POČETNAARHIVA
MILINOVIĆ RADI NOVI PRORAČUN
PONOVO ODGODA
HSP ZAHTIJEVA OSTAVKE KUSTIĆA I MILINOVIĆA
BEZ PRORAČUNA STALI NEKI PROJEKTI
RAZGOVOR S KORISNICIMA PRORAČUNA
Konzultacije za proračun
KUSTIĆ ODLOŽIO ODLUKE ZA TJEDAN DANA
PONOVO ODGODA
NOVA ELEKTRANA
POČAST POGINULIMA

MILINOVIĆ RADI NOVI PRORAČUN

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. LIPNJA 2019. U 18:30 SATI

GOSPIĆ - Danas poslije radnog vremena dobili smo priopćenje iz Ličko-senjske županije u kome se navodi izjava župana Milinovića da je nakon razgovora s premijerom Plenkovićem i Marijanom Kustićem, predsjednikom Županijske skupštine i šefom lokalnog HDZ-a, dogovoreno da se izradi novi prijedlog ovogodišnjeg proračuna. Naime, prema priopćenju proračun treba pojačati za čak 21 milijun kuna europske i državne potpore, ali se ne navodi koliko je to postotaka u odnosu aa postojeći prijedlog proračuna niti koliko će on iznositi sveukupno.

Radni sastanak oko proračuna održati će se do srijede 19. lipnja nakon čega će se skupštinarima na usvajanje uputiti novi proračun i novi termin sjednice. (LPS)

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA GOSPIĆ

PONOVO ODGODA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. lipnja 2019. u 11 sati, dopuna ua 17 sati

GOSPIĆ - Kao što je i bilo za očekivati za danas po četvrti put zakazan nastavak II. sjednice Županijske skupštine, odgođen je po peti puta. Koordinirani je to politički potez i pokušaj konačnog obračuna stranke na vlasti bez obzira na životne posljedice u ovome dijelu Hrvatske.

Dobili smo i priopćenje aktualnog župana Milinovića:
- Budući je danas po peti put došlo do odgode sjednice Županijske skupštine želim izvijestiti javnost kako sam zatražio hitan sastanak kod premijera Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te hitno očitovanje Ministarstva uprave i Ministarstva financija kršim li Zakon ako donesem akt o nužnim financijskim rashodima radi isplate plaća, budući sam taj dokument mislio predložiti danas na Županijskoj skupštini kao nadopunu dnevnog reda.
Taj akt mogu donijeti kada je raspuštena Županijska skupština, novonastala situacija mi nalaže da oprezno pristupim tom problemu jer se razlikuju mišljenja pravnih stručnjaka. Naime, od kada je konstituirana Županijska skupština Ličko-senjske županije neki su mišljenja kako ja kao župan nemam pravo donijeti akt o financiranju nužnih troškova u što su uključene i plaće. Ukoliko dobijem vrlo jasan odgovor Ministarstva uprave i Ministarstva financija da ne kršim Zakon taj akt ću donijeti i plaće će biti isplaćene. Ukoliko ne dobijem decidirani odgovor da tim aktom ne kršim Zakon plaće neće biti isplaćene za oko 260 ljudi, korisnika Županijskog proračuna. (LPS)

POGLEDAJTE I VIDEO HINE IZ ZAGREBA:

youtu.be/af-giPrd3yE

Priopćenje pravaša

HSP ZAHTIJEVA OSTAVKE KUSTIĆA I MILINOVIĆA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
13. lipnja 2019. u 8:15 sati

GOSPIĆ - U priopćenju gospićke Podružnice Hrvatske stranke prava, koje potpisuje predsjednik stranke Karlo Starčević kaže se:

- Dugotrajna politička kriza u Ličko-senjskoj županiji svakim danom postaje sve veća te se sve više prenosi na različite skupine našeg društva. Mi, HSP, kao odgovorna stranka prema svojim biračima i svim stanovnicima naše županije pratimo i analiziramo razvoj situacije za koju procjenjujemo da je kriza došla do svog vrhunca i poručujemo svim sugrađanima da u toj krizi nismo sudjelovali pa ne možemo za nju preuzeti odgovornost.

Ukoliko se najavljena, više puta prekinuta sjednica županijske skupštine, ne održi danas, 13. lipnja, pozivamo predsjednika skupštine i Ličko-senjskog HDZ-a Marijana Kustića i župana Darka Milinovića da podnesu neopozive ostavke na svoje dužnosti za dobrobit Županije.

