POČETNAARHIVA LN
PRIHVAĆENA SVA IZVJEŠĆA
USKLAĐIVANJE STATUTA
VELIK INTERES ZA BUDUĆNOST
PRVI KREDIT PLASIRAN PRIJE 19 GODINA
SJEDNICA 28. VELJAČE
IKEA ODUSTALA OD LIKE
SJEDNICA 30. SIJEČNJA
ČESTITKA ŽUPANA JURKOVIĆA
VLADA ZAOBILAZI LOKALNU VLAST
PRIJAM ZA DJECU HRVATSKIH BRANITELJA

26. sjednica Županijske skupštine u Gospiću

PRIHVAĆENA SVA IZVJEŠĆA

Danas su skupštinari često i brzo dizali ruke kako bi otkantali brojna izvješća koja su se našla pred njima. Nakon sjednice zajednički ručak u birtiji.

Zajednički snimak dosadašnjeg saziva
Zajednički snimak dosadašnjeg saziva
ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. ožujka 2013. u 13.30 sati

GOSPIĆ - Današnja sjednica Skupštine Ličko-senjske županije započela je zajedničkim slikanjem, te kratkim aktualnim satom na kome je oporbenjak Stipe Ćaćić zahvalio na odgovoru koji se odnosio na gospodarsko stanje prije rata na ovome području Hrvatske.
Nakon toga predsjedavajući Petar Krmpotić, ubrzao je rad jer su na dnevnom redu bile čak 24 točke i brdo materijala. Kako se veći dio materijala odnosio na izvješća o radu tijrkom prošle godine u zdravstvu, socijalnoj zaštiti, i drugih ustanova u kojima je vlasnik Županija, izvješća su aklamacijom i bez rasprave - prihvaćena.
Skupštinari su prihvatili i i izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna o čemu im je govorio Mile Dešić, pročelnik za računovodstvo. Proračun je ostvaren u iznosu od 56 milijuna kuna, a ostvaren je i minus od 1,3 milijuna kuna. Od poreza na prihod naplaćeno je 11,5 milijuna kuna.
Kako je na sjednici najavio Krmpotić, nakon sjednice trebao je biti ručak u jednoj birtiji.

Županijska skupština u Gospiću

USKLAĐIVANJE STATUTA

Srbi će ubuduće umjesto devet imati samo četiri skupštinara.

U očekivanju početka Skupštine/Snimio©Marko Čuljat Lik@ press
U očekivanju početka Skupštine/Snimio©Marko Čuljat Lik@ press
ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. veljače 2013. u 13.40 sati

GOSPIĆ - Jedna od posljednjih sjednica Županijske skupštine održana je danas pod predsjedavanjem predsjednika Petra Krmpotića. Brzo je utvrđen kvorum i prihvaćen dnevni red te za započeo aktualni sat.
Za razliku od dosadašnjih sjednica javio se samo jedan skupštinar.
- I šutnja je oblik demokratskog rada - provocirao je Krmpotić, ali je Mile Miškulin (SDP) ostao jedini s jednim pitanjem, odnosno kritikom, županu Milanu Jurkovuću.
Miškulinu je navodno prilikom otvaranja nove poliklinike u Gospiću bilo neugodno, a posebice tijekom županova govora jer je bilo isključivo predizborni.
- Bio sam iznimno doziran i dostojanstven, promovirao sam svog nasljednika Kolića. Na svečanost sam zvao i nadležnog ministra koji je poslao čestitku. Bilo je to normalno političko ponašanje. Da sam bio nekorektan Miškulin ne bi bio na otvaranju - odgovorio je župan Jurković.
- Naša Skupština ima veći nivo od Sabora, vjerojatno zahvaljujući i županu, u bolnici si bio nekorektan - otpovrnuo je Miškulin naglašavajući da vijek govori ono što misli.
Župan je odgovorio pomalo Pitijski:
- I ja ono što kažem mislim, a ono što mislim ne kažem sve, ističem da je Milan Kolić najbolji kandidat za župana.
Nakon svega dvadesetak minuta aktualni sat je završio i prešlo se na iduće točke dnevnog reda. Izmjene Statuta i Statutarne odluke obrazložila je skupštinska tajnica Ankica Blažević. Promjene su predložene i nakon kraće rasprave usvojene temeljen zakonskih promjena. Ubuduće će i zamjenik župana, a bit će ih tri, biti izvršno tijelo. Zbog broja stanovnika bit će manje skupštinara, umjesto 47 bit će ih svega 31. Temeljem popisa bit će i Srba manje u Skupštini. Do sada su imali devet, a ubuduće će imati samo četiri skupštinara, ali će imati i dalje zamjenika župana.
Zanimljivo je da su od brojnih novinara diljem županije ovaj put na sjednici bila samo dvojica, ostali će pokrasti materijal ili će se držati Radio Mileve i birtija nakon sjednice, kao što to rade već duže vremena i tako veoma "uspješno" doprinose stvaranju javnog mnijenja u ovom djeliću Hrvatske na što su veoma ponosni. Čak objavljuju i dezinformacije o govorima osoba koje uopće nisu članovi organa koji zasjeda i uopće nisu nazočni, Nažalost, imaju obraza dezinformacije i laži danima držati na svojim stranicama.

