poctak sport arhiva


 

Kuterevo

butina

MEMORIJAL IVANA BUTINE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. svibnja 2017. u 0:10 sati

Pripremio Tomislav Čanić

KUTEREVO – Preko 120 planinara iz Rijeke, Senja, Gospića, Korenice i Kutereva odazvalo se na Sedmi memorijalni pohod prerano preminulom članu Planinarske udruge Panos Ivanu Butini.

Vrlo lijepo organiziran memorijal domaćih planinara počeo je okupljanjem pred njihovom planinarskom kućom nedaleko velebitskog vrha Panos. Zajednički se krenulo do groblja gdje su planinari položili cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu, a potom se uputili do podnožja Korenskog vrha na koji su se popeli i uživali u pogledima prema lancu vrhova sjevernog Velebita. Po povratku u planinarsku kuću planinare su vrijedni domaćini ugostili lovačkim gulašom, grahom i kolačima.

 
 

16. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA U GOSPIĆU

NATJECANJE PAHULJICA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. svibnja 2017. u 13:20 sati

GOSPIĆ - Sutra se u Gradskoj sportskoj dvorani održava 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske na kome sudjeluje šest grupa Dječjeg vrtića Pahuljica i to iz Gospića, Ličkog Osika, Perušića i Gospića.

Olimpijada počinje u 9:30 okupljanjem svih sudionika za svečani mimohod. Zatim će uslijediti podizanje zastave, odavanje počasti državnoj himni i paljenje olimpijske vatre.-kaže Nikola Grahovac, koordinator Olimpijade.

Natjecanje će biti u pet disciplina: bacanje loptice, skok u dalj s mjesta, trčanje na 50 m. , štafeta 4 x 25 m i  nogomet, posebno djevojčice, posebno dječaci. (LpS)

 
gospić
Sudionici gospićkoh turnira u odbojci
 

ODBOJKAŠKI TURNIR

GOSPIĆKI TIĆI BRKIĆI NAJBOLJI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. svibnja 2017. u 9:15 sati

GOSPIĆ - Društvo sportske rekreacije "Lika-Lu" proteklog vikenda je treću godinu za redom u Gradskoj sportskoj dvorani organizirao turnir u odbojci pod nazivom Turnir druženja i prijateljstva. Turnir se organizirao pod pokroviteljstvom Grada Gospića, a pje turnir otvorila Marta Grgurić, zamjenica gradonačelnika.

Sudionici turnira bili su ekipa Optimistice iz Rijeke, DSR Oklaj, DSR Parejda iz Delnica sa dvije ekipe - Alfa i Omega, DSR Ogulin, DSR Otočac te domaćin s dvije ekipe, Tići Brkići i Lika-Lu.

Pobjednik turnira bila je domaća ekipa Tići Brkići. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Delnica - Alfa, a treće mjesto DSR Oklaj. (LpS)

gospić
Gospićki Tići Brkići bili su najbolji na turniru
 
gospić konji
Konja je pri vaganju trebalo smirivati
gospić
Trobojni ljepotan

Odmjeravanje konjskih snaga u Gospiću

gospić fijaker

Vožnja fijakerom, đir, kroz Smiljansku ulici u Gospiću/snimio Marko Čuljat Lika press Gospić

SVE JE POČELO VAGANJEM


Jutros je na nekadašnju marvinsku placu došlo prvih sedam pari konja.


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. svibnja 2017. u 12:30 sati

GOSPIĆ - Pod pokroviteljstvom Grada Gospića danas je počelo dvodnevni natjecanje u šlajsu trupaca. Konji su u jutarnjim satima počeli stizati iz raznih dijelova Like.

Najprije je došlo 14 konja odnosno sedam pari koji su pažljivo izvagani i težina zapisnički unijeta, sve je podsjećalo na vaganje boksača koje gledamo u filmovima.
- To su sve bili konji iz lake kategorije, prosječne težine od 550 kilograma. Najlakši je imao 519, a najteži 589 kilograma.- rekao nam je Krešimir Tomljenović, koji je pozorno pratio i bilježio što vaga pokazuje.

            Na placi je bilo automobila kao da je sajam polovnjaka, a u publici su prevladavali tamnoputi vlasnici konja kojima je to poseban užitak danas. Nedaleko vage bilo je pripremljeno nekoliko ogromnih trupaca, a u jednom su bile zabijene kvake te pripremljeni lanci i vagiri za početak natjecanja.

Ulicama grada moglo se i provozati posebnim fijakerom, što smo i snimili u Smiljanskoj ulici. (MaČ)

gospić
Vaganje se odvijalo pažljivo i zapisivala težina svakog konja
trupac gospićš
Kvake i vagiri za vuču trupca
gospić
Razigrani konj
 

Željezničari na Mljetu

mljet i gospić

DAN HRVATSKIH PLANINARA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
2. SVIBNJA 2017. u 22:45 sati

Pripremio Tomislav Čanić

GOSPIĆ - Proteklog produženog vikenda 11 članova Planinarskog društva Željezničar sudjelovalo je na Danima hrvatskih planinara na Mljetu u organizaciji domaćeg Planinarskog društva Mljet i Hrvatskog planinarskog saveza.

Na ovom, za planinare vrlo atraktivnom zelenom otoku, planinarskim markacijama obilježenih turističkih i planinarskih destinacija Gospićani su posjetili povijesnu Odisejevu pećinu, osvojili najviši vrh otoka Veliki grad (514 m), posjetili dva morska jezera i otočić Sv. Marije na Velikom jezeru koji predstavljaju jedinstveni europski fenomen, te arheološke lokalitete Polače i Rimsku palaču. Ova posljednja predstavlja najveću na Jadranu poslije Dioklecijanove palače. Bilo je brojnih susreta s planinarima iz drugih planinarskih društava Hrvatske, a nije nedostajalo ni zabave koju su tri noći vodili „Dečki z bregov“ iz Belca. Najveći teret podnijeli su organizatori PD Mljet na čelu vrlo agilnim i požrtvovnim i susretljivim Marinom Perkovićem.

Sudionicima susreta podijeljene su prigodne Diplome za sudjelovanje, a među brojnim planinarima koji su obećali da će doći opet bili su i planinari Gospića. Na žalost većina sudionika susreta se složila oko prosudbe da je neoprostiv grijeh naše politike i Države  nebriga za ogromne turističke potencijale i resurse kao što su na Mljetu i mnogim drugim neiskorištenim destinacijama diljem naše Domovine.

mljet

 
lovinac
Biciklisti pred početak vožnje prvog dana u Svetom Roku
lovinac
Sin i otac iz Zadra

lovinac

Prva lovinačka biciklijada

lovinac
Domaći biciklisti

U SVETOM ROKU STARTALO STOTINJAK BICIKLISTA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. travnja 2017. u 18:40 sati

Pripremio Marko ČULJAT

SVETI ROK /LOVINAC - U jutarnjim satima ispred savetoročkog hostela počeli su se okupljati biciklisti raznih uzrasta i iz raznih dijelova Hrvatske. Još na vožnji svetoročkim trianglom pažljivo smo ih presretali. Naime, ovog produženog prazničkog vikenda održava se u organizaciji Općine Lovinac i Turističke agencije LITO Prvi Sveti Rok bike tour.

            Trodnevno bicikliranje isplanirano je kao vožnja biciklista amatera i cikloturista u prirodnom okruženju nezaboravnih krajolika ovog dijela Like. Treba naglasiti da na području općine Lovinac ima 250 kilometara biciklističkih staza.

            Ispred hostela su se prijavljivali sve do posljednjeg trenutka kada su krenuli u dvije grupe u pravcu velebita, ali različitim stazama. Prva grupa je kod kapelice krenula desno kojom su se uspeli na Velebit sve to Mila vode, a druga lijevo u pravcu Suvajskih bunara.

            Dolazilo se u različitim kombinacijama, osim na biciklima, bilo je automobila i kombija okićenih raznim vrstama bicikla pa i onih električnih. Starije je dočekala šljivovica jer je bilo prohladno, svega sedam stupnjeva i puhao je hladan zapadni vitar. Za mlađe je bilo toplih napitaka. Na sreću nije ništa padalo. Iz džepova i ruksaka izvlačile su se rukavice i potkape, a oni koji su došli bez njih dahtali su u ozeble prste i zanoktice.

            Među biciklistima jutros su bili Hrvoje Račić, načelnik Općine Lovinac i Petar Hranuelli, akademski kipar i zaljubljenih u Liku i organizator umjetničkog života na tome području.

            Jasno, među prvim biciklistama stigla su i trojica domaćih momaka prijatelja Josip (12), Matej (15) i Mihovil (15). Uz njih, svakako je bio najmlađi šestogodišnji Paulo koji je s ocem Marinom stigao iz Zadra. Popodne su se svi biciklisti zajedno družili u Izletištu Cvituša. Tu su domaćini priredili besplatan spust na ziplinu i vožnju fijakerom, besplatan lovački gulaš i piće te zabavni program.
Navečer je u Domu kulture organizirana promociji mobilne aplikacije, zabavni program i lička zakuska.

            Sutra, u subotu je novo okupljanje biciklista u 10 sati kod Hostela Sveti Rok. Vozi se drugim biciklističkim turama po Velebitu i obilaze poljoprivredna domaćinstva. Povratak je u 15 sati ponovo do Hostela. I tu će biti zabave i narodnih ličkih igara, nagrada te roštiljada i degustacija ličkih rakija.

            U nedjelju je treća tura vožnje Ličkim poljem. Polazak je u 10 sati ispred Hostela, u podne je uspon na brdo Zir i popodne je povratak.

lovinac
Dolazak Zagrepčana
lovinac
lovinac
Prvi start biciklista u Svetom Roku
senj šahisti
senjU Senju je najbrži bio Savić iz Karlobaga

Kup šahista u Senju

senj

KARLOBAŽANI BILI NAJBOLJI

Pobjednici su imali igrača manje.
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. travnja 2017. u 23:50 sati


Piše Tomislav Čanić
Fotografije Mladen Kukina


SENJ – Proteklog vikenda odigran je Kup natjecanje Ličko-senjske županije u šahu na kojem su sudjelovali četiri ponajbolja kluba.

Svoj uspjeh od prošle godine ponovili su šahisti Karlobaga koji su u prvom kolu odigrali neriješeno 2:2 s Velebitom Senj, ali su zbog boljeg rezultata po redoslijedu ploča prošli dalje i sastali se u finalu sa šahistima Gacke iz Otočca koji su pobijedili Gospićane rezultatom 4:0. U borbi za treće mjesto ŠK Gospić pobijedio je Velebit 2,5:1,5. Zanimljivo je da je momčad Karlobaga nastupila u oba susreta s igračem manje i zasluženo osvojila prvo mjesto plasirajući se tako u završnicu kupa Hrvatske.

Za pobjednike su igrali: 1. Ploča predaja, 2. Savić, 3. Cucančić i 4. Levar. Za drugoplasiranu Gacku su igrali: Kranjčević, Orešković, Drvar i Vukelić. Gospićani su nastupili u sastavu: Derenčinović, Jakešević, Kalanj i Šarić (protiv Gacke, a Kuga protiv Velebita). Sastav Velebita Senj: G. Tomljanović, I. Prpić, D. Gradišer i M. Prpić.

MIROSLAV SAVIĆ NAJBRŽI IGRAČ
Na brzopoteznom turniru kojem su se odazvala 34 igrača iz Senja, Karlobaga, Gospića, Otočca, Novog Vinodolskog, Crkvenice, Kraljevice i Rijeke pobijedio je šahist Karlobaga Miroslav Savić.

U 13 kola osvojio je 11,5 bodova ispred suigrača u klubu Cucančića koji je osvojio 11 bodova, Gorana Tomljanovića Velebit Senj 10, Kranjčevića (Gacka) 9,5, Levara Karlobag 9,5, I. Prpića (Velebit) 9. Dalje slijede Haidinger (Crikvenica 7,5 i šest igrača s po 7 bodova Kvaternik (Kraljevica), Zoričić (Crkivenica, M. Prpić (Velebit, Vujanić (Gacka), Kalanj (Gospić) i Zbašnik (Crikvenica), Baljak i Gradišer (Senj), Vukelić (Gacka), Bujanović I i Pjevač (Zrinski) po 6,5 bodova, Jakešević (Gospić), Leskovar i Bujanović J, (Zrinski) M. Tomljanović, (Velebit), Pavelić (Gacka), Kuga (Gospić) i Viduka (Zrinski) 6 bodova, Derenčinović (Gospić) 5,5, Gržinić (Kraljevica), Zoričić (Crikvenica) i Šarić (Gospić) 5 bodova, Franolić-Kukina (Rijeka) 4,5, Jovanović (Zrinski) 3,5, Maričić (Zrinski) i Dignum (Velebit) po 1 bod.

