rezultatom 67-71. Loš početak domaćih igračica omogućio je ekipi FSV-a vodstvo. S početkom drugog poluvremena gospićanke su se vratile u igru gdje je bilo napeto do kraja. Koševe su postigle: Karla M. 27, Nika M. 19, Mia M. 6, Borna B. 6 , Marija K. 5 i Nika R. 4. Idući uzvrat će biti u Rijeci. (T. P.)

Ženska košarka u Gospiću

DJEVOJČICE OSVOJILE REGIONALNI TURNIR

 
 
licke-novine@licke-novine.hr

5. ožujka 2023. u 8.45 sati

Piše: Tomislav Premuž

GOSPIĆ - Jučer odigran regionalni košarkaški turnir za djevojčice. Evo sudionika i rezultata:

1.utakmica ŽKK Gospić-ŽKK Otočac 31:21 (3:6,12:5,10:4,6:6).
A.Grbac 12,A.Jelinić 12,P.Štajdohar 4,K.Čović 3

2.utakmica ŽKK Arx:ŽKK Otočac 55:39
(10:13,12:12 ,17:7,16:7)

3.utakmica ŽKK Gospić:ŽKK Arx 62:38
(16:9,16:11,18:5,12:13)
A.Grbac 28,A.Jelinić 18,P.Štajdohar 6,K.Čović 4,L.Orešković 4,J.Mraović 2

Djevojčice ŽKK Gospić su nastupile na prvom regionalnom turniru i odigrale su dvije odlične utakmice te s dvije pobjede osigurale nastup na slijedećem turniru. U ovom prvom susretu, usprkos tremi pred domaćom publikom i malo usporenim početkom djevojčice su uspjele okrenuti rezultat iz početka utakmice i svladati ekipu Otočca s deset 10 razlike. U drugoj utakmici potpuno opuštenija i sigurnija igra Gospićanki, zajedništvom i borbenošću do samoga kraja lakše od očekivanog su pobijedile ekipu Arxa iz Crikvenice(62:38).

Za Gospić su nastupile:Josipa Mraović, Sophia Tessa Zeko, Antonija Jelinić, Ana-Marija Grbac, Karmela Čović, Marija Hećimović, Iva Bubaš, Lucija Orešković, Petra Štajdohar, Korina Božić i Iva Jerković (druga slika uz tekst)

Danas kadetkinjama na utakmicu dolazi ekipa FSV iz Rijeke, utakmica je na rasporedu u 17 sati.

Županijski dan spor

GODIŠNJE NAGRADE NAJBOLJIM SPORTAŠIMA

 
 
licke-novine@licke.novine.hr
23. veljače 2023. u 7.35 sati

GOSPIĆ - Sinoć je Zajednica sportova Ličko-senjske županije povodom Dana sporta dodjela nagrade i priznanja najuspješnijim sportskim klubovima i pojedincima za prošlu godinu. Svečanosti su osim sportaša i sportašica s područja Ličko-senjske županije sudjelovali i brojni uzvanici, među kojima državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

- Drage sportašice i sportaši, uvaženi sportski djelatnici. Meni je izuzetna čast biti večeras s vama. U prostorno najvećoj hrvatskoj županiji, ali nažalost s najmanje stanovnika. Vjerujem da ćete uz vlastite snage i potporu Vlade RH poboljšati ukupnu situaciju, a na taj način i demografsku sliku. Pri tome je sport, zdrav način života vrlo važan za svaku županiju. Naše Ministarstvo pomno prati što se događa u segmentu sporta i kroz mnoge projekte i programe nastojimo sportu dati ulogu kakvu sport zaslužuje. Ovdje moram spomenuti Hrvatski olimpijski odbor, sve županijske i gradske sportske zajednice i svakako tisuće sportskih udruga i pojedinaca. Pri tome nastojimo posebno pomagati i pratiti lokalni sport kroz izgradnju sportske infrastrukture i novi Zakon o sportu koji je početkom ove godine stupio na snagu. Tako smo predvidjeli izravno financiranje županijskih sportskih zajednica. Zato ne sumnjam da će Zajednica sportova Ličko-senjske županije ispravno dodijeliti sredstva za ovu namjenu, istaknuo je državni tajnik Družak.