Osnivačka skupština ličkog Laga

VELIK INTERES ZA BUDUĆNOST

Očekivalo se četrdesetak, a stigla su 72 zainteresirana predstavnike iz Like.

Akreditacija je bila stroga ka na nekom kongresu/Snimio©Marko Čuljat
Akreditacija je bila stroga ka na nekom kongresu/Snimio©Marko Čuljat
ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
26. veljače 2013. u 14.10 sati

GOSPIĆ - Utemeljiteljska skupština Lokalne akcijske grupe (LAG), počela je s dobrih pola ure zakašnjenja, jer je umjesto četrdesetak zainteresiranih osoba stiglo je njih čak 72.
Verifikacija članova Skupštine se oduljila zbog formalnosti oko identifikacije, a veliki odziv iz Like ponajbolje govori o zainteresiranosti za njenu budućnost. Da, dobro ste pročitali iz Like. Naime, na Skupštini su bili predstavnici gradova i općina, udruga i civilnog društva baš iz Like i to iz Gospića, Otočca, Brinja, Lovinca, Udbine, Korenice, Perušića, Vrhovina, Donjeg Lapca i Gračaca. Nekada su interes za lički LAG iskazivali i s područja Senja, Novalje i Rakovice, ali njihovih predstavnika danas nije bilo.
U dvorani KIC-a okupilo se doista poznatih osoba s ličkog područja. Bio je tu Ivan Crnković Pavenka, "šef" medvjeđeg utočišta u Kuterevu, poznati sirar iz Krasna Milan Tomaić, prvi lički pekar tvorničar Željko Tušak …
Lag će biti partnerstvo civilnih, privatnih i javnih subjekata sa seoskog područja, u čiji se rad obvezatno uključuju i gospodarski subjekti kao što su OPG-i, te udruge građana i jedinice lokalne samouprave. Temeljna zadaća organizacije je osmišljavanje i poticanje razvojnih projekata seoskog područja i razvoj partnerstva koji će omogućiti bolju budućnost. Lički Lag pokriva područje od samo četrdesetak tisuća ljudi.
- Zadovoljan sam kad vidim ispunjenu salu, to je optimizam u ova teška i depresivna vremena da može biti bolje. Nakon današnje skupštine slijedit će traženje novaca za projekte i trebat će najviše upornosti. Želim vam mnogo uspjeha - rekao je skupštinarima Milan Jurković, ličko-senjski župan.
Nakon izbora Radnog predsjedništva Skupštinom je rukovodio Željko Naglić. Prodiskutiran je Statut, a najviše je vremena izgubljeno na utvrđivanju broja članova Upravnog odbora. Nakon bezbroj prijedloga izglasovano je da UO ima čak 31 člana, što je gotovo polovina skupštinara. Bit će zanimljivo vidjeti kako će tako velik Odbor uopće djelovati. Bilo je čak prijedloga da Skupština bude i Upravni odbor. Iz rasprave se lako uočavalo nepovjerenje između pojedinih struktura koje bi od danas morale surađivati na razvoju Like i njenom boljitku.
Do kraja rada izabrani su i drugi organi Laga, za predsjednika je izabran Mario Barković, otočki gradonačelnik, a za zamjenika Danijel Tušak, poduzetnik iz Gospića.

Dan HBOR-a u Ličko-senjskoj županiji

PRVI KREDIT PLASIRAN PRIJE 19 GODINA

HBOR je U Lici plasirao preko milijardu kuna u razvitak gospodarstva.