Uz novčane nagrade prvih šest igrača dobili su pehare i priznanja,dok je daljnjih šest igrača dobilo predmetne nagrade. Izvrsnu organizaciju turnira potpomognuo je Grad Senj pod čijim se pokroviteljstvom odigrao turnir povodom Dana Grada Senja i njegovog nebeskog zaštitnika sv. Juraja.

 
konji

Uskoro u Gospiću

koji

NATJECANJE U VUČI TRUPACA

Pokrovitelj je Grad Gospić.
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. travnja 2014. u 19:45 sati

GOSPIĆ - Početkom idućeg mjeseca, prvog vikenda 6. i 7. svibnja gospićki uzgajivači konja pod pokroviteljstvom Grada Gospića održat će natjecanje u vuči trupaca.

            Prvo ogledanje konja i njihove snage u šlajsu od koga su u stara doba živjeli mnogi Ličani pokazalo je da se interes za držanje konja povećava, a drže se domaće vrste konja  hrvatski hladnokrvnjak i posavac. U Gospiću i okolici ima dvadesetak uzgajivača konja, a na natjecanje se očekuje dolazak i iz drugih mjesta. Saznajemo da će iz Zagreba stići i jedna kočija u kojoj će se moći i provozati. (MaČ)

konji
 

Zajednica sportova Ličko-senjske županije

perušić

POKLON PERUŠIĆANIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. travnja 2017. u 21:30 sati

PERUŠIĆ - Zajednica sportova Ličko-senjske županije u suradnji s Nogometnim savezom Ličko-senjske županije i Hrvatskim olimpijskim odborom u sklopu programa HOO-a „Odaberi sport“ osigurali su za Nogometni klub Perušić stroj za označavanje terena gdje su Perušićani zamijenili svoj stroj koji je u upotrebi više od 30 godina. Novi stroj radi na principu prskanja, a ne kao dosadašnji koji je označavao linije vapnom. Ovim programom pomažu se nogometni klubovi u osiguravanju osnovnih uvjeta za rad i razvoj kvalitete rada. (LpS)

 
 

Nakon šahovskog prvenstva

GOSPIĆ I OTOČAC TREĆELIGAŠI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. travnja 2017. u 20:45 sati

GOSPIĆ- Nakon prvog kruga od tri kola prvenstva republičkih šahovskih liga – zapad, odigranih u Puli prije dva tjedna, proteklog vikenda domaćini triju kola bili su članovi ŠK Gospić.
Turnir je zahvaljujući susretljivom vlasniku Restorana Marku Sokoliću koji je zajedno sa svojim osobljem šahistima osigurao optimalne uvjete za igru doista uspio i ugostio preko 160 šahista Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i Like. Od ličko-senjskih klubova u drugoj ligi su se natjecali ŠK Karlobag i ŠK Velebit Senj, koji nisu nastupili u punim sastavima, pa su postigli slabe rezultate. Zasad su na posljednjem mjestu šahisti iz Senja koji su osvojili svega jedan bod i to u srazu sa Karlobažanima, dok su šahisti Karlobaga uz neriješen rezultat sa Senjanima dobili meč sa šahistima Lošinja.

otočac
Šahisti iz Otočca

U četvrtoj šahovskoj ligi bitka za dva mjesta se vodila između Gospića, Gacke iz Otočca i Vodnjana. Nakon vrlo uzbudljivih borbi prvo mjesto osvojili su šahisti Gospića koji su pobijedili županijskog takmaca „Gacku“ iz Otočca i odigrali neodlučeno s Istranima. Nakon što su Gačani izgubili susret s Gospićanima, nadigrali su šahiste Vodnjana 4:2. Na taj način dva lička kluba uspjeli su izboriti plasman u treću ligu. Za ŠK Gacku  su uz odličnog Kranjčevića još igrali M. Orešković , Drvar, Vukelić, Vujanić, Pavelić, Z. Orešković i Miletić. Otočani su briljirali s Mariom Kranjčevićem na čelu koji je pobijedio sve svoje protivnike na prvoj ploči.

gospić
Šahisti iz Gospića

Gospićani su se iskazali kao dobro posložena momčad na čelu s iskusnim Tomislavom Čanićem. Za momčad Gospića igrali su: Čanić, Bukovac, Derenčinović, Jakešević, Kalanj, Kuga i Šarić.

Š22. travnja Senjani su pozvali sve klubove da prije podne nastupe u Kup natjecanju, a poslije podne će se odigrati veliki brzopotezni turnir prigodom Dana grada Senja. (LpS)

 
gospić šah
Početak gospićkog šahovskog vikenda
šah

šah

Nadmetanje šahista iz tri županije

šah
Sudac Dorić otvara natjecanje

GOSPIĆKI ŠAHOVSKI VIKEND

Danas se igralo na 42 ploče, pod nadzorom Nenada Dorića, međunarodnog suca.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. travnja 2017. u 19:10 sati

GOSPIĆ - Danas popodne počelo je dvodnevno nadmetanja šahista II., III. i IV. lige zapad, za koje je domaćinstvo natječajem dobio gospićki šahovski klub.

Za šahiste Gospića to je prigoda da se dokažu kao organizatori, ali i da se plasiraju u treću ligu u svom četvrtom pokušaju. Uz Gospićane se u četvrtoj ligi od klubova Ličko-senjske županije natječu i šahisti Gacke iz Otočca s nešto manjim izgledima za plasman u treću ligu jer su u međusobnom srazu Gospićani bili bolji. Natjecanje u ovoj ligi su djelomično poremetili ŠK Korenica, ŠK Cres i ŠK Lovac iz Pazina, koji su napustili natjecanje zbog nedostatka financijskih sredstava. Druga dva kluba iz Ličko-senjske županije, ŠK Karlobag i ŠK Velebit Senj, bore se za opstanak u Drugoj ligi i igraju ovog vikenda tri kola, dok će posljednja tri kola odigrati na jesen.

Nastupiti će preko 150 šahista iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Za gostujuće šahiste organiziran je i Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu. (T. Čanić i Lika press)

Zahvaljujući sucu Doriću nakon mečeva dobili smo poveznice pa možete pogledati i rezultate svih partija.

2. liga:
http://chess-results.com/tnr261939.aspx?lan=1&art=3&rd=4&turdet=YES&wi=821

3. liga:
http://chess-results.com/tnr261941.aspx?lan=1&art=3&rd=4&turdet=YES&wi=821

4. liga:
http://chess-results.com/tnr261948.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&wi=821

šah
šah

šah

Državno natjecanje šahista

GOSPIĆANI TREĆI

Na državnom natjecanju šahista sudjelovali i gospićki učenici.


5. travnja 2017. u 23:20 sati

Pripremio Tomislav Čanić

RIJEKA - Danas su šahisti Osnovne škole dr. Jure Turića sudjelovali na poluzavršnici Državnog prvenstva osnovnih škola skupine zapad i postigli zadovoljavajući rezultat osvajanjem trećeg mjesta.
U uvodnoj riječi na otvaranju turnira organizatori su izrazili zadovoljstvo što su se Gospićani nakon dužeg vremena pojavili na ovom prestižnom natjecanju školskih sportskih društava nakon pobjede na županijskom natjecanju.

Članovi ŠSD „Velebit“ izgubili su susrete s prvo plasiranim mladim nadama „Verude“ iz Pule 1,5:2,5 i drugoplasiranih šahista Malinske, dok su uvjerljivo 3:1 pobijedili ŠSD „Gorana“ iz Duge Rese pobjednika Karlovačke županije.

S malo više sreće i pažnje gospićki šahisti mogli su biti znatno bolje plasirani. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Kris Isaković, koji je pobijedio dva protivnika i s jednim remizirao, dok su po bod osvojili na prvoj ploči Borna Milković (iz tri partije), Antonio Marincel iz dvije partije i Petar Milković iz jednog nastupa. Vrijedi napomenuti da su na prvim pločama Puljana i Malinske nastupili kadeti koji su u vrhu kadetskog šaha regije zapad. Trener Gospićana dao je prigodu osmogodišnjacima Mirku Pavletiću i Igoru Glumcu, koji se nisu prilagodili tempu igre od 25 minuta + dodatak 5 sekundi, pa su izgubili po jednu partiju. Mladi gospićki šahisti svojim nastupom najavili su bolju budućnost gospićkog šaha.       šah gospić
Partija s pobjednicima iz Pule

gospić šahisti
Gospićki šahisti nakon osvajanja trećeg mjesta na državnom natjecanju u Rijeci


šah gospić
Učenike šahiste bodrio je i ravnatelj Radošević

Pohod Velebitu

VRAĆAM SE VISOČICE TEBI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr

Pripremio Tomislav Čanić

VISOČICA - Konačno ulovih vikend slobodan od šahovskih obveza da skoknem na našu začaranu ljepoticu Visočicu.

Kao da su znali najave mi dolazak planinarski prijatelji iz Ludbrega Mirjana i Darko Kos i u subotu u jutarnjim satima krenusmo terencem po od zimskih nepogoda oštećenoj cesti iz Rizvanuše. Još kod izvora Pizdica smo vidjeli parkirani automobil zagrebačke registracije i zaključili da nećemo biti sami. Pomalo izlokana cesta, na mjestima prekrivena odlomljenim granama, zaobilazeći odronjeno kamenje stigli smo do „civi“ odakle do vrha preko „piska“ treba oko dva sata uspona. Naziru se mjestimično otopljeni zapusi, ali možda nam posreći pa ćemo skratiti još koju minutu uspona, glasno smo razmišljali i krenuli dalje.

Prvi zapuh pregazili smo još po djelomično zaleđenoj površini, kroz drugi smo se jedva provukli, ali na četvrtoj serpentini prema okretištu snježna i zaleđena krivina skoro nas je prisilila da izađemo i krenemo pješice. Do Jandrine se poljane nije moglo, pa smo se parkirali i krenuli pješice do staze i dalje markiranim putem preko Kalvarije do doma. Najteže je bilo kroz krivi gaj koji je sav bio prekriven snijegom. Dolazimo do već suncem obasjane čistine i po ulasku u šumu do doma opet snijeg. Kada sam ugledao našu kućicu – našu slobodicu srce mi je zatreperilo, jer u listopadu prošle godine kada sam imao zdravstvenih problema imao sam jedinu želju da se što prije zaliječim i dođem još koji put do naše uspavane ljepotice.

Pričao sam Mirjani i Darku o ideji obnove devastiranog i nedograđenog skloništa, problemima te obnove koja je bila teža nego da smo gradili novi objekt. Naši članovi uložili su veliki trud u izgradnju objekta i uređenje okoliša i nikla je prava pravcata planinarska kuća. Ovo je kućica iz bajke rekli su mi prijatelji kada su razgledali unutrašnjost objekta.

Nakon kraćeg odmora krenuli smo do vrha koji je blještio od snijega okupanog sunčevim zrakama. Ispred ruševina Gojtanovog doma plavi se tratina od prvih vjesnika proljeća na Visočici – šafrana, a samo stotinjak metara iznad padina okupirana bijelim šafranima. Tu i tamo se u tu bjelinu ubacio koji plavi, što nas je pomalo iznenadilo. Uspon standardan. S desne strane pogledi prema otoku Pagu i našem moru, a s lijeve strane Gospić kao na dlanu. Duž cijelog puta do vrha prostirala se snježna padina prema ličkoj strani. Često smo bili u iskušenju da zakoracimo po njoj, ali razum je ipak prevladao jer bi se vrlo lako mogla aktivirati snježna kapa u vidu lavine i odnijeti nas u dubine.

Bezbrojni snimci na vrhu na sve strane, svako sa svakim, posebno pejzaži nepreglednih velebitskih vrhova prema jugozapadu i sjeverozapadu, kao i Ličkog sredogorja. Dok je morska strana bila u sumaglici, na ličkoj panorami se sve vidjelo kao na dlanu. Ispričao sam i o našoj balerini, iznad koje smo hodali. Naime, neki nepoznati Gospićanin u vrijeme kada su se pojavile plesačice značajnije umjetničke vrijednosti promatrao je Visočicu zimi i kada je vidio ilustrativan lik dao mu je baš ime BALERINA.