Kao što je poznato, na prvoj konstituirajućoj sjednici je izabran predsjednik skupštine Marijan Kustić zahvaljujući dogovoru između HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera i nezavisnih lista Darka Milinovića i Ante Dabe uz suglasnost SDSS-a te je kao takav prezentiran javnosti uz obećanje da će i proračun biti prihvaćen do 18. travnja što nije do danas učinjeno. Na tom sastanku HSP nije sudjelovao niti se na bilo što obvezao. Na taj način obmanuta je cijela javnost kao i naši vijećnici, a danas vidimo da se tog sporazuma svi zajedno odriču optužujući jedni druge. U takvim odnosima nismo i ne želimo sudjelovati. HSP je odgovorna stranka, a njezini vijećnici se pridržavaju najviših moralnih načela, te nisu i ne žele sudjelovati u nikakvoj trgovini.

Iz svega navedenog zaključujemo da je sazrjelo vrijeme za odgovornost pojedinaca koji često u javnost iznose stav o potrebi deblokade županije, a očito je da su oni upravo taj uteg zbog kojih je i nastala kriza i blokada.

Zbog svega navedenog pozivamo župana i predsjednika županijske skupštine da hitno podnesu neopozivu ostavku te da se iduće vrijeme iskoristi za izbor novog, odgovornog predsjednika skupštine, da dožupani preuzmu vođenje županije, te usvoji proračun kako bi se razriješila kriza bez novih nepotrebnih političkih izbora.(LPS)

U susret Županijskoj skupštini

BEZ PRORAČUNA STALI NEKI PROJEKTI

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
11. lipnja 2019. u 17 sati

GOSPIĆ - Župan dr. Darko Milinović održao je konzultacije s predstavnicima političkih stranaka na temu ovogodišnjeg proračuna koji bi treba biti usvojen na odgođenoj sjednici zakazanoj za četvrtak.

Milinović je obavijestio je predstavnike kako će iz tehničkih razloga podnijeti dva amandmana ukupne vrijednosti od oko 1,3 milijuna kuna i to zbog izbora za EU parlament 950 tisuća kuna i zakonske obveze prema Domu za starije i nemoćne osobe u iznosu od 350 tisuća kuna.

Razlika između proračuna predloženog 2018. godine i sadašnjeg je 2,4 milijuna kuna zbog toga što su se morala osigurati financijska sredstva za prijevremene izbore u iznosu od 1,1 milijun kuna te je župan naglasio da su zbog toga zaustavljeni neki projekti. Milinović je govorio i o posljedicama ne donošenja proračuna te izrazio nadu da će se učiniti najbolje za Ličko-senjsku županiju. (LPS)

Sastanak u Županiji

RAZGOVOR S KORISNICIMA PRORAČUNA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. lipnja 2019. u 16:30 sati

GOSPIĆ - Prema priopćenju koje smo danas dobili iz Županije župan dr. Darko Milinović je održao sastanak s korisnicima županijskog proračuna. Na sastanku su bili čelnici
udruga Domovinskog rata, Hrvatska gorska služba spašavanja, Lire, Crvenog križa, Zavoda za prostorno uređenje, Školski športski savez, Dom za starije i nemoćne osobe iu drugi.

Milinović ih je upoznao s trenutnom situacijom i izrazio nadu da bi županijski proračun za ovu godinu mogao biti donesen u četvrtak na Županijskoj skupštini. Obavijestio ih je kako sutra ima konzultacije s političkim strankama i izrazio uvjerenje kako će naći zajednički interes za dobrobit cijele Ličko-senjske županije.

Svi nazočni poduprli su županova nastojanja i nastojanja svih političkih subjekata da se donese proračun, ne samo zbog nastavka započetih projekata, već i zbog isplate plaća za 260 ljudi koji su korisnici proračunskih sredstava.

Milinović se zahvalio na odzivu i rekao kako će učiniti sve sa svoje strane, a uvjeren je i kako će svi drugi politički subjekti učiniti, kako bi u četvrtak bio donijet proračun te kako bi došlo do realizacije projekata i isplate plaća. (LPS)

PRIOPĆENJE IZ ŽUPANIJE

Konzultacije za proračun

Župan i zamjenici na zadnjoj Skupštini
Župan i zamjenici na zadnjoj Skupštini
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. LIPNJA 2019. U 16 SATI

GOSPIĆ - Danas poslije radnog vremena dobili smo priopćenje iz Ličko-senjske županije, u kome se kaže da je župan dr. Darko Milinović, za utorak "pozvao političke aktere na konzultacije" o županijskom proračunu za ovu godinu koji još nije donijet, jer je jučer Skupština odgođena za točno tjedan dana. (LPS)