Sudionici HBOR-ove radionice u Gospiću/Snimio ©Marko Čuljat Lik@ press Gospić
Sudionici HBOR-ove radionice u Gospiću/Snimio ©Marko Čuljat Lik@ press Gospić
ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
21. veljače 2013. u 13.10 sati

GOSPIĆ - Prošlo je dva desetljeća kako je u Zagrebu osnovana Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) čiji je direktor Anton Kovačev prvi put posjetio iduće godine Ličko-senjsku županiju i s razgovora s prvim ličko-senjskim županom Antom Frkovićem ponio u Zagreb prvi zahtjev za prvi kredit na iznos od 300 tisuća maraka za nabavku autobusa u tadašnjem Croatiatransu iz Gospića.
Može se reći da od tada ne prestaje HBOR-ovo praćenje razvitka gospodarstva u ovome dijelu Hrvatske. Danas je ponovno u Gospiću bio direktor Kovačev jer je obilježavan Dan HBOR-a u Ličko-senjskoj županiji gdje je u Gospiću prije sedam godina otvoren Područni ured za Liku.
Na savjetovanju su mali i srednji poduzetnici iz cijele Ličko-senjske županije, unatoč lošem vremenu, popunili salu KIC-a kako bi saznali o mogućnostima kreditiranje tijekom ove godine. Ličani su mogli čuti o mogućnostima financiranja projekata seoskog turizma, te o financiranju velikih gospodarskih projekata, zaštite okoliša, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i infrastrukture.
Skup je otvorila Draženka Draženović Kostelac, voditeljica Područnog ureda u Gospiću, a Kovačev i župan Milan Jurković novinarima su dali izjave.
- Danas je teško biti optimist, ali ako se živi pod depresiji to ne vodi ničemu. Razvoj mogu potaknuti velike privatne ili državne investicije. Imamo sreću da kod nas treba krenuti jedna od najvećih investicija i gdje će biti mjesta za sve naše poduzetnike. Sve ono što je HBOR uradio za našu županiju plasirajući preko milijardu kuna kroz nove kreditne linije možemo spremni čekati investiciju u Kosinju, da zaposlimo građevinsku operativu i druge kapacitete na najmanje pet godina - istakao je župan Jurković.
- Hrvatska banka za obnovu i razvitak u zadnjih sedam godina kako je osnovan Ured HBOR-a u Gospiću plasirano je preko 500 milijuna kuna, što je duplo više nego u prethodnom razdoblju. Zadovoljni smo, ali smatramo da može biti i bolje i zato smo organizirali naš Dan ovdje u Gospiću - rekao je Kovačev, dodajući da će danas poseban naglasak biti na seoskom turizmu i za korištenje predpristupnih fondova, a vrlo skoro i fondova EU.
Na naše pitanje da li je moglo biti i više sredstava da je bilo programa dobili smo potvrdan odgovor.
Kovačev je izrazio nadu da će i ličko-senjski poduzetnici ove godine povući dovoljno sredstava kroz programe unapređenja poljoprivredne proizvodnje, seoskog turizma, obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva.

Skupština Ličko-senjske županije

SJEDNICA 28. VELJAČE

ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. veljače 2013. u 21.45 sati

GOSPIĆ - Za četvrtak 28. veljače, predsjednik Petar Krmpotić zakazao je 25. sjednicu Županijske skupštine. Nakon aktualnog sata najprije će se razmotriti i usvojiti statutarne izmjene kako bi se on uskladio s najnovijim zakonskim odredbama, a u susret predstojećim izborima.
Skupštinari će razmotriti i izvješće o radu župana u drugoj polovici prošle godine, a očekuje se i suglasnost za prodaju objekta nekadašnje područne škole u Stajnici koja je inače u derutnom stanju. Očekuje se da će biti prihvaćen prijedlog da se do 2015. godine produži rok za provedbu mjera unapređenja poljoprivrede. (MAČ)

Županijska skupština u Gospiću

IKEA ODUSTALA OD LIKE

Danas se čulo da je poznata svjetska tvrtka odustala od gradnje tvornice u Lici.