U povratku s vrha susrećemo jedan mladi par, pa drugi, a kada smo spremali u kući ručak u prolazu se pojavio i treći par sretnika koji su ovakav ugođaj na Visočici zahvaljujući lijepom vremenu mogli samo poželjeti. U planinarskoj kući dok je ženski dio ekipe kuhao juhu i pekao domaće kobasice, muški dio je uživao u aperitivu višnjevca, a neposredno pred početak objeda slučajno smo pronašli na policama u kuhinji ličke rakije.

U povratku smo se jako iznenadili koliko je južina otopila snijeg da smo na mjestima upadali više od pol metra. Mi smo dojmove sređivali sve do dolaska u jedan bistro gdje nas je čekala pazariška Ličanka.

Zanimljivo je da je na stazi prilikom silaska s vrha Mirjana pronašla numeriranu značku HGSS-a. Kada smo to priopćili Tomi Rukavini prilikom slučajnog susreta na Baškim Oštarijama nije mogao doći sebi od iznenađenja, jer tu je značku prošle jeseni izgubio HGSS instruktor Dalibor Vučinić iz Ogulina. Unatoč potragama njegovih kolega nisu uspjeli pronaći značku, ali bit će to ugodno iznenađenje za Dadu, rekao nam je na oproštaju Tome, kada mu je Mirjana predala nađenu značku.

Od ovog vikenda za mene ne postoji pjesma „Vraćam se Zagrebe tebi“, nego „Vraćam se Visočice Tebi“ – Tebi na stijene stare...

visočica
Snimanje šafrana kod ruševine doma na Visočici

visočica
Mirjana i Darko iz Ivanca na vrhu Velebita
visočica
Planinarska kuća na Visočici
Proljetni susret na stočnoj tržnici u Gospiću
šlajs

PROLJETNI SUSRET U ŠLAJSU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
2. travnja 2017. u 18:00 sati

GOSPIĆ - Na inicijativu Tomice Dundovića Dundyja danas je na stočnoj tržnici održan susret i proljetni trening konja u šlajsu trupaca. Stiglo je sedam pari konja iz Otočca, Perušića i Gospiću koji su vukli dva ovelika trupca. Susret je okupio brojne ljubitelja konja i promatrače. (MaČ).

šlajs
šlajs
šlajsšlajs
 

Prijem gospićkih hrvača

hrvaci
NASTAVAK VELIKE SPORTSKE TRADICIJE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. ožujka 2017. u 17:00 sati

GOSPIĆ - Danas su gospićki gradonačelnik Petar Krmpotić i njegov zamjenik Ivan Biljan priredili prijem za članove Hrvačkog kluba Gospi koji su postigli zapažene rezultate.

            - Postigli ste veliki uspjeh, a hrvanje je sport po kojem je Gospić najuspješniji u prošlih 50 godina. - istakao je na prijemu gradonačelnik Krmpotić, obećavajući hrvačima komplet nove sportske opreme na račun gradskog proračuna.

Na prijemu su bili Milan Radošević, predsjednik Kluba i Ivan Kraić, trener, te hrvači Pave Pezelj, Goran Petranović, Kristijan Ostović i Roko Jagar koji su u Gospić donijeli tri junijorske medalje.

O gospićkom hrvanju najbolje govore podaci iz daleke 1966. godine kada je u najveći lički grad došla reprezentacija iz najvećeg grada SSSR-a - Moskve imali su meč u tadašnjem DTO Partizan. Iz Moskve je stiglo šest svjetskih prvaka, a meč je završio rezultatom 13:3 za goste. Od Ličana neriješeno su odigrali Špalj, Čorak i Markotić.

Milan Niko Špalj (1947.) još se 2008. živo sjećao meča. U kategoriji 52 kg nastupio je Vlado Pinc; 57 kg Milivoj Žganec; 63 kg Jure Pavelić; 70 kg Nikola Glišo Ivančević; 78 Milan Niko Špalj; 87 Miroslav Maras, 97 Josip Čorak i +97 Pavao Markotić, koji je jedini bio pojačanje iz zagrebačkog Herkulesa. (MaČ)

 
 

Susret na gospićkoj marvinskoj placi

dundy

STIŽU UZGAJIVAČI KONJA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. ožujka 2017. u 9:10 sati

GOSPIĆ - U nedjelju, 2. travnja, na marvinskoj placi na kraju Smiljanske ulice biti će tradicionalni susret uzgajivača konja. Biti će to nezvanično druženje, ali i pokazivanje konja, a možda bude i nešto šlajsa. Očekuje se da će se neki sudionici neki dokočijati ili dovesti na gumenjacima. Susret počinje oko 10 sati. (MaČ)

 
pula

Š A H

pula
Pulski meč Gospić-Otočac

ODLIČAN START GOSPIĆANA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. ožujka 2017.

Pripremio Tomislav Čanić

GOSPIĆ - Proteklog vikenda u Puli su odigrana tri kola seniorskog prvenstva Hrvatske u šahu Liga – zapad u kojima sudjeluju četiri kluba s područja Ličko – senjske županije.

Prošlogodišnji pobjednik Druge šahovske lige momčad Karlobaga u tri kola ovogodišnjeg prvenstva nisu se proslavili. Izgubili su dva susreta i to od Krka 2:4 i Buja 2,5:3,5, dok su sa ŠK Velebit iz Senja podijelili bodove 3:3. Senjani su osim neriješenog rezultata s Karlobažanima, izgubili susrete sa Krkom i Lošinjem s po 1:5. Tako se ova dva kluba nakon tri kola nalaze na začelju prvenstvene tablice.

U Četvrtoj šahovskoj ligi, također se natječu dva ličko-senjska kluba. Tako su vrlo dobro startali šahisti Gospića koji su na ostvarili sve tri pobjede i to protiv Lošinja 4,5:1,5, Cresa 5,5:0,5 i Gacke iz Otočca 3,5:2,5. Šahisti Gacke osim tijesnog poraza od Gospićana pobijedili su ŠK Lovac iz Pazina 5:1 i šahiste Cresa 3,5:2,5. Nakon tri kola Gospićani dijele prvo mjesto sa šahistima Vodnjana s po tri pobjede koji će o prvom i mjestu odlučiti 8. i 9. travnja u Gospiću, gdje će se odigrati tri preostala kola u kojima će se sastati najveći favoriti Gospić i Vodnjan. Ukoliko i Gospićani i Otočani pobijede Vodnjan imaju velike izglede da se oba kluba plasiraju u viši rang natjecanja – treću hrvatsku ligu.

Nakon što su prošle godine šahisti Udbine otkazali natjecanje u ligi, to isto učinili su i šahisti iz Korenice ove godine. Dok su Udbinjani to učinili iz neopravdanih „ljudskih“ razloga, Koreničani su ove godine odustali zbog nedostatka financijskih sredstava posljednjeg dana uoči prvenstva i na taj način narušili ugled ličko – senjskih šahista.

Boravak u Puli vodstva ličkih klubova su iskoristila su za dogovor da se ovogodišnje kup natjecanje održi u Senju povodom Dana grada Senja. Dogovoreno je još i o slanju što većeg broja šahista na tečajeve za šahovske suce s kojima klubovi na ovom području oskudijevaju.

pular

pula
Eipa Gospića u Puli Mirko Kalanj, Ivan Bukovac, Milan Kuga, Vid Šarić, Darko Jakešević i Tomislav Čanić
 

metlača
Pogled na rijeku Liku s Metlače
metlača
Predah nakon uspona

Planinarski pohod Ličana i Primoraca

metlača
U koloni je bilo stotinu planinara iz nekoliko društava Like i Primorja

METLAČA NIKAD POSJEĆENIJA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. ožujka 2017. 21:45 sati

KALUĐEROVAC - Uoči proljetnog solsticija danas je Metlaču posjetilo preko stotinu planinara.

Najprije je krenulo pedesetak planinara riječkog „Kamenjaka“ i produžilo na jedan od Ličkih gorskih bisera RISOVAC (800). Dok su Riječani penjali prema Risovcu pristigla je i druga grupa domaćih planinara PD Mrsinja iz Korenice, PD Zavižana Senj, PD Željezničar Gospić i domaćih perušićkih članova Podružnice Željezničara.

Uživanje u pogledima s nekoliko usputnih vidikovaca i vrha prema punom koritu rijeke Like i njezinim sastavcima, bili su još ljepši ugođaji kroz šumu i proplanke gdje su iz lišća stidljivo provirivali još uvijek zeleni kukurijeci, cvjetići slični ciklamama, zumbuli, visibabe... Na proplancima se sve zažutilo od prvih jaglaca, a ponegdje zaplavilo od prvih vjesnika proljeća – šafrana.

Na vrhu odmor i okrjepa, razgovori o produživanju i širenju planinarsko-turističkih staza prema jezeru Kruščica, pećinskom parku Grabovači, obližnjem vrhu Sklopači, obilaznim stazama do starog turskog grada na Klisi i sve poznatijem Samogradu nedaleko Perušića. S vrha se do sela Kaluđerovac spustilo drugom stazom improviziranim markacijama i imalo se što vidjeti.

Nekadašnji domorodci čiji su se preci uglavnom bavili grnčarstvom, vraćaju se i obnavljaju kuće. Neki prave vikendice koje će jednog dana imati mogućnost i turističke ponude, jer netaknuta priroda uz samo korito rijeke plijeni pozornost ljudima sklonih avanturizmu, a i onih koji u takav ambijent žele doći u miru „za svoju dušu“.(T. Č.)

Metlača
Snimak za uspomenu s Likom u pozadini
metlača
Uspon nije bio nimalo lak nekome
 

Izborna skupština PD Željezničar Gospić

gospić

NOVI PREDSJEDNIK JE MILAN KLOBUČAR

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. OŽUJKA 2017. U 10:35

GOSPIĆ - Na jučerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini PD „Željezničar“ 50 planinara izabralo je za novog predsjednika Društva Milana Klobučara, nakon što je dosadašnji predsjednik Tomislav Rukavina podnio neopozivu ostavku.
Milan Klobučar, djelatnik je Hrvatskih željeznica i dugogodišnji aktivani planinar gospićkog društva i ulijeva povjerenje planinara da će nastaviti trend razvoja društva koje je ponajviše poznato po tome što skrbi nad tri planinarske kuće na Velebitu.

O dvogodišnjem radu Društva, Tomislav Rukavina je podnio izvješće o radu koje obilježava dovršenje i otvaranje planinarske kuće na Visočici, te proglašenje PD Željezničara od strane Hrvatskog planinarskog saveza kao najboljeg upravljača planinarskim kućama u 2016. godini.

Nakon što su razriješeni stari organi Društva izabrani su novi pa je uz novog predsjednika Klobučara dopredsjednica ostala i ovaj mandat Ivana Butorac Galac, a tajnik Mile Milković. Uz njih troje u novi Upravni odbor izabrani su Tomislav Čanić, Lucija Bušljeta, Karlo Jelinić i Paula Fajdić Dundović. U Nadzornom odboru su Josip Brozičević, Jelena Stilinović i Iva Milković, a članovi Suda časti su Dubravka Rukavina, Edita Klobučar i Eduard Fajdić.

Skupština je usvojila Plan rada s financijskim planom za 2017. Kojeg je predložio predsjednik Milan Klobučar. Tajnik Mile Milković predložio je na usvajanje Pravilnik o bodovanju članova koji bi poticajno djelovao na aktivnosti članova. Rasprave o Planu i programu rada, te Pravilniku o bodovanju aktivnosti članova bile su vrlo sadržajne i zanimljive, tako da su na kraju svi članovi otišli poslije domjenka zadovoljni.(LPS)

 
PD Željezničar
Predah planinari kod crkve sv. Jure na Radunu
gospić planinari gospić
Predah Gospićana na obroncima Kozjaka u Dalmaciji
PD "Željezničar" Gospić

KOLIJEVKOM HRVATSKE DRŽAVNOSTI

Planinari su u subotu bili u Dalmaciji, a izbornu skupštinu imaju u ponedjeljak u 18 sati u KIC-u.
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. ožujka 2017. u 19:30 sati

GOSPIĆ - U prošlu subotu su planinara PD „Željezničar“ osamnaesti put otišli su na pohod pod nazivom "Kolijevkom hrvatske državnosti" kojeg svakog prvog vikenda u ožujku od 1992. godine povodom Dana Grada Kaštela organiziraju članovi HPD "Ante Bedalov" iz Kaštel Kambelovca. Tog datuma daleke 852. godine hrvatski knez Trpimir izdao je darovnicu u kojoj sebe naziva DUX CHROATORUM IUVATUS MUNERO DIVINO što u prijevodu znači: “ pomoću Božjom knez Hrvata". Trpimirova povelja je dokument izuzetnog značenja za hrvatski narod i ispunjava nas ponosom saznanje o navršenih 1165 godina kada se prvi put spominje ime Hrvat.

