ličke novine

 


 
hitna

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije

Objavljuje

Javni poziv za kupnju nekretnine
kupuje stan na užem području grada Gospića.


Karakteristike koje bi stan trebao imati:

Površina između 50-70 mm2,
Minimalno dvije odvojene sobe, kuhinja, WC, kupaonica i ostava,
Da je smješten u stambenoj zgradi, a centralno grijanje i pripadajuća garaža su prednost.

Ponude trebaju sadržavati:
1. oznaku broja katastarske čestice na kojoj se nalazi nekretnina,
2. opis objekta (površina, lokacija, etažnost i sl.),
3. dokaz o vlasništvu stana (može se priložiti i neslužbena kopija zk izvatka, a na naknadni zahtjev Zavoda prodavatelj je dužan dostaviti izvornik zk izvatka),
4. dokaz o legalnosti objekta. Cijena stana ne smije prijeći iznos od 375.000,00kn s PDV-om.

Pisane ponude s navedenim prilozima podnose se u roku 10 dana od dana objave oglasa preporučenom pošiljkom na adresu: Ulica Vile Velebita 15, 53000 Gospić, u zatvorenoj omotnici, uz naznaku „Oglas za kupnju stana na području grada Gospića“ ili osobno na pisarnici Zavoda.

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon broj 053/658-136.


Gospić, 9. rujna 2018. u 8 sati
 
     
jolly
Rastavljeni Jolly
jolly
Sastavljena vozilica

PRODAJEM:

JOLLY TRANSPORTER ZA INVALIDSKA KOLICA

elektro transporter Jolly standard talijanske tvrtke TGR, koja je u toj branši najpoznatija u svijetu, a služi za svladavanje stepenica za invalide u kolicima. Vrlo malo je korišten star je 12 godina, redovito servisiran i promijenjen je akumulator.
Uređaj ima dva dijela, donji koji se zavlači pod kolica i naslona koji se može odvojiti, a na kome su komande za vožnju naprijed, natrag, te kočnica i kvačilo koje se koristi na podestu stubišta za okretanja transportera prelaskom s vožnje gumenim gusjenicama na kotače. Za taj manevar treba nešto manje od metra prostora.
Za sigurnost osobe koja se vozi uteđaj ima pojas kao u automobilu i sigurnosne štiftove koji drže kolica ispod ručaka.


Prednost ovog stroja, po lički povozilice, je u tome što nije potrebna nikakva preinaka niti stubišta niti stana ili kuće. Osoba se može prevoziti i po ravnom terenu. Jollly se se nakon rastavljanja s pomoćnim komandama sam može popeti u gepek automobila, i onda se na njega stavi naslon.
Model se može prilagoditi raznim invalidskim kolicima jer ima pomične fiksatore i držače koji omogućavaju bezopasnu vožnju niz i uz stepenice, odnosno stubište, i u većim stambenim objektima.


Maksimalna težina koju Jolly može prevoziti je 130 kg, a minimalni prostor na stubištu za okretanje je 97 x  97 cm težine je 52 kg što je težina dvoja invalidska kolica. ZA odlaganje treba mu prostor veličine 100 x 40 cm.
Uz pomoć energetskog kabela, istog kao za kompjutor, treba ga punuti redovito svakog mjeseca bez obzira na korištenje. Za kontrolu punjenja služi led žaruljica koja je u početku crvena, a nakon punjenja zelena. Vožnja traje svega desetak sekundi po etaži.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=1NGg437rKcE
jolly
Jolly u vožnji