Župan Jurković odgovara na pitanja/Snimio©Marko Čuljat Lik@ press Gospić
Župan Jurković odgovara na pitanja/Snimio©Marko Čuljat Lik@ press Gospić
ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. siječnja 2013. u 14.30 sati

GOSPIĆ - I danas su oporbeni članovi Skupštine Ličko-senjske županije postavili nekoliko pitanja na koja je odgovorio župan Milan Jurković.
Stipu Ćaćića (HNS) zanimalo je zašto nije podržan zahtjev NK Croatia iz Ličkog Osika da im se da na uporabu prostor nekadašnje industrijske škole koji propada i pljačka se svakim danom, i što se planira s tim velikim školskim objektom. Ćaćića je zanimalo zašto je zabranjeno osičkoj mladeži da koriste školsku sportsku dvoranu kada škola ne radi.
- Kada će pred lice pravde biti privedeni oni koji su uništili ličko gospodarstvo počevši od MOL-a, tvornice baterija Tesla, Cosmochemie, perušićke ciglane i brojnih DIP-ova. Bilo bi dobro da se time pozabavi policija i da se privedu krivci - istakao je Ćaćić.
Gojko Majetić (SDP) se osvrnuo na korištenje ličkih šuma koje imaju etat, odnosno prirast od 600 tisuća "kubika" godišnje, prerada ima kapacitet od 170 tisuća "kubika", a ima osiguranu sirovinu od samo 70 tisuća "kubika" - pitao je Majtić i dodao da treba organizirati dogovor šumara i prerađivača kako bi se povećala domaća prerade drveta a time i zapošljavanje.
Milan Štetić (SDP) je pohvalno govorio o radu župana Jurkovića koji je omogućio da dio Vrhovina konačno nakon 35 godina dobije pitku vodu i predložio je da ga se kandidira za predsjednika RH.
- Na našem području dosta je napuštenih školskih objekata koje treba ustupiti institucijama, ne znam sve podatke za Lički Osik ali uslijedit će pismeni odgovor - odgovorio je na prvi pitanje župan Jurković i dodao da župan nije taj koji je sudjelovao u privatizaciji već da je nastojao pomoći razvoj, te naglasio da nadležni državni organi trebaju raditi svoj posao. Jurković je podsjetio da je dobar dio šuma još uvijek na miniranom području i da podržava prijedlog o dogovoru za korištenje šumske sirovine u Lici.
Prva točka dnevnog reda odnosila se na nagomilane gubitke Doma zdravlja Gospić. O tome je govorio dožupan Ivica Mataija. Obveze iznose deset milijuna, a potraživanja su veća od četiri milijuna i to se ne može sanirati bez pomoći države. Jednoglasno je prihvaćena odluka da se od Vlade i nadležnog ministarstva zatraži sanacija Doma zdravlja Gospić iz koga se izdvojila hitna medicinska pomoć, a u tijeku je izdvajanja i ljekarne koje su također sudjelovale u stvaranju gubitka gospićkog zdravstva.
Danas je bilo riječi i o razvoju poslovnih zona na ovome području Hrvatske. Kako je istakla Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zasnovane su čak 24 zone od kojih su u funkciji samo dvije i to u Perušiću i Otočcu. Za njihov završetak nedostaje 49 milijuna kuna. O udbinskim iskustvima u poslovanju zona govorio je Stanko Momčilović, koji je istakao da ih sve više hvata strah što će biti s poslovnom zonom.
- Nije utvrđen redoslijed, naša razvojna agencija bi trebala imati veću ulogu i to uz pomoć državne agencije. Bilo je stotinjak zainteresiranih, a uspela su samo dva - tri. Imamo četiri proizvodna poduzeća, i ostala nam je još neriješena poljoprivredna proizvodnja - rekao je Momčilović.
- Pitanje je tko će te sve zone financirati. Treba vidjeti kako osigurati isplative projekte - rekao je Gojko Majetić.
- Prije dvije godine IKEA je tražila prostor od 30 tisuća "kvadrata" i 200 tisuća "kubika" građe godišnje. Na to nisu pristale Hrvatske šume i nisu garantirale isporuku, IKEA je planirala zapošljavanje 600 ljudi - rekao je župan Jurković. (mač)

Županijska skupština Gospić

SJEDNICA 30. SIJEČNJA

Bilo je 109 prijava za sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta, ali njih 55 nije zadovoljilo uvjete u samom startu.