Sedmosatno pješačenje po brojnim lokalitetima iznad Kaštelanskog zaleđa brda Kozjak počelo je od prve kontrolne točke crkvice sv. Nofra na uzvisini u mjestu Bijači, zatim do crkvice sv. Marte (35 min) i potom za daljnjih 30 min do crkvice sv. Jurja u Žestinju. Za još 30 min stiglo se do crkve sv. Marije od Špiljana (Stomorija) gdje je uslijedio odmor i okrjepa iz ruksaka. Tu su planinari mogli vidjeti popularni Biblijski vrt s mnoštvom mediteranskog bilja, cvijeća i stabala voća utonulih u raslinje i tamne vertikale čempresa. Nadalje slijede posjete crkvi sv. Nikole u Kaštel Starom i jednoj od najsačuvanijih iz 9. st. Crkvi sv. Jurja od Raduna. Postupno je počeo uspon prema Planinarskom domu pod Koludrom koji trajao skoro dva sata, a usput su posjećeni lokaliteti crkvica sv. Lovre, sv. Mihovila, sv. Martina od Kruševika i sv. Kuzme i Damjana. U domu pod Koludrom je pomalo umorne planinare čekao popularni planinarski grah, čaj i druga okrjepa. Pošto je prognoza za nedjelju bila više nego zabrinjavajuća, Gospićani su odlučili otkazati noćenje u planinarskom domu i vratiti se kući. Na taj način nisu mogli proći drugu dionicu ove edukativne povijesne obilaznice do starog grada Klisa i lokaliteta područja Solin.
Zbog svoje redovitosti na pohodima Gospićani su posebno tretirani, pa su ih po dolasku dočekali reporter i snimatelj Hrvatske televizije i zamolili za izjavu. I ovaj put gospićki planinari su se vratili puni dojmova i oduševljeni tretmanom domaćina za koje ih veže iskreno planinarsko prijateljstvo.

            Izborna skupština Železničara zakazana je za sutra, ponedjeljak, u 18 sati u KIC-u. (LPS)
gospić
Kod crkve sv. Marije od Špiljana Stomorija - biblijski vrt
 

Zajednica sportova Ličko-senjske županije

nagrada

NAGRADE NAJBOLJIM SPORTAŠIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. VELJAČE 2017. U 20:30 SATI

GOSPIĆ - Drago mi je da vas pozdravima ispred Hrvatskog olimpijskog odbora i da nakon 12 mjeseci napornog rada i uspjeha vidom vaše sportaše - rekao je Zlatko Gregurek, izaslanik HOO na večerašnjoj dodjeli nagrada najboljim sportašima.
Nagrade je dodijelila Zajednica sportova Ličko-senjske županije. Dodijeljeno je osam nagrada za doprinos razvoju sporta, nagrada za najbolji dječji vrtić otišla je u Brinje u Tratinčicu.

Priznanje za medijsku promociju sporta  koje nosi ime pjesnika i šahiste Grge Rupčića dobio je Hrvatski radiju Otočac.
Dodijeljeno je još 13 raznih nagrada za sportske uspjehe a nagradu za životno djelo dobio je Josip Brkljačić iz Gospića. (Mač)

 
 

Razvoj šaha u Gospiću

maky

U TRAVNJU STIŽU ŠAHISTI TRIJU LIGA

Gospićki resoran Maky biti će domaćin susreta 170 šahista.


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. veljače 2017. u 21:45 sati

GOSPIĆ - Danas je povjerenik Hrvatskog šahovskog saveza za lige zapad Nenad Dorić došao u izvid uvjeta za natjecanje 28 momčadi s ukupno 170 šahista koji će svoje snage na 64 šahovska polja odmjeriti 8. i 9. travnja. Predviđeno je da se šahisti sastanu u restoranu Maky za koji je ocjenjeno da zadovoljava uvjete za natjecanje.

Druga i treća liga odigrati će tri kola prvenstva, a četvrta liga četiri, što je za pet ličkih klubova znatna ušteda na troškovima, ako se uzme u obzir da se dvodnevno natjecanje moglo održati u Rijeci ili Puli. Prva tri kola odigrati će se 25. i 26. ožujka u Puli, a posljednja tri kola najesen u Rijeci.
Da podsjetimo, šahovski klubovi Karlobag i Velebit Senj se natječu u drugoj ligi, a Gospić, Gacka iz Otočca, i Korenica nastupaju u četvrtoj ligi. Gospićani i Otočani imaju dobre izglede za plasman u treću ligu.

Nakon izvida uvjeta u restoranu Maky održan je dvokružni brzopotezni turnir na kojem je pobijedio gospićki majstorski kandidat Tomislav Čanić s 11,5 osvojenih bodova ispred majstorskog kandidata Mirka Kalanja iz Zagreba s 10 bodova i majstorskog kandidata iz Rijeke Radoslava Derenčinovića s 9,5. Obojica će u predstojećoj sezoni pojačati momčad ŠK Gospić iz kojeg je otišao Željko Žuvela. Poslije njih dobro su igrali prvokategornik Ivan Bukovac koji je osvojio 9 bodova, a ugodno iznenađenje su priredili dvojica mladih šahista Milan Kuga s 8 bodova i Vid Šarić sa 6. Posljednja dva mjesta na tablici pripala su Boži Milkoviću s 2 boda i Ivici Šariću s pola boda. (LPS)


 

 
hokej gospić
U pauzama utakmica hokej su igrali najmlađi Gospićani/Snimio Marko ČULJAT Lika press Gospić
hokej
Prva poduka iz hokeja u Gospiću

Međunarodni hokejski festival u Gospiću

hokej

DOBRA DEMONSTRACIJA NOVOG SPORTA ZA LIČANE

Pobjednički tim u Gospiću je Balagany Rustiko Lubianka iz Poljske.
26. VELJAČE 2017. U 17:00 SATI, dopuna rezultata u 20:30 sati

GOSPIĆ - Trećeg dana Međunarodnog hokejskog festivala u dvorani u pauzi utakmica hokej su već igrali mladi Gospićani. Podučavali su iz organizatori festivala.

            Istovremeno je zamjenica gradonačelnika Gospića Marta Grgurić održala konferenciju za novinare. Tom prilikom organizatori su istakli da je Festival dobro organiziran uz pomoć domaćina. U hrvatskoj je ovih dana po prvi put igrala ekipa iz Katara i pokazali su da su dobri tehničari. Naglašeno je da je to sport za svakoga i da bi bilo lijepo da i taj sport zaživi u Gospiću koji se može igrati i na vanjskim terenima s umjetnom travom.

U finalnoj utakmici poljski tim Balagany Rustiko Lubianka savladao je hrvatski tim HK Zelina rezultatom 8:5. (MaČ)

pehari gospić
Pehari za najbolje hokejaše u Gospiću

hokej
 

Prvi lički vlog u sportskoj dvorani u Gospiću

HOKEJ NA TRAVI STIŽE U LIKU

25. veljače 2017. u 23:10 sati

GOSPIĆ - Ovog vikenda odigran je prvi Međunarodni festival hokeja u dvorani koji se inače igra na travi. Stiglo je 120 hokejaša i hokejašica iz pet različitih država. Među deset ekipa bila je i ženska ekipa Gospića (!?).

Želja je organizatora da se u Gospiću osnuje hokejaški klub. (MaČ)

 

 

 
hokej gospić
Bugarski napad protiv Mađara na prvoj utakmici hokeja u Gospiću
hokej gospić

Novi sport u Lici

gospić

PRVE UTAKMICE HOKEJA U DVORANI

Popodne je počeo prvi međunarodni festival u hokeju u dvorani.licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. veljače 2017. u 18:20 sati

GOSPIĆ - Popodne je u sportskoj dvorani počeo prvi međunarodni festival hokeja u dvorani. Festival je počeo utakmicom ekipa iz Mađarske i Bugarske, a ukupno sudjeluje 120 igrača i igračica iz pet europskih zemalja i ukupno deset ekipa.

Festival se nastavlja sutra i prekosutra u 9 sati prije podne. Ova dinamična igra ima sve izglede da privuče brojne mladiće i djevojke i u Lici kako bi se osnovao prvi klub. Zapravo, kako ističe Ines Ivić, organizatorica festivala, radi se o hokeju na travi koji se zimi igra u dvorani. (MaČ)

hokej gospić
 

 

RASPORED UTAKMICA HOKEJA OVOG VIKENDA U GOSPIĆU

23. VELJAČE 2017. U 9:45 SATI

hokej

 

hajduk
Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji u Gospiću/Snimio Marko Čuljat Lika press Gospić
hajduk
Razmjena gospićkog ugovora

Hajduk iskoračio iz Dalmacije

hajduk
Početak dogovora u Gospiću

PRVI KORAK U LICI

Čelništvo HNK Hajduka iz Splita bilo je danas u Gospiću.
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
21. veljače 2017. u 14:45 sati

GOSPIĆ - Nakon 106 godina postojanja prvi iskorak iz Dalmacije splitski HNK Hajduk, ili ti po dalmatinski i lički - Ajduk, danaska je napravija u Liku.

Naime, čelništvo Hajduka bilo je u Ličko senjskoj županiji gdje su ugovor o suradnji potpisali Milan Kolić, ličko-senjski župan i predsjednik NK Gospić 91 i Ivan Kos predsjednik Hajduka. Na potpisivanju ugovora bili su i roditelji perspektivnih nogometaša iz Like.

- Zadovoljstvo mi je što nam je ruku suradnje pružio Hajduk kako bi obučio i odgojio naše nogometaše. Hajduk već dugo surađuje s Novaljom vjerujem da će i naši mladići imati uspjeha. rekao je župan Kolić.

- Ovo je prvi iskorak iz Splitsko-dalmatinske županije i sretan sam  i zadovoljan što otvaramo vrata i igračima iz drugih sredina. Uspjeh Hajduka je i uspjeh Hrvatske. Ovim i idućim koracima želimo izgraditi nogometnu infrastrukturu. Zajednički  možemo mnogo toga stvoriti za našu djecu.-rekao je Kos. (MaČ)

hajduk
Razmjena poklona
košarkašice gospić

gospić
Prvi koš Gospićanki
Kadetski turnir u ženskoj košarci
gospić
Kadetkinje Gospića pred prvu utakmicu

U GOSPIĆ STIGLO PET KLUBOVA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. veljače 2017. u 12:00, dopuna rezultatima u 22:30 sati

GOSPIĆ - Ženski košarkaši klub danas je bio domaćin turnira za kadetkinje na kome su sudjelovale mlade kadetkinje iz Rijeke, Vodica, Zadra, Krka i Otočca.

            Turnir završava večeras i tada ćemo objaviti rezultate. Objavljujemo nekoliko slika s utakmice Gospić-Zadar u kojoj su Gospićanke brzo postigle koš. Utaskmica je završila rezultatom 41:21 za Gospić. (MaČ)

gospić
Neposredno prije početka gospićkog turnira

zadar
Vodičanke su bile najbolje u Gospiću i u finalu nadigrale domaći tim
gospić
Detalj utakmice Gospić - Zadar

1.utakmica
ZKK Gospic-ZKK Zadar 41-21

2.utakmica
ZKK FSV Rijeka- ZKK Vodice 25-43

3.utakmica
ZKK Krk-ZKK Gospic 26-62

4.utakmica
ZKK Otocac- ZKK Vodice 10-53

5.utakmica
ZKK Zadar- ZKK Krk 33-21

6.utakmica
ZKK FSV Rijeka- ZKK Otocac 36-16

Utakmica za 3.mjesto
ZKK FSV Rijeka- ZKK Zadar 41-29

Finale
ZKK Gospic- ZKK Vodice 25-41

Poredak:
1.ZKK Vodice
2.ZKK Gospic
3.ZKK FSV Rijeka
4.ZKK Zadar
5.ZKK Krk
6.ZKK Otocac

Najbolji strijelac turnira:  Pericic Elena - FSV Rijeka- 37 poena

 

Ženska košarka
košarka

DJEVOJAČKI TURNIR U GOSPIĆU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. VELJAČE 2017. U 14:45 SATI

GOSPIĆ - Ženski košarkaški klub organizira košarkaški turnir za djevojčice godišta 2002do 2003, koji će se održati u Gospiću 19.veljače.