Župan ličko-senjski Ernest Petry još je jednom čestitao svim laureatima i poželio im još bolje sportske rezultate u ovoj godini.
- Unatrag proteklih godinu i pol dana potrudili smo se kako bi poticali na bavljenje sportom što veći broj mladih i naših sugrađana svih uzrasta. Zato se posebno zahvaljujem resornom Ministarstvu turizma i sporta. To se očitovalo u realizaciji brojnih projekata. Tako smo i jučer svečano potpisali i otvorili radove na izgradnji školskog igrališta u Švici pored Otočca. Pred nama su novi projekti kojima ćemo definitivno osigurati još bolje uvjete za bavljenje sportom mladih, ali i starijih generacija. Maksimalno smo poticali rad mladih sportaša i sportskih klubova kako bi oni na taj način imali što kvalitetnije uvjete za rad i bolje rezultate.
U zadnje vrijeme imali smo odlične rezultate u tae-kwon dou, u boksu, u kuglanju, nogometu, rukometu, košarci… Ulaganja u sport će biti nastavljena i ovim putem pozivam sve klubove i pojedince da nam se u slučaju potrebe obrate, a mi ćemo im u skladu s našim mogućnostima izlaziti u susret. Ličko-senjska županija nastavlja na snažnoj revitalizaciji gospodarstva, rađaju se novi OPG-i koje uglavnom osnivaju mlađi ljudi. To je ujedno jamstvo da smo na dobrome putu da bismo poboljšali našu demografsku sliku i zadržati mladost na području Ličko-senjske županije.-rekao je župan Petry.

Svečanosti su natočili i tajnik HOO Siniša Krajač, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i mnogi istaknuti sportski djelatnici državne i županijske razine.

Ženska košarka

BORNA BENKOVIĆ NA PRIPREMAMA U16

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
17. VELJAČE 2023. U 16.10 SATI

GOSPIĆ - Slijedom programa i kalendara natjecanja ženska U16 reprezentacija Hrvatske biti će na pripremama u Đurđevcu od 20.do 25.veljače. Članica Ženskog košarkaškog kluba GOSPIĆ Borna Benković biti će na pripremama U16 reprezentacije Hrvatske.

- Borna je igračica našeg Kluba koja sve svoje školske praznike provedi aktivno u radu s reprezentacijom, Klub je ponosan što je u našoj školi košarke stasala ovakva igračica te pohvala trenerima koji su prepoznali njezin talent.- kažu u priopćenju iz Kluba. (KK)

Uspjeh mlade Otočanke

Karla Lončar ostvaruje zavidnu karijeru

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. veljače 2023. u 20 sati

GOSPIĆ - Danas je Ernest Petry, ličko-senjski župan, primio je Karlu Lončar (17) iz Otočca koja je prošle godine osvojila 13 medalja među kojima treba izdvojiti brončanu medalju za osvojeno 3. mjesto na Nacionalnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniorki (-62 kg), kao i osvojenu broncu na Nacionalnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji (-63 kg).

Karla je koncem prošle godine prvi put u sportskoj karijeri sudjelovala i na natjecanju koje se boduje na svjetskoj razini odnosno na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine (E2/G2 kategorije) u Sarajevu. Nastupila je kao juniorka u kategoriji (-63 kg) te osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju te je uvrštena među prvih 50 natjecateljica (-63 kg) na svjetskoj ljestvici i trenutno se nalazi na 29. mjestu.

Karla Lončar je živi s roditeljima i dva brata u Otočcu, polaznica je 3. razred Srednje ekonomske škole. Članica je Taekwondo kluba "Gacka" iz Otočca u kojem aktivno trenira deset godina, nositeljica je crnog pojasa drugog dana.

S obzirom na činjenice da je uz veliku upornost i odricanje sportašice Karle Lončar, većina njezinih uspjeha postignuta zahvaljujući njezinom treneru Nikoli Pemperu, kao i njenim roditeljima koji snose veći dio troškova kako bi Karla mogla sudjelovati na natjecanjima i dodatno se razvijati u sportu, danas je župan Petry uručio Karli ček na 400 eura kako bi mogla pokriti troškove jednog od sljedećih natjecanja.

Na prijemu su uz Karlu i trenera Pempera nazočili njezini otac i majka, te zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i pročelnica Valentina Zdunić.

U ime Kluba trener Pemper se zahvalio Ličko-senjskoj županiji i županu Petryju što su prepoznali darovitu sportašicu. I Karla se obratila nazočnima i zahvalila se Županiji koja je prepoznala njezine uspjehe, dok je župan Petry čestitao Karli na postignutim rezultatima, naglasivši da će Ličko-senjska županija i dalje pratiti njezine uspjehe i pomagati u razvoju sportske karijere kako njoj tako i drugim mladim sportašima s područja županije. (LSŽ)