Lička limarska radionica/Foto arhiva © Lik@ pressa
Lička limarska radionica/Foto arhiva © Lik@ pressa
ličke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. siječnja 2013. u 18.00 sati

GOSPIĆ - Petar Krmpotić, predsjednik Županijske skupštine zakazao je sjednicu za 30. siječnja.
Kao što je uobičajeno rad će početi aktualnim satom i pitanjima skupštinara, a predložen je dnevni red od samo sedam točaka. Najprije će biti povedena rasprava o višemilijunskim gubicima gospićkog doma zdravlja i zahtjevu Vladi radi provođenja sanacije. Raspraviti će se plan razvoja poduzetničkih zona, pristupanje drvnom klasteru, a donijet će se i Program rada Skupštine.
Na jednoj od prethodnih sjednici postavljeno je pitanje o korištenju sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta. U odgovoru koji je napisala Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, vidljivo je da je iz Ličko-senjske županije na 16 natječaja poslano 109 prijava kojima je sveukupno zatraženo gotovo 15 milijuna kuna. Po okončanju natječaja 13 poduzetnika ostvarilo je poticaje u ukupnom iznosu 181 tisuću kuna.
Nažalost, iz priložene dokumentacije Ministarstva vidljivo je kako čak 55 poduzetnika nije zadovoljilo uvjete natječaja.

U susret božićnim blagdanima

ČESTITKA ŽUPANA JURKOVIĆA

mailto:licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. prosinca 2012. u 8.00 sati

GOSPIĆ - Ličko senjski župan Milan Jurković uputio je božićnu čestitku:
- Božić je blagdan ljudskog zajedništva, društvene solidarnosti i iskrenog bratstva, što potvrđuju osjećaji dobrote svojstveni tom danu. Stoga upravo na Božić, u dubini otajstvene zbilje zajedništva Boga i čovjeka, prikupimo snagu i polet za izgradnju zajedništva u našoj sredini, počevši od obitelji.
Prepoznajmo i branimo vrijednost i dostojanstvo svake osobe, promičimo opće dobro na koje svatko ima pravo. Učvrstimo i širimo prijateljske veze, one ohrabruju.
U godini za nama, unatoč brojnim poteškoćama, kročili smo ujedinjeni u vjeri i prijateljstvu, ostvarili smo zamisli i doprinijeli boljitku cijele naše Ličko-senjske županije, obećavši sami sebi da će svaki naš novi korak biti onaj prema naprijed, gdje je još bolja, uređenija i bogatija županija u kojoj dom imaju sretni i zadovoljni žitelji.
Dragi stanovnici Županije,
Neka mir i blagoslov Božića ostanu u Vama i Vašem domu tijekom cijele nove 2013. godine. Puno osobnih i poslovnih uspjeha u ime Ličko-senjske županije i njenih djelatnika želi Vam
Vaš župan Milan Jurković.

Sjednice Skupštine Ličko-senjske županije

VLADA ZAOBILAZI LOKALNU VLAST

Župan Jurković nezadovoljan što iz Vlada zaobilazi kao i "misionarima" koji se pri dolasku ne javljaju i smatra da zapostavljaju ravnomjeran razvoj države.

Čelnici Županije na današnjoj sjednici/©Marko Culjat
Čelnici Županije na današnjoj sjednici/©Marko Culjat
mailto:licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. prosinca 2012. u 13.30 sati