Turnir će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani Gospić u nedjelju 19. veljače s početkom u 11,00 sati, a kako se očekuje završit će u 18 sati.

Igrat će se dvije skupine po tri ekipe, a sudjeluju ŽKK Gospić, ŽKK Otočac, ŽKK Zadar, FSV Rijeka, ŽKK Krk i ŽKK Vodice.

Odigrat će se i prijateljska utakmica za mlađe kadetkinje, godišta 2004 i mlađe, između ŽKK  Gospić i ŽKK Krk.

Ukupno se igra osam utakmica.(LPS)

 
 

Županijsko školsko šahovsko prvenstvo

šahisti like
Sudionici župnijskog šahovskog turnira u Karlobagu

GOSPIĆANI NAJBOLJI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. veljače 2017. u 22:45 sati

KARLOBAG - Na momčadskom prvenstvu šahista osnovnih škola Ličko-senjske županije nakon dugo godina dominacije mladih Senjana, ove godine uvjerljivo su pobijedili šahisti Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića.

Već u prvom kolu je pala odluka o pobjedniku, kada su Gospićani s rezultatom 2,5:1,5 pobijedili favorizirane Senjane. Gospićkim osnovcima porasla su krila i u drugom kolu deklasirali su Karlobažane s 4:0, a nakon toga i Perušićane s 3:1. Ugodno iznenađenje prvenstva priredili su mladi Perušićani koji su pobijedili Senjane 3:1, a Karlobag 3,5:0,5, da bi u odlučujućem meču za prvo mjesto bili poraženi od Gospićana 1:3.

Konačan poredak na ljestvici:
1. Gospić 9,5 bodova, 2. Perušić 7,5, 3. Senj 5 i 4. Karlobag sa samo dva boda.

Za pobjednike turnira igrali su: Igor Glumac, koji je na prvoj ploči osvojio bod, Kris Isaković na drugoj je ostvario sve tri pobjede, kao i najmlađi sudionik turnira Mirko Pavletić na četvrtoj ploči, dok je Antonio Marincel na trećoj ploči ostvario 2,5 boda.

Nakon momčadskog dijela prvenstva osmorica ponajboljih šahista odigrali su brzopotezni turnir na kojem je najbolji bio Marin Tomljanović iz Senja sa 6 bodova, drugi je bio osmogodišnji Mirko Pavletić s bodom manje. Mirko, kojeg zbog posljednjih rezultata nazivaju gospićki „wunderkind“ je napravio i svojevrsno iznenađenje i jedini savladao favoriziranog Tomljanovića. S 5 osvojenih bodova treće i četvrto mjesto podijelili su Kris Isaković iz Gospića i Marin Prša iz Perušića. Dalje slijede: Nikola Jurišić (Perušić) 4, Petar Milković (Gospić) 3, a sedmo i osmo mjesto podijelili su Ivan Milković (Perušić) i Farkaš (Karlobag) s pola osvojenog boda.

lika
Šahisti Gospića i Karlobaga

Sve sudionike zanimljivog školskog natjecanja pozdravila je ravnateljica Osmogodišnje škole u Karlobagu Ana Marija Devčić, čestitala je pobjednicima OŠ Dr Jure Turića, uručila im priznanje i zaželjela im dobar uspjeh na regionalnom prvenstvu Hrvatske za koje su se ovom pobjedom plasirali.

Predsjednik Županijskog šahovskog saveza Tomislav Čanić, pohvalno se izrazio o organizaciji turnira domaćina iz Karlobaga i naglasio da će Savez poduprijeti razvoj šaha po projektu „Šah u škole“. Predložio je da se škole čvršće povežu sa županijskim šahovskim klubovima, a Savez će pripomoći aktivnostima u klubovima i školama u organizacijskom smislu, stručnoj instruktaži, opremi i literaturi. Stoga je predložio da se u školama i klubovima razmisli o organizaciji stručnog rada s mladima i organizaciji kadetskih turnira i što prije se očituju o tim prijedlozima. U županiji ima šest klubova, a krajem godina najavljeno je osnivanje novih. To je sport koji nije financijski zahtijevan, a umnogome utječe na razvoj mladog čovjeka u mentalnom i intelektualnom aspektu.

Čanić je na kraju uručio svakom klubu po jednu šahovsku knjigu, a posebnu knjigu uručio je najboljem mladom šahisti u županiji Marinu Tomljanoviću iz Senja koji je prošle godine osvojio drugo mjesto na kadetskom prvenstvu Hrvatske i plasirao se na Europsko prvenstvo. (LPS)


šah
Susret Gospićana i Senjana

šah
Susret učenika iz Perušića i Senja


 
 

ZIMSKO BICIKLIRANJE U ZAGREBU I HRVATSKOJ

bicikli

ZAGREPČANI SU DVOSTRUKI SVJETSKI PRVACI

U Zagrebu se brani prvo svjetsko mjesto u bicikliranju.


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. veljače. 2017. u 18:30 sati

ZAGREB - Inicijativa Winter bike to work day pokrenuta u Kanadi slavi ove godine peti rođendan, a Zagreb predano sudjeluje i pobjeđuje, već treću godinu za redom!.- kaže se u priopćenju Sindikata biciklista.

U petak, 10. veljače, na međunarodni Dan zimske vožnje biciklom na posao, stanovnici gradova diljem svijeta se "obvezuju" voziti biciklom na posao barem taj dan, bez obzira na vremenske prilike. Zagreb je protekle dvije godine odnio pobjedu zahvaljujući najvećem broju prijava i značajnoj gužvi biciklista na ulicama, unatoč hladnoći, a ove je godine ponovno na vodećem mjestu!

Novost u ovogodišnjem natjecanju je posebno rangiranje sudjelovanja fakulteta, a Zagreb ni u tome ne zaostaje. Naime, među 25 najboljih nalazi se čak pet fakulteta zagrebačkog sveučilišta što dokazuje da je bicikl kao prijevozno sredstvo sve popularniji. No, prijaviti se mogu svi građani, organizacije, fakulteti i škole u Hrvatskoj.

- Građani se mogu prijaviti na web stranici http://winterbiketoworkday.org/commit2017/ ispunjavanjem kratke ankete i “obvezati” se da će barem u petak 10. veljače na posao, fakultet ili u školu ići biciklom.- rekao je Goran Lampelj iz Sindikata biciklista.

Sindikat biciklista za taj dan najavljuje male poticajne akcije i poziva što veći broj građana na uključivanje.
- U petak u jutarnjim satima na gradskim ulicama ćemo nagraditi hrabre zimske bicikliste Bio&bio poklonima i zahvaliti što voze i u zimskim uvjetima.- najavio je Lampelj, a akciju podržava i sustav javnih bicikala Nextbike.

Iz Sindikata biciklista pozivaju sve da im se priključe 10. veljače u vožnji bicikla bez obzira na vremenske (ne)prilike, ali i da što češće voze bicikl jer je to ekološki, jeftin i zdrav način kretanja.

Prošle godine u zimskom bicikliranju u svijetu je sudjelovalo 4656 biciklista, a iz Zagreba 375.

Kontakt:
Goran Lampelj 0915836710
Jelena Šimunović 0922458071

 
 

Vijesti iz šaha

sah
Mirko Pavleić i Igor Glumac na turniru u Gospiću

ŠAHISTI NAPREDUJU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. veljače 2017. u 18:15 sati

GOSPIĆ -Nakon što je na prvom ovogodišnjem turniru kadeta u Rijeci gospićki osmogodišnji šahist Mirko Pavletić osvojio izvrsnu drugu poziciju u „B“ grupi, ove subote u svom drugom nastupu u konkurenciji 33 mlada šahista između 8 i 14 godina bio je izvrstan deveti i osvojio nagradu za najbolje plasiranog igrača do devet godina. U A grupi najjačih kadeta regije do 20 godina Vid Šarić, također član Šahovskog kluba „Gospić“ bio je vrlo dobar osmi od 18 natjecatelja. Nije toliko značajan plasman koliko sve sigurnija igra gospićkih šahista.

sahistici
Detalj s natjecanja s Božićnog turnira

GOSPIĆ DOMAĆIN PRVENSTVA SVE TRI LIGE ZAPAD
U subotu je izvršeno izvlačenje parova za hrvatsko šahovsko prvenstvo Druge, Treće i Četvrte lige – Zapad. Predstavnici klubova prihvatili su nominaciju Šahovskog kluba „Gospić“ organizacije četiri kola sve tri lige u vikendu od 8. do 10. travnja. Tako će se 28 klubova (svaki klub nastupa sa šest igrača) natjecati u restoranu Maky, a oko 150 igrača i organizatora koristiti će jednodnevni pansion u sve poznatijim renomiranim objektima popularnog Marka Sokolića. Na ovaj način pet klubova Ličko – senjske županije uštedjeti će vikendaško gostovanje u Rijeci i Puli. Oko 30 igrača Ličko-senjskih klubova domaćina „Gospića“, zatim „Karlobaga“,“ Velebita“ Senj, „Gacke“ Otočac i ŠK „Korenice“, koristiti će ugostiteljske usluge tijekom ta dva dana. Isto tako predviđen je i izlet u Smiljan u posjet Memorijalnom centru Nikole Tesle za koji su zainteresirani istarski, kvarnerski, goranski šahisti i šahisti kvarnerskih otoka.

LIČKO-SENJSKI ŠAHISTI NIKAD AKTIVNIJI
Nakon izvlačenja parova u svim hrvatskim šahovskim ligama zapad, predstavnici klubova na čelu s predsjednikom županijskog šahovskog saveza Tomislavom Čanićem, dogovorili su se o terminima svih natjecanja u 2017. godini. Tako će se Kup natjecanje održati u Senju povodom Dana grada 22. travnja, Memorijalni turnir „Grga Rupčić“ povodom Dana grada Gospića, 16. srpnja, Brzopotezni turnir povodom Dana Karlobaga 3. studenog, Božićni brzopotezni turnir posvećen hrvatskom branitelju Paji Šimiću 17. prosinca, dok će se naknadno dogovoriti termini za održavanje pojedinačnog šahovskog prvenstva Ličko-senjske županije u seniorskoj konkurenciji kao i posebno prvenstvo kadeta. Po svemu sudeći 2017. bit će zanimljiva šahovska godina, a šahisti vjeruju da će naići na potporu od lokalne samoupravne zajednice. Uz pet postojećih klubova očekuje se aktiviranje šahovskog kluba na Udbini i osnivanje novog kluba u Perušiću. (lps)

 
gospić
Gospićki sportski lauerati/Snimio Marko Čuljat
gospić
Nagradu je dobio i Tomislav Čanić koji je bio nogometaš, planinar i ostao je šahista

Zajednica sportova grada Gospića

gospić
Počast domovina na početku sportske svečanosti u Gospiću

PRIZNANJA ZA NAJBOLJE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. siječnja 2017. u 16:30 sati, dopuna u 21.40 sati

GOSPIĆ - Danas prije podne Gradska je vijećnica bila puna ponajboljih gospićkih sportaša iz svih grana sporta. Okupili su se u organizaciji  Zajednice sportova kako bi oni s najboljim rezultatima primili nagrade. Bilo je raznih uzrasta od početnika do umirovljenika koji se još uvijek bave sportom.