Nova odgoda Županijske skupštine

KUSTIĆ ODLOŽIO ODLUKE ZA TJEDAN DANA

Predsjednik Kustić i tajnik Krmpotić za vrijeme kratke sjednice
Predsjednik Kustić i tajnik Krmpotić za vrijeme kratke sjednice
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. LIPNJA 2019. U 14:30 SATI

GOSPIĆ - Nakon treće odgode, navodno zbog zdravlja Marijana Kustića, predsjednika Županijske skupštine, danas u 13 sati u gradsku vijećnicu stiglo je šezdesetak članova Skupštine, župan, dožupani, brojni novinari, gosti, pripremljena je video projekcija, po prvi put su na sjednici bili i veleučilištarci. Oni su danas vidjeli kako ne treba raditi u lokalnoj vlasti.

Naime, iako se proteklo više od pola godine, pojedini političari se zaklinju u nekakvo zajedništvo u ovome dijelu države, gdje je regionalni život u hladnom pogonu, danas je Kustić prekinuo sjednicu odgodivši donošenje važnih odluka, a među inima i proračuna, za samo tjedan dana koji njemu osobno vjerojatno ništa ne znače.

Na to je reagirao samo aktualni župan Milinović ustvrdivši da će 258 službenika od danas biti bez plaće jer ne smije potpisati naloge. Pored toga neće se moći prebaciti pet milijuna kuna primarnoj zdravstvenoj zaštiti i neće se iskoristiti 97 milijuna kuna europskih sredstava za razvojne programe. Valja reći da na današnju sjednicu nisu stigli izabranici HSP-a.

Novinaru izvjestitelju sa sjednice ostaje nejasan razlog današnje odgode, a javnost već otvoreno priča o sapunanju daske Milinoviću. (M. Čuljat)

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

PONOVO ODGODA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. SVIBNJA 2019. U 10:30 SATI, nadopuna u 14 sati

GOSPIĆ
- Iz Tajništva Ličko-senjske županije jutros smo dobili obavijest o novoj odgodi II. sjednice Županijske skupštine koja je trebala biti danas s početkom u 13 sati. Sjednica se odgađa iz zdravstvenih razloga (bolesti) predsjednika Županijske skupštine za narednih nekoliko dana. O novom danu održavanja sjednice izvijestit ćemo Vas naknadno.- kaže se u obavijesti.

Kasnije smo dobili dogovoreni termin: sjednica će biti u četvrtak, 6. lipnja u 13 sati. (MAČ)

Korištenje obnovljivih energenata

NOVA ELEKTRANA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
25. svibnja 2019. u 17:30 sati

GOSPIĆ - S ciljem poticanja razvoja lokalne zajednice na području Ličko-senjske županije kroz ostvarivanje projekta Vjetroelektrana Senj župan Darko Milinović danas je imao sastanak s investitorima.

Sastanku su nazočili Li Qiao, izvršni direktor tvrtke Energija Projekt d.d. koja je dio tvrtke NORINCO international i Weimin Ye, potpredsjednik Hrvatsko-kineskog kulturološkog društva te predstavnik za Europu China Poly Group Corporation. Radi se o tvrtkama iza kojih je već velik broj uspješnih projekata na području energetike, zaštite okoliša, prometa i komunikacija diljem svijeta.

Župan Milinović istaknuo je kako uživaju potpunu podršku Ličko-senjske županije koja uvijek nastoji potaknuti razvojne projekte. Zaključeno je da je riječ o izuzetno bitnoj i dugo očekivanoj investiciji na ovome području te da će nova energija predstavljati jedan od najznačajnijih greenfield projekata u vjetroenergiji na području Ličko-senjske županije. (LPS)

Dan Ličko-senjske županije

POČAST POGINULIMA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
23. svibnja 2019. u 13:30 sati

GOSPIĆ - Zbog političkih igara, kao nikad u prošlosti Ličko-senjske županije koja je ustrojena nakon izbora 1993., proslava Dana županije i rođendana dr. Ante Starčevića nije bila skromnija.

Nakon posjeta spomen-dom Starčevića u Velikom Žitniku, kod središnjeg križa u Gradskom groblju sv. Marije Magdalene danas se okupilo samo nekoliko izaslanstava i nešto službenika iz Županije. Vijenac je na križ položilo županijsko izaslanstvo na čelu sa županom Darkom Milinovićem, a svijeće je zapalilo nekoliko izaslanstva domovinskih udruga. Nakon toga odana je počast na Trgu blaženika Stepinca žrtvama domovinskog rata i kod biste Franje Tuđmana, a župan je priredio prigodni prijem u svom ured. (MaČ)