GOSPIĆ - Posljednje ovogodišnje zasjedanje Skupštine Ličko-senjske županije održano je pod predsjedavanjem Petra Krmpotića.
Pred skupštinarima bio je obiman dnevni red od dvadesetak točaka, a započeli su, kako je to propisano poslovnikom, aktualnim satom i pitanjima oporbenih vijećnika. Kao nikad do sada seriju pitanja otvorila je Lidija Pemper (SDP) pitajući župana zašto Novalja nije već nekoliko godina dobila županijsku potporu u iznosu od 140 tisuća kuna, a zanimalo ju je i korištenje državnih sredstava za razvoj i poticanje programa.
- Nisam sto posto siguran da mogu odgovoriti na prvo pitanje, a i ne znam koliko je sredstva povučeno za naše programe, ali znam da Vlada debelo, debelo, debelo zaobilazi Ličko-senjsku županiju, a vjerojatno i druge županije gdje SDP i koalicijski partneri nisu na vlasti. Ništa ne ovisi o Županiji nego o pojedinim ministrima. Ovo su činjenice, a ne predizborna kampanja - odgovorio je ličko-senjski župan Milan Jurković.
- Došao sam sa sastanka gdje smo s čelnicima Policijske uprave raspravljali o sigurnosnoj situaciji i kao tema se nametnuo problem koji se povlači još od 2007., a to je nekontrolirani uzgoj stoke. S tim problemom vezano je i ugrožavanje cestovnog prometa, sigurnost građana jer su učestale tučnjave i premlaćivanja te krađe, a sve to skupa stvara nesigurnost među stanovništvom. Predložio bih da inicijativu preuzme Ličko-senjska županija i da se to riješi u suradnji s nadležnim Ministarstvom poljoprivrede - rekao je Stanko Momčilović (SDSS).
Župan Jurković je istakao da je to zbilja zajednički problem i da se nastoji zajednički riješiti, i da ne namjerava preuzimati ulogu načelnika.
- Državna inspekcija i Ministarstvo nemaju sluha za problem, koji nije samo u našoj županiji. Nije dobro da se javljaju kojekakve udruge koje svojim radom samo pogoršavaju stanje na terenu - naglasio je župan Jurković, dodajući da se osigurati dio potrebnih sredstava za zbrinjavanje stoke.
Milan Miškulin (SDP) ponovno je govorio o radu tvrtke Lika ceste koja se baš nije iskazala ove zime skupa s kooperantima pa je predložio da se pomogne kako bi se opremila za kompletno održavanje cesta i kako bi kadrovski ojačala.
- Slažem se s tim prijedlogom. Županija je vlasnik 30 posto udjela u Lika cestama i to smo namjeravali prodati sa željom da se potakne njihov razvoj - odgovorio je župan Jurković.
- Za trajno rješavanje poplava u Kosinju postoje programi i zainteresirani investitori, ali se javljaju osobe koje vuku suprotno od ovog trajnog rješenja za kosinjsko područje. Predložio bih aktivniju ulogu Županije da se započne realizacija programa u Kosinju - rekao je Stjepan Ćaćić (HNS) i dodao da bi trebalo privatizirati poduzeća koja su na proračunu.
Naveo je inicijativu ministrice kulture da se u Gospiću osnuje dopisništvo, odnosno studio, državnog Hrvatskog radija, a u tom cilju trebalo bi privatizirati postojeću gospićku radijsku postaju. Ćaćić smatra da bi trebalo privatizacijom potaknuti i rad postojeće županijske razvojne agencije.
- Volio bih da vi iz HNS-a ne zaobilazite lokalnu vlast, nije dobro da se preskače legalno izabrana vlast. Projekt Kosinj je značajan i za državu, a ne samo za Županiju. Ja i moje službe ne odmažemo kao ni općina Perušić - odgovorio je Jurković, dodajući da nisu ni razmišljali o prodaji 25 posto vlasništva u lokalnoj radijskoj postaji koja bi teško sama opstala i radila bez značajne potpore koja će naredne godine samo iz županijskog proračuna iznositi pola milijuna kuna.

Blagdanski prijam u Ličko-senjskoj županiji

PRIJAM ZA DJECU HRVATSKIH BRANITELJA

Sudionici prijama u Ličko-senjskoj županji/Snimio ©Marko Čuljat
Sudionici prijama u Ličko-senjskoj županji/Snimio ©Marko Čuljat
mailto:licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. prosinca 2012. u 14.10 sati

GOSPIĆ - Tradicionalni prijam djece poginulih ili umrlih hrvatskih branitelja danas je upriličen u palači Ličko-senjske županije. Iz županijskog i gradskog proračuna Gospića izdvojeno je nešto sredstava za djecu.
Poklone su djeci i njihovima najbližima uručili Ivica Mataija, ličko-senjski dožupan i Marta Grgurić, zamjenica gospićkog gradonačelnika. Tom istakli su da su djeca hrvatskih branitelja oni koji će izgraditi budućnost Ličko-senjske županije i Hrvatske u čije su temelje svoje živote ugradili njihovi roditelji i sinovi.
Ovaj put poklone su dobila djeca Slavica Jovanović, Ana i Tea Pezelj, Mario Starčević, Marija Vidmar, Dorijan i Karlo Stilinović, Iva Rukavina i Stipe Starčević.
Na današnjem prijamu bilo je malo djece je su bila na nastavi, zato je dožupan Mataija obećao da će se budući prijami održavati popodne kako bi se djeca mogla međusobno upoznati. (MAČ)