Nagrade su im uručili Josip Kovačević, pročelnik gradskog odjela u ime gradonačelnika Krmpotića i Anton Buneta, predsjednik Zajednice. Nagrade je primilo 17 pojedinaca i klubova. (M.Č.)

nagrade
Slikanje nakon dodjele nagrade

nagrade
Na nagradama se zahvalio Joso Brkljhačić

TKO SU NAJBOLJI GOSPIĆKI SPORTAŠI:

-najveća nada u sportu
u ženskoj konkurenciji: LINA STRILIĆ – ŽKK GOSPIĆ
Aktivni član ŽKK Gospić. Od svoje 8 godine trenira u školi košarke. Sudjelovala je u regionalnom kampu mlađih selekcija 2016. Godine. Također Lina je član U14 ženske mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske koja je imala pripreme u Slavonskom Brodu gdje je pokazala svoje znanje košarke među curicama iz cijele Hrvatske.

- najveća nada u sportu
u muškoj konkurenciji: MATEJ SUKNAIĆ – RK GOSPIĆ
Mladi rukometaš rođen 2002. Godine koji svojom ljubavlju prema rukometu, zalaganjem, borbenošću i odanošću treninzima i utakmicama već sada je postao jedan od najboljih igrača svoje ekipe. Jedan je od najzaslužnijih što njegova generacija ostvaruje dobre rezultate u 1. Hrvatskoj mlađoj kadetskoj ligi regije zapad i Županijskoj ligi Primorsko-goranske županije. U prilog idu i statistički podaci koji pokazuju izuzetan napredak u njegovoj igri. Prošlogodišnjih 1,5 golova po utakmici u odnosu na ovu godinu kad zabija 4,8 golova po utakmici, što pokazuje sa 82 pogotka u 17 utakmica.

u muškoj konkurenciji:  ADRIANO ALIĆ - POWERLIFTING KLUB RUX GOSPIĆ
Najmlađi član powerlifting klub Rux Gospić, koji sa nepunih 16 godina u 2016. Godini ostvaruje vrhunske rezultate. Njegovi rezultati ostvareni u Hrvatskoj sa usporedbom na svjetskim rezultatima u GPC federaciji kao pojedinac svrstava se među 4 najbolja svjetska rezultata. Nabrojati ćemo njegove rezultati u 2016. Godini: 19.ožujka nastupa u Trogiru u disciplini troboja (čučanj, bench i mrtvo dizanje) u kategoriji do 66 kg u totalu rezultata osvaja 1. mjesto, 10.travnja u Bjelovaru Prvenstvo Hrvatske i kvalifikacije za europsko, također nastupa u troboju i osvaja 1. mjesto, u Gospiću 8.listopada u troboju osvaja 2. mjesto, da bi drugi dan samo u benchu osvojio 1. mjesto, i zadnje natjecanje u 2016. Godine bilo je u Zagrebu 3.prosinca gdje također u svojoj kategoriji nastupa u troboju i osvaja 1. mjesto gdje je oborio svoj rekord, da bi drugi dan natjecanja samo u benchu opet osvojio u svojoj kategoriji 1. mjesto i 3. mjesto od svih kadeta i juniora.

- najbolji sportaš do 18 godina
u muškoj konkurenciji: GORAN PETRANOVIĆ – HK GOSPIĆ
Mladi hrvač rođen 2000. Godine , a hrvanjem se počeo baviti prije tri godine, gdje su mu u početku bili treneri Ivica Babić i Milan Radošević, a od 2015. trenira pod vodstvom Ivana Karića. Da se naporni rad i treninzi isplate, pokazao je svojim rezultatima u 2016.godini. Prvenstvo Hrvatske za kadete slobodnim načinom Zagreb 3. mjesto, Međunarodni turnir Ludbreg 3. mjesto, Regionalno prvenstvo Šibenik 1. mjesto, Međunarodni turnir Gospić open 1. mjesto, Međunarodni turnir Zadar 2. mjesto i Međunarodni turnir Sisak 3. mjesto.

- najbolji sportaš do 18 godina
u ženskoj konkurenciji: NAOMY OJUROVIĆ ČAČIĆ – ŽKK GOSPIĆ
Aktivni član ŽKK Gospić. Od svoje 10 godine trenira u školi košarke. Treću natjecateljsku sezonu nastupa u seniorskom sastavu kluba. U 2016. sudjelovala na kontrolnom treningu za područje košarkaškog saveza Ličko-senjske županije u Rijeci za perspektivne košarkašice, koje će sudjelovati na pripremama za mlađu kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Polaznica svih košarkaških kampova u Hrvatskoj. Naomy svojim karakterom je jako bitan kotačić u ekipi koja stalno potiče na rad što doprinosi uspjehu kluba.

-          najbolja sportašica MARTINA ROMAC – ŽKK Gospić
Aktivni član ŽKK Gospić od 2003. Godine gdje je prošla sve selekcije kluba. Za vrijeme sudjelovanja kluba u A-1 ženskoj košarkaškoj ligi sudjelovala je u osvajanju naslova prvaka Hrvatske, Kupa Ružica Meglaj Rimac te u najjačem Europskom natjecanju Euro ligi 2010., 2011. i 2012. godine. Martina Romac u tijeku natjecateljske sezone 2016/2017. je nositelj ekipe i najbolji asistent A-2 ženske lige.

-          najbolji sportaš MARIJO RUKAVINA - POWERLIFTING KLUB RUX GOSPIĆ
Marijo kao predsjednik Powerlifting kluba Rux Gospić aktivno promovira powerlifting u svom gradu Gospiću ali i u cijeloj Hrvatskoj, u svojstvu organizatora natjecanja, jer je i podpredsjednik Hrvatske powerlifting organizacije, te tako uspješno sudjeluje, organizira natjecanja po cijeloj Hrvatskoj, kao i prvenstvo Hrvatske koje se održavalo u Zagrebu na zagrebačkom velesajmu u poznatoj tvornici šampiona. Uz organizaciju natjecanja, Marijo i svakodnevno trenira i sudjeluje na natjecanjima gdje ostvaruje vrhunske rezultate. Njegovi rezultati u 2016.godini: 19. ožujaka u Trogiru nastupa u bench pressu u svojoj kategoriji osvaja 1. mjesto i postavlja novi Hr rekord kao i drugi rezultat u Europi sa podignutih 205 kg, 10. travnja u Sarajevu na prvenstvu balkana osvaja 2. mjesto, u Bjelovaru kvalifikacije za Europsko osvaja 1. mjesto i uspješno se kvalificira, u Zadru Europsko prvenstvo gdje osvaja 3. mjesto u benchu i popravlja svoj rekord 207,5 kg, također nastupa na Svjetskom prvenstvu u Knjažvcu (Srbija) gdje nažalost ostaje bez plasmana, i na natjecanju u Gospiću osvaja 2. mjesto.

trener godine u Gradu Gospiću VANJA ANTIĆ – RK GOSPIĆ
Licencirani trener RK Gospić koji je nekoliko godina bio trener seniorske ekipe i pod njegovim vodstvom u 2016 godini ostvarili su uspjeh prelaska u viši rang natjecanja iz 3. u 2. HRL zapad. Navedeni uspjeh je od izuzetne važnosti za razvoj kluba i igrača koji u njemu djeluju. Uz seniorsku ekipu, Vanja je i trener mlađih kadeta koji su također ostvarili uspjeh, te se od 2016. godine natječu u 1. Hrvatskoj mlađe kadetskoj ligi regije zapad. Svojim radom i zalaganjem jedan je od bitnih karika u klubu i jedan je od velikih pokretača i održivosti razvoja rukometa u Gradu Gospiću.

-          najbolji sportski klub
u ženskoj konkurenciji:  ŽKK GOSPIĆ
U sezoni 2015.godini klub se natječe u A2 ženskoj košarkaškoj ligi skupina zapad i trenutno dijeli drugo mjesto na ljestvici (4 pobjede i 2 poraza ). Nakon prvog dijela prvenstva u ovoj skupini A-2 lige na prvom mjestu strijelaca se nalazi naša igračica Monika Tomljenović sa 144 koša. Najbolji asistent u ovoj skupini je Martina Romac, a najbolja skakačica Gordana Devčić. Klub okuplja 50-tak polaznika kroz školu košarke od mlađih kadetkinja do seniorki. Klub nakon tri godine stagnacije ponovno se uzdiže i ima velike ambicije uspona prema samom vrhu što je vidljivo iz postignutih rezultata.

u muškoj konkurenciji:  RK GOSPIĆ
Rukometni klub Gospić posljednjih je godina ostvario veliki napredak na gotovo svim područjima, od rezultata do organizacije pa tako danas u klubu djeluje 9 grupa koje broje oko 200 igrača. Napredak svih ekipa, od seniorskog do najmlađih uzrasta, je vidljiv na svakom koraku, što pokazuje i činjenica da je seniorska ekipa izborila plasman iz 2. HRL zapad, da su mlađi kadeti i dječaci osigurali plasman za natjecanje u 1. Ligama u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, te da je ekipa dječaka ostvarila povijesni uspjeh plasiravši se na prvenstvo Hrvatske u Umagu gdje je zauzela 13. mjesto. Očiti napredak seniorske ekipe su prepoznali i gledatelji koji su se sa svakom sljedećom utakmicom okupljali u sve većem broju. Odlične rezultate postizali su i oni najmlađi u malom rukometu koji se gotovo sa svakog turnira vraćali s brojnim ekipnim i individualnim nagradama.

-          nagrada za poticaj i razvoj sporta
1. DUBRAVKA JAKŠETIĆ
Dubravka je dugogodišnji aktivni član ŽKK Gospić koja od osnutka kluba 1983. godine kad je počela kao igračica doprinositi uspjehu kluba, a isto tako nakon 33 godine kao trenerica u školi košarke svojim znanjem pomaže klubu da nastavi s dobrim rezultatima. Izrazito omiljena trenerica među svim uzrastima, Dubravka zaslužuje ovu nagradu kako bi kroz daljnji rad imala još veći poticaj za ostvarenjem dobrih rezultata.
2. JOSIP ŠTAMPAR
Osoba koja se rukometnom klubu Gospić priključio prije dvije godine kao igrač, te je uz svoje zvanje kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture, prošle godine i postao licencirani rukometni trener koji je tijekom cijele 2016. Godine vodio 2 rukometne ekipe dječaka i djevojčica na Ličkom Osiku. Josip je čovjek izrazito vrijednih osobina i pozitivnih stajališta kojima svakim danom povlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom. Svojim ponašanjem i ljudskim kvalitetama može biti uzor svim sportašima.
3.ELVIS ASIĆ
Elvis je svoju sportsku karijeru započeo hrvanjem, s 12 godina, da bi napornim treninzima prvu medalju osvojio s 13 godina, a kasnije zbog svojih dobrih rezultata bio član kadetske i juniorske hrvačke reprezentacije Jugoslavije. Također je u juniorskim danima igrao nogomet i nastupao u NK Velebit Žabica, NK Gospić, godinu dana u juniorima NK Dinamo Zagreb, te se opet vraća u NK Gospić za koji nastupa do kraja nogometne igračke karijere 1998.godine i posvećuje se trenerskom nogometnom pozivu. Elvis 2002.godine polaže školu za trenera na akademiji Hrvatskog nogometnog saveza i dobiva UEFA B licencu, a kasnije i A licencu. Čitavo trenersko vrijeme radi sa mlađim uzrastima u NK Gospić, da bi sezonu 2012/2013 radio sa seniorima iz Posedarja, a 2014 vraća se u NK Gospić gdje je i danas trener mlađih uzrasta.
4. IVAN JELIĆ
Mladi i talentirani rukometaš RK Gospić već je nekoliko godina jedan od najboljih igrača seniorske ekipe. Bio je jedan od stožernih igrača i često direktni čovjek odluke u utakmicama u kojima je svoju ekipu vodio do ulaska u viši rang 2.HRL zapad. Ivan je iznimno bitan igrač za atmosferu u klubu kako u seniorskoj tako i u ekipama mlađe dobne skupine gdje ih motivira na rad svojim znanjem i voljom za rad. Svakako će mu ova nagrada biti poticaj za još veće zalaganje u klubu.
5. DANE KRULJAC
Dane Kruljac dugogodišnji je aktivni član Sportsko ribolovne udruge Lika Gospić na čijem je čelu već niz godina. Svojim nesebičnim radom zalaže se za rad sa mladima u vidu natjecanja kako u sportskom ribolovu tako i edukacijama o zaštiti prirode. Dane zaslužuje ovu nagradu kako bi kroz daljnji rad imao još veći poticaj za radom i uspjehom u svojoj udruzi.
6. TOMISLAV ČANIĆ
Tomislav Čanić nakon što je 17 svojih umirovljeničkih godina posvetio razvoju planinarstva, odlučio je svoje posljednje dane posvetiti svom drugom hobiju – šahu. Imao je samo 9 godina kada je osvojio tada početnu petu kategoriju šaha. Veliki „bum“ napravio je kada se zbog posla odselio u Zagreb i za nepune dvije godine postao majstorski kandidat. Tomislav je prvi gospićki kandidat šahista koji je osvojio titulu majstorskog kandidata. Igrao je aktivno šah u drugoj republičkoj ligi za ŠK Ris-Vrapče, kasnije za vrlo jaku momčad Standard konfekcije. Još u Zagrebu položio je tečaj za šahovskog instruktora gdje je počeo raditi s mladima, a isto je nastavio u Ivancu. Za njegov rad u šahovskoj organizaciji Šahovski savez Hrvatske dodijelio mu je zlatnu značku.
Tomislav je u Zagrebu i diljem Hrvatskog zagorja i Hrvatske odigrao nebrojeni broj turnira o čemu svjedoče brojne nagrade, pehari i diplome u njegovoj vitrini u Čanić Gaju. Prvih mjesta osvojio je oko pedeset. Najjači turnir koji je odigrao u šahovskoj karijeri je međunarodni turnir u Čakovcu 1992. na kojem je između ostalih pobijedio dva nacionalna i jednog internacionalnog majstora, s dva velemajstora odigrao remi, a time zaradio svoj najveći reiting dosad. Najdraži trofej mu je pobjeda na otvorenom prvenstvu ŠK Karlobag 1999.godine.
Tomislav Čanić je 2013.godine izabran za tajnika ŠK Gospić, a 2015.godine se aktivirao u punom smislu riječi. Ponajviše se aktivirao u radu s mladima u vođenju šahovske škole u OŠ i klubu, ali i organizira memorijalne i prigodne turnire u Gospiću.
Čestitamo Tomislavu na svim uspjesima do sada, zahvaljujemo na pokretanju šaha u Gospiću, te prenošenjem svoga znanja na mlade, što oni to dokazuju svojim uspjesima na turnirima.

-          nagrada za životno djelo
JOSIP BRKLJAČIĆ

Razmatrajući postignute rezultate u sportu u Gradu Gospiću kao i osobni doprinos za promidžbu sporta, u svojih 47 godina aktivnog sudjelovanja u sportu, kao kuglaš i nogometaš, možemo istaknuti da zaslužuje ovu nagradu.
Josip svoj sportski put započinje u NK Gospić u momčadi kadeta, 1969. Godine, a kasnije igrao za seniorsku momčad NK Velebit iz Žabice, poslije prelazi u NK Orjent iz Rijeke, a također je uspješno igrao i za malonogometne momčadi na turnirima u LSŽ-i.
Ima također i bogatu sportsku karijeru u kuglanju, u KK Jugal iz Podoštre, kasnije u KK Karlobag čiji je i danas aktivni član, da bi 2015. na pojedinačnom prvenstvu LSŽ-e osvojio 2. mjesto.
Najveći uspjeh polučio je kao nogometni sudac, a 1995. Godine polaže ispite za saveznog suca i sudi utakmice saveznog ranga (treća liga). Član je Komisije nogometnih sudaca Nogometnog saveza LSŽ-e. Nakon sudačke karijere ostaje u nogometu kao delegat, te obnaša u sezoni 2016/2017. delegatsku dužnost na nogometnim utakmicama.
Njegovom ljubavi prema sportu i sportskom disciplinom, još aktivan kao sportaš, samo može biti uzor mladim sportašima.


 

gospić

cvituša
 

Poziv iz Lovinca

cvituša

SVI NA CVITUŠU

U subotu se održava prvo prvenstvo u sanjkanju Like i Dalmacije.licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
25. siječnja 2017. u 11:30 sati

LOVINAC - Druga je sezona kako radi snježna staza na Cvituši koja je postala popularno izletište kako Ličanima, tako posebice Dalmatincima iz Zadra i okolice.
U nedjelju 29. siječnja od 10:00 sati na održati će se Prvo otvoreno prvenstvo Like i Dalmacije u sanjkanju. Prvenstvo se održava u šest kategorija i to do 6 godina; od 6 do 10 godina; od 10 do 14 godina; od 14 do 18 godina; od 18 do 30 godina i od 30 do 99 godina.

Za sudjelovanje natjecatelji se mogu prijaviti netom prije utrke ili na facebook stranici Izletišta Cvituša https://www.facebook.com/izletistecvitusa/?fref=ts

Kotizacija je 30 kuna u što je uključeno korištenje sanjki za utrku, topli napitak i grah s kobasicom. Natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, a sve prisutne bogat zabavni program koji će voditi Frano Riđan!

Sanjkalište je dugo 200 metara, a široko 120 metara. Specijalizirano je za sanjkanje i učenje prvih skijaških spustova. Uz sanjkanje i skijanje Izletište ima i gastronomsku ponudu unutar brvnare "Medo bar." Uz rekreaciju za djecu i odrasle te gastronomsku ponudu na Izletištu se nalazi i suvenirnica. (LPS)

cvituša

 
 

grupa šahista

Grupa osnovaca šahista s instruktorom Čanićem u razredu u kojem se izvodi nastava

GOSPIĆ

ŠAH ZA NAJMLAĐE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. siječnja 2017. u 12:15 sati

Pripremio Tomislav Čanić

GOSPIĆ - U Osnovnoj školi dr Jure Turića šah je već duže vrijeme jedna od najomiljenijih igara. Dugo godina kao van nastavnu aktivnost šah je vodio nastavnik Josip Štajdohar, a zadnjih nekoliko godina prof, Dalibor Marjanović. Zbog odsutnosti Dalibora ravnatelj škole Ivan Radošević i tajnik Šahovskog kluba Gospić, Tomislav Čanić uspostavili su suradnju između škole i kluba, pa je rad s mladima nastavio instruktor šaha majstorski kandidat Čanić, koji se i sam počeo baviti šahom kao osnovnoškolac u Gospiću, a izuzetno brzo napredovao odlaskom u Zagreb.

Prva generacija koju je naslijedio većinom je otišla u srednju školu, pa se početkom nove školske godine orijentirao na rad s najmlađima i to od prvog do trećeg razreda. Kada mladi u tim godinama zavole ovu misaonu drevnu igru vrlo brzo napreduju i za svega nekoliko godina počinju ostvarivati dobre rezultate. Okupio je oko 26 mališana, koje je učio osnovama šaha, da bi ovih dana izvršio selekciju i odvojio sedam dječaka i jednu djevojčicu i prebacio ih na stručnu obuku po programu „Šah u škole“ u prostorijama kluba.

Jedan od najperspektivnijih je osmogodišnji Mirko Pavletić, kojeg je uočio na prvom satu nastave u školi. Za oko pola godine organiziranog rada s Mirkom, registrirao ga je za klub i osigurao mu nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske na kojem je nastupilo 60 šahista pretežito njegovog uzrasta i zauzeo odlično 11 mjesto. Drugi njegov nastup van Gospića bio je protekle subote u Rijeci gdje je u „B“ grupi kadeta uzrasta 8 do 14 godina bio drugi iako većina mališana koji su nastupili na turniru već nekoliko godina treniraju sa stručnim trenerima.

Odluku o izdvajanju osmorice osnovaca u prostorije kluba instruktor je donio iz razloga što je uočio da djeca imaju premalo vremena za ozbiljniji rad na šahu, pogotovo što se nastava održava šesti sat kada su djeca već umorna, neki nakon petnaestak minuta odlaze u dnevni boravak, druge roditelji čekaju za odlazak kućama i na kraju samo jednom tjedno nastava je premalo da bi djeca usvojila neko solidnije znanje.

U klubu smještenom u gradskoj sportskoj dvorani raditi će se utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati, a s onima koji će ostati u školi raditi će prof. Dalibor Marjanović. Njihovo napredovanje će se pratiti, a koji žele brže napredovati mogu se također uključiti u stručno obrazovanje u klubu.

 
 

Gospićki šah u usponu

rijeka
Pobjednički kadeti iz Rijeke

NOVI USPJEH KADETA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. siječnja 2017. u 23:00 sati

Javlja Tomislav Čanić

RIJEKA - Danas su trojica gospićkih mladih šahista sudjelovala na mjesečnom turniru gdje su postigli izvanredne rezultate.

U konkurenciji B skupine uzrasta od 8 do 14 godina najveće iznenađenje turnira pripremio je osmogodišnji Mirko Pavletić koji je osvojio odlično drugo mjesto s pet osvojenih bodova odmah iza pobjednice Monike Hasanović koja je ostvarila bod više.

Treće mjesto pripalo je također gospićkom šahisti Krisu Isakoviću (12) koji je osvojio isti broj bodova kao Mirko ali je imao nešto slabiji buholc. Trojica prvoplasiranih primili su diplome i čokolade.

Na turniru jače „A“ grupe igrao je Vid Šarić i plasirao se u sredini tablice. Svaka grupa imala je 12 šahista, a igralo se sedam kola po švicarskom sistemu. Mirkovi roditelji, baka i djed, brat i sestra organizirali su simpatičan doček po povratku kući iz Rijeke sa zastavama u rukama.

U ponedjeljak, 16. siječnja počinje intenzivniji rad s mladim kadetima Osnovne škole dr Jure Turića u Gospiću, pa će šahovski instruktor Tomislav Čanić od 25 mališana s kojima je radio od početka nove školske godine izdvojiti osmoricu najspremnijih i raditi s njima u klubu, dok će s ostatkom učenika raditi u školi nastavnik Dalibor Marjanović. U sklopu priprema za međuškolsko natjecanje gospićki osnovci će odigrati nekoliko prijateljskih susreta s mladim Perušićanima i Senjanima, a poslije međuškolskog natjecanja na razini Ličko-senjske županije, održati će prvenstvo škole. Šest prvoplasiranih nastupati će na redovitim mjesečnim turnirima u Rijeci.

Vrlo je impresivna suradnja između Šahovskog kluba Gospić i Osnovne škole, pa se za nekoliko godina očekuju značajniji rezultati koji će osigurati budućnost ovog misaonog sporta u našem gradu za koji se tvrdi da osim sportskih ima elemenata umjetnosti i doprinosi jačanju intelekta i razvoju mladog čovjeka u svakodnevnom životu.

 
 

Šah

sahisti

STARTALI KADETI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr

Pripremio Tomislav Čanić

GOSPIĆ- Nastupom Vida Šarića na TOP 10 turniru najboljih kadeta u Rijeci počela je nova šahovska sezona za Šahovski klub „Gospić“.

Vid je osvojio šesto mjesto, a s malo više sportske sreće i boljeg rasporeda mogao je ostvariti daleko bolji rezultat. Igralo se šest kola po švicarskom sistemu, a odigrao je sa svim najjačim igračima od kojih je dvojicu pobijedio, s jednim remizirao i doživio tri poraza. S novih 39 reiting bodova približio se ponajboljim igračima seniorske momčadi, a prihvatio je i ponudu riječkog ŠK Junior da nastupa za njihov klub u juniorskoj ligi, dok će na dvojnu registraciju nastupati za seniorsku momčad Gospića.

Ovih dana počinju trenirati dvije grupe gospićkih kadeta i to naprednije u klubu prostorija u (Športskoj dvorani utorkom i četvrtkom od 18 sati), dok će se s drugom grupom raditi u školi. Uskoro će se okupiti i seniori koji će igrati redovno u Vatrogasnom domu istim danima, ali od 19 sati. Zato ovim putem iz kluba mole sve građane koji imaju interesa za drevnu šahovsku igru, da mogu slobodno doći u prostorije Vatrogasnog doma bez obzira na godine starosti.

Seniorska momčad je trenutno oslabljena neigranjem Pave Rukavine zbog bolesti i odlaskom prof. Željka Žuvele, pa je klub prisiljen potražiti dvije zamjene iz drugih klubova. Ipak u klubu vjeruju da će se i ove godine boriti za plasman u viši rang.

 
osik

Priopćenje NK Croatia 92. Lički Osik

osikDetalj s jedne utakmice u Ličkom Osiku/Foto arhiva kluba

IZOSTALA GRADSKA POTPORA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. prosinca 2016. u 19:30 sati

LIČKI OSIK - Zbog interesa javnosti o radu i rezultatima NK Croatia 92 na kraju jesenskog dijela prvenstva županijske nogometne lige oglasili su se priopćenjem za javnost koje potpisuje potpredsjednik Ivan Nekić.

- Klub se natjecao u kategoriji seniora gdje smo odigrali osam kola od čega smo u sedam utakmica pobijedili, a jednu utakmicu završili neriješenim rezultatom, s ostvarenom impresivnom gol razlikom 33-4 te smo jesenski dio prvenstva završili s 22 osvojena boda i zasluženo zauzeli  prvo mjesto na ljestvici. kaže se u priopćenju.

U cijeloj sezoni igrači su kažnjeni sa samo dva žuta kartona zbog grubog prekršaja te smo u kategoriji fair play također uvjerljivo najbolja momčad. Zbog nedostatka financijskih sredstava nismo bili u mogućnosti osigurati mlađim kategorijama natjecanje. Cijeli prvenstveni dio smo financirali bez dotacija iz Gradskog proračuna, proračuna Nogometnog saveza LSŽ i proračuna gradske Zajednice sportova zahvaljujući donacijama članova kluba, gospodarstvenika i obrtnika s našeg područja te zahvaljujući volonterskom radu naših djelatnika i uprave
Osim financiranja natjecanja Klub je financirao i radove na održavanju stadiona kako bi osigurali potrebne uvjete za odigravanje utakmica i treninge. Zahvaljujući također donacijama, Uprava kluba je kupila potrebnu sportsku opremu i rekvizite za kategorije seniora. Predstavnici kluba sudjelovali su u radu svih sjednica Izvršnog odbora NS Ličko-senjske županije osim na posljednjoj sjednici koja se održavala u ugostiteljskom objektu 18. studenoga, na dan sjećanja na žrtvu Vukovara, što smatramo neprimjerenim te smo na tu okolnost upozorili vodstvo nogometnoga saveza koje nažalost nije iskazalo razumijevanje za naš stav.

Izražavamo zadovoljstvo postignutim rezultatima te i ovom prilikom čestitamo i zahvaljujemo svima koji su omogućili ovaj uspjeh kluba, prije svega našim igračima i treneru. Nažalost, izražavamo i nezadovoljstvo odnosom Gradske vlasti prema Klubu u pogledu potrebne podrške i ispunjavanja njihovih obaveza u održavanju sportske infrastrukture, stadiona, te ih ovom prilikom javno pozivamo da ispunjavaju svoje obveze.

Smatramo da Gradska uprava mora preuzeti svoje obveze u održavanju stadiona, kako to radi i na području našeg grada u održavanju stadiona Balinovac i Trupinovac te drugih sportskih objekata na području Gospića, gdje godišnje za tu namjenu iz Proračuna izdvaja 297 tisuća kuna. Od navedenog iznosa na području Ličkog Osika u ovoj, 2016. godini, putem komunalnog poduzeća Grad je uložio oko deset tisuća kuna dok u 2015. godini nije bilo ulaganja.

Takav odnos, u kojemu se stanovnici dijele na „vaše i naše“ i gdje smo mi, stanovnici naselja Lički Osik, očito nečiji tj. ničiji, nije dobar i mi ga kao sportaši ne prihvaćamo. Također želimo izvijestiti javnost da ćemo, ukoliko se nastavi ovakav odnos prema nama, biti prisiljeni u nastavku natjecateljske sezone igrati „domaće“ utakmice izvan Ličkog Osika što bi bilo nekorektno prema igračima i njihovim obiteljima kao i našim vjernim navijačima.

osik

osik

osik
 

Nagrade ličkom sportašima nastavnicima

janica
Lički sportaši s Janicom Kostelić u Zagrebu

NAGRAĐENI RADMANOVIĆ I VUJNOVIĆ

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
23. prosinca 2016. u 19:00 sati

GOSPIĆ - Povodom desete obljetnice Hrvatskog školskog sportskog saveza u Zagrebu su dodijeljene nagrade i priznanja. Bilo je veliko zadovoljstvo školama i pojedincima iz Ličko-senjske županije.

Milan Radmanović, nastavnik Osnovne škole dr. Franje Tuđmana iz Ličkog Osika i Damir Vujnović, nastavnik iz Osnovne škole dr. Jure Turića dobili su priznanja za deveto godišnji neprekidni univerzalni rad s djecom u prva četiri razreda.

- ŠSD Velebit osnovne škole dr.Jure Turića iz Gospića najbolje je u regiji i drugo u državi po rezultatima za školsku godinu 2015/16. - javlja nam Dubravko Mesić, tajnik Školskog sportskog saveza ličko-senjske županije. (LPS)

 
 

Božićni šahovski turnir u Gospiću

turnir

LEVAR POBJEDNIK

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. prosinca 2016. u 20:00 sati

Pripremio Tomislav Čanić

GOSPIĆ - Na ovogodišnjem Božićnom turniru sudjelovalo je 14 šahista iz Senja (4), Otočca (3), Karlobaga (1) i Gospića (6) koji su ujedno bili i organizatori.

Prvo mjesto je i ove godine pripalo Fide majstoru Nenadu Levaru, članu ŠK Karlobag koji je osvojio 11,5 bodova, drugi je član ŠK Gacke iz Otočca Mario Kranjčević s 11 bodova, treći član Velebita Senj Ivan Prpić s 10 bodova, četvrti Tomislav Čanić (ŠK Gospić“) s 9, a dalje slijede Milan Orešković ŠK Gacka i Miro Drvar (Velebit) s 8,5, Ivan Bukovac (Gospić) 8, Milan Vukelić Senj 7, Vid Šarić Gospić 6, Dragoljub Gradišer Senj 4,5, Milan Kuga (Gospić) 4, a tri mjesta na začelju su s po jednim osvojenim bodom podijelili Božo Milković i Ivan Šarić iz Gospića i Igor Orešković iz Otočca. Prvoplasiranom Nenadu Levaru uz diplomu pripala je specijalna šahovska garnitura, a drugo-plasiranom Kranjčeviću šahovski digitalni sat.

Po završetku turnira šahiste je počastio ručkom Dane Šimić, brat pokojnog gospićkog branitelja Paje Šimića u čiju čast su šahisti odigrali turnir.

Članovi Šahovskog saveza Ličko-senjske županije iskoristili su nazočnost na turniru i održali skupštinu na kojoj su usvojili plan i program rada s financijskim planom za 2017. godinu. U programu rada naglašen je rad s mladima, obrazovanje kadrova (instruktori i treneri), memorijalni i prigodni turniri, te čvršća međuklupska suradnja. Dosad su se u radu s mladima istakli Senjani i Gospićani, Otočani su počeli nedavno, kao i Koreničani koji su se tek osnovali.

 

 
 

Lički nogomet

gOSPIĆANI U poRIDRAZI

POBIJEDILI U PRIDRAZI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. prosinca 2016. u 15:10 sati

PARIDRAGA - Kako je za Ličke novine javio Elvis Asić, trener mladih nogometaša Gospića unatoč tome što su oslabljeni zbog brojnih povreda i bolesti pobijedili su kvalitetnog protivnika NK Hajduk rezultatom 1:0.

- Uz velik broj neiskorištenih prilika 6 do 7 pobjednički gol je dao Benjamin Špoljarić nakon dobre odigrane akcije veznih igrača i dobre asistencije Ivana Tomca. Za Gospić su igrali:
1. JURIŠIĆ, 2. BOŽIČEVIĆ, 3. BOŠNJAK, 4. RUŽIĆ, 5. TOMAC, 6. ŠPOLJARIĆ, 7. DRAŽENOVIĆ, 8. ŠIMATOVIĆ, 9. MILETIĆ, 10. STJELJA, 11. MATANOVIĆ i 12. BAŠIĆ.-kaže trener Elvis Asić.

 
 

NK Gospić 91.

knin
Mladi gospićki nogometaša s trenerom Mrkonjićem kod spomenika braniteljima u Kninu

MLADI IGRALI U KNINU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. prosinca 2016. u 8:15 sati

GOSPIĆ - Jučer su gospićki mladi nogometaši odigrali u Kninu prijateljske utakmice s domaćinom, NK Dinara.

- Odigrali smo tri utakmice: prvu godište 2008. i dio 2007. Izgubili smo 5:2. Strijelci za nas: Mirko Pavletić (inače i odličan šahist) i Mateo Radošević.
Drugu su odigrali 007 James Bond ekipa i pobijedili 5:0.Strijelci za nas: Admir Hazndar 3x, Mario Jurković - Bugar i Mateo Drašković.
Posljednju utakmicu imala je ekipa trenera Asić Elvisa godišta 2005. i 2006. i odigrala 1:1. Strijelac za Gospić 91, Josip Miletić. - izvijestio nas je trener Zoran Mrkonjić.

knin
Gospićani na kninskom stadionu s trenerom Asićem

 
 

Šah u Gospiću

šahisti gospića
Šahisti Gospića na natjecanju u Rijeci/ snimio Antonio Marincel

NOVI USPJEH

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. prosinca 2016. u 14.45 sati

GOSPIĆ - Protekli vikend trojica kadeta Šahovskog kluba Gospić nastupila su na posljednjem ovogodišnjem kadetskom prvenstvu Regije zapad u Rijeci.

Vid Šarić (15) nastupio je u najjačoj konkurenciji u A grupi i osvojio izvrsno četvrto mjesto odmah iza najbolje rangiranog Riječanina. Prvi je bio dvadeset godišnji Sandro Šafar, a Vid je ovim plasmanom osigurao ulazak među TOP 10 zapadne regije. Turnir za najbolje kadete održati će se početkom siječnja iduće godine. U skupini B nastupili su mladi Gospićani Kris Isaković i Antonio Marincel. Isaković je od 30 igrača bio vrlo dobar osmi, dok se Marincel plasirao u sredini tablice.

U utorak, 6. prosinca u KIC-u će se održati godišnja skupština Šahovskog kluba Gospić. Pozivaju se građani zainteresirani za igranje šaha da dođu na skupštinu i pomognu vodstvu kluba oko omasovljenja, a samim time i organiziranijeg rada kluba. Dogovoren je novi prostor u kojem bi se organizirale aktivnosti šahovskog kluba, a to je vatrogasni dom gdje će se šahisti sastajati dvaput tjedno igrati šah i organizirati turnire. Dođite u utorak u KIC u 19 sati i pomognite svojim nazočnošću radu skupštine. (T. Čanić)


 

 
nogomet mrki
Gospićani koji su igrali u Splitu
 

Nogomet u Gospiću

nogomet
U Hajdukovom hodniku

POSJET I IGRANJE S HAJDUKOM

Dvije mlade ekipe Gospića 91. igrali su s Hajdukovim vršnjacima u Splitu. Danas se igra u Kninu.
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. prosinca 2016. u 9:20 sati

GOSPIĆ - Ekskluzivno za našu redakciju javio nam se s prilogom naš čitatelj, suraadnik i nogometni trener Zoran Mrkonjić, popularni Marki.

Protekli tjedan, kao početak nadamo se uspješne suradnje između HNK Hajduk i NK Gospić 91., igrači Gospića s dvije ekipe otputovali su put Splita na odigravanje prijateljske utakmice s HNK Hajduk. Gospićani su nastupili s generacijama igrača uglavnom rođenih 2003. i 2007. godine.

Prvu utakmicu su odigrali igrači trenera Karla Tomljenovića, 2003.godište, i uz dobar igrački dojam, izgubili sa 4:0.

Drugu utakmicu odigrali su mlađi, igrači 2007.godišta i za 100% ostvarili cilj prije utakmice trenera Mrkonjića. A on je bio da postignu jedan zgoditak. Strijelac za Gospić bio je Pavle Papak. Rezultat 10:1 za Hajduk

U ulozi pomoćnika trenera na utakmicama su bili još Ivan Grivičić, bivši igrač Hajduka, i Miroslav Šimunić.

Dogovorena je uzvratna utakmica na proljeće, gdje bi Hajduk došao u Gospić.

Danas su gospićki nogometaši već otputovali u Knin na prijateljsku utakmicu s NK Dinara. Otišli su igrači rođeni 2004. i mlađi, u pratnji su trenera Elvisa Asića i oni od James Bonda, 007.godište.

nogomet
Uspomena na susret Ličana i Dalmatinaca u